Megújult az Android Market

2010.12.14. 15:00 readya

A következő 2 hétben elvileg minden Androidos telefonon meg fog jelenni az új Market (kivéve Android 1.5 cupcake, sajnos azokat a telefonokat amúgy is lassan el kell dobni...) frissítése. Sokaknak nem tetszik az új UI, de én a magam részéről meg vagyok vele elégedve. Egyrészt mai a design, másrészt számomra jobb lett az app. Sokkal több információt láthatunk egy-egy alkalmazásnál, elég ha annyit mondok, hogy eddig max 2 képernyőt görgetett le az ember egy 480x800-as kijelzőn, most pedig van ahol 6 képernyőnyi adat van?
Ha egy alkalmazást update-elünk, nem a szokásos install jön fel, hanem az alkalmazáson belül tehetjük meg. Az alkalmazáson belül mutatja azt is, hogy milyen hozzáféréseket kér az installhoz az alkalmazás. Erről is készítettem screenshotot.

A változások:
- fizetős Market-en 15 perc a refund idő. Azaz ha valamit vásárolsz, 15 percen belül visszamondhatod. (Ez korábban24 óra volt) Ennek leginkább nem örülnek a blogok/portálok, hiszen sok appot csak azért töltenek le, hogy írjanak róla, majd ha nem tetszik, akkor jöhet a refund (magyarul Marketen keresztül uninstall és visszakapod a pénzt). Na most 15 perc alatt tesztelni...
- A maximális alkalmazás méret mostantól 50MB (ez korábban 25MB volt).
- Két új kategória: Widgets és Live Wallpapers. Előbbiben minden app megtalálható, aminek van widgete, nem csak a widgetek.
- A következő időszakban újabb kategóriák fognak megjelenni, ehhez nem kell frissíteni a Market alkalmazást.
- Az eddig futó reklámként futó ajánlott alkalmazások mostantól egy görgethető felület felül, ahol lapozhatunk.
- minden alkalmazásnál beállíthatjuk, hogy kérünk értesítést a frissítésről vagy sem. (az alkalmazás oldalán beállítások gomb). Ez nem az automatikus frissítés, azt eddig is beállíthattuk.

Aki nem tudja kivárni a frissítést, leszedheti innen az apk-t (normál install, ha gond van vele, az alkalmazások kezelése menüpont alatt le tudod törölni és visszakapod az eredeti Marketet). További screenshotok az Androidpolice.com-on (Pl. hogy néz ki Tablet-en). Angolul értő és érdeklődő olvasóink pedig ezen a linken olvashatják az új Market egyik designerének írását. Végül pedig egy Videó az AndroidCentral.com-ról:


· 1 trackback Címkék: hírek market app readya

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr1002512115

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hatalmas ráncfelvarrás az Android Marketen 2010.12.15. 12:22:04

Nagyon kedvező volt ez a hosszú munkahét az androidos tábornak, több fontos bejelentés és frissítés is érkezett. Az Android Market nagyon fontos alkalmazás, hiszen ennek segítségével telepíthetünk további programokat, játékokat, háttereket a telefonunk...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

muellah · http://muellah.com 2010.12.14. 15:21:14

Csak utána nem megy az Appbrain. :(

readya 2010.12.14. 15:38:04

Majd lesz frissítve az appbrain és akkor jó lesz. Egyelőre tényleg nem jó. Változott az API.

Darkcomet 2010.12.14. 17:30:04

Hehe... Itt valami iszonyú katyvasz van. Megpróbálom rendszerezve leírni.

Párommal egyformán telenoros SGS-ünk van. Nekem automatice frissült vasárnap, vagy mikor a market, neki nem. Az Appbrain meg kb. két verzióval ezelőtti frissítés után azt kezdte el csinálni nálam, hogy a letöltéshez fel kellet kúszni rajta keresztül a marketbe, közvetlenül az Appbrainból már nem tudok letölteni egy ideje, viszont a legfrissebb verzió remekül együttműködik a legfrissebb market klienssel. Ki érti ezt?

Darkcomet 2010.12.14. 17:46:25

Ja igen, mégvalami.

Azt "bírom" ezekben az app bemutató videókban, hogy állandóan wifiről nyomatják az aktuális cuccot. Véletlenül sem 3G-ről, vagy EDGE-ről. Kíváncsi lennék arra, hogy olyankor mit tudnának produkálni ezek az alkalmazások, meg hogy milyen hosszú is lenne egy-egy ilyen promó videó. :-D

readya 2010.12.14. 18:07:39

@Darkcomet: A google 2 hét alatt szórja ki az új Marketet, mindenkinek máskor érkezik :)

readya 2010.12.16. 21:36:53

Akinek az új Market és az appbrain összeakad, az lazán menjen a beállítások - alkalmazás - alkalmazások kezelése - appbrain és adatok törlése gomb. Utána menni fog hibátlanul.

bioLarzen 2010.12.17. 00:19:20

@Darkcomet: Egy másik cikkhez már írtam kommentként: a tesómmal ugyanezt játszottuk el anno a froyora frissítéskor - gyakorlatilag minden paraméterében (szolgáltató, tarifacsomag, lakhely, vétel helye/időpontja, beállítások, nem rootolt) megegyező Desire-ünk van, neki mégis vagy 2 héttel előbb jött meg a froyo, mint nekem...

bio

bioLarzen 2010.12.17. 00:20:24

@readya: De mi alapján dől el, hogy kinek mikor? Véletlenszám-generátor? :)

Nem, mintha nem érnék rá frissíteni a markecet, csak érdekelne a metódus :)

bio

Darkcomet 2010.12.17. 06:57:43

@bioLarzen: Froyo ügyileg már nem ártana virítani valamit SGS-re, pláne, hogy nem csak a youtube kliensből van új verzió, hanem a Google Mapsból meg a Gmailból is, természetesen froyo az követelménye mind háromnak.

readya 2010.12.17. 08:49:23

@bioLarzen: nemtom :)

@Darkcomet: na ja. Hogy Magyarországon miért nincs még, azt nem tudom. Euban mindenhol van már. Írjatok a Samsungnak és kérdezzétek meg.

bioLarzen 2010.12.17. 13:37:18

@readya: Biztos túl sokan warezoltak froyot :D

bio

bioLarzen 2010.12.28. 12:49:15

Na, tegnap végre nálam is frissült a markec. Mondjuk, nem tudom mikor és hogy, mert tlem nem kért engedélyt, ill. nem jelezte a teflon, hogy bármit frissít, egyszer csak az új market volt fent...

Egyelőre még csak ismerkedem vele, majd meglátjuk...

Viszont, ha már frissentés: off, de megkérdezem. Úgy másfél-2 hete próbából rányomtam a "System software updates"-re, és hopp, talált is egy rendszerfrissítés, 2.29.valamennyi (nem emlékszem a többi számjegyre). Telepítettem, kúl. Erre köbö 1 hétre rá magától talált megint egy frissítést, amit telepített is - 2.29.405.5. Namost, a kérdés: sztetek ugyanazt a frissítést találta meg és frissítette véletlenül az automatikus frissítés-kereséskor mint amit az én rákeresésemre talált, vagy tényleg kijött úgy 2 hét alatt két frissítés?

bio

Google+
süti beállítások módosítása