Appscan Beta

2010.12.22. 17:24 Darkcomet

Szorosan kapcsolódva az elöző írásomhoz, ami az androisos appok esetleges veszélyeiről szól, szeretném felhívni mindenki figyelmét a címben említett alkalmazásra. Ez a cucc egyrészt leellenőrzi a már telepített appokat Spyware/Malware szempontból, másrészt folyamatosan figyeli a telepítendő alkalmazásokat.  Fejlesztője a nagymultú Aegislabs. Nálam a 214 appból 15-öt jelzett megfontolandónak (ezek a beágyazott hírdetési lehetőségek miatt voltak nem kívánatosak számára), és egyet (az adobe flash playerjét) egyértelműen "unsafe" kategóriába rakta. A programot fejlesztő cég folyamatosan értékeli a marketben lévő alkalmazásokat, és egy adatbázis segítségével vizsgálja meg a telefonos kliens alkalmazás. 

Egy próbát megér mindenkinek, hogy letesztelje, mi a véleménye az Appscanek a telefonján lévő alkalmazásokról. Persze arra semmi biztosíték sincs, hogy pont az Appscan maga nem egy kártékony program... Ez persze csak vicc volt. :-)

 

 


Címkék: app appscan

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr922532878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Google+
süti beállítások módosítása