Free játékok, amiket érdemes kipróbálni - 2

2010.12.23. 12:55 Darkcomet

Az előző adag után, ismét néhány jópofa, sőt, zseniás jákéra hívnám fel a nagyérdemű figyelmét, melyekkel a karácsonyi időszak alatt lehet elütni az időt, miután mindenki lefutotta a kötelező köröket az ünnep alkalmából, és már betegre ette magát bejgliből. :-)

Squibble Lite.

Játékunk főszereplője egy polip, ami valamilyen genetikai elváltozás miatt csak két csáppal rendelkezik a nyolc helyett, de most ezen az apróságon tegyük túl magunkat. A szóbanforgó polipot elrabolta egy csúnya rossz tudós, aki mindenféle sötét kisérleteket akar végrehajtani főhösünkön. Nekünk az a szerepünk, hogy a kis polipot kimenekítsük a professzor házából. A polip irányítása az érintőképernyővel történik, a csápjait kell hozzátapasztani a labirintus falához. A polipot ki lehet lőni, egy fajta csúzliként, lehet lengetni, és miközben megpróbáljuk elkerülni az ellenségeket, a vízcseppek felszedése is ajánlott. Engem nagyon megfogott ez a játék, nem egy egyszerű eset, de garantált függőséget okoz. Grafika, hangulat rendeben van, a lite verzió csak korlátozott számú pályát tartalmaz.

Slice It.

Abszolút befutó nálam. Precíziós logikai játék. Papírra rajzolt síkidomokat kell adott számú egyen vonallal, meghatározott mennyiségű egyenlő darabra vágni. Ennyi. Viszont amennyire egyszerűnek hangzik a feladat, annyira nehéz megoldani a bonyolultabb síkidomok feldarabolását. Síkgeometriában járatos játékosok abszolút előnyben.

Farm Tower Lite. 

Ennél a játéknál a grafika nem a legszebb, viszont maga a játék menet érdekesen idegörlő tud lenni. A játék lényege az, hogy a különböző felépítmények tetején ücsörgő szögletes állatokat lehozzuk a talajra, a felépítmény elemeinek eltüntetésével. A figurák nem borulhatnak fel, illetve ha gurulnak is párat fontos, hogy a lábukra érkezzenek. A nehézséget ebben a játékban az adja, hogy kihasználva a multitouch felületet, egyszerre több elem eltüntetését is igényli bizonyos feladványok megoldása. 


 

Glow Puzzle.

Ez a játék egyszerű, mint a faék (látszólag). A képrenyőn megjelenő alakzatokat kell egy vonallal kirajzolni. Ez mondjuk a klasszikus házikó és ötágú csillag esetében még össze is jön, de a bonyolultabb feladványok már igencsak megizzasztják a játékost.

Tux Rider

Személyes kedvencem. Ez a 3D játék a linuxos megfelelőjének majdnem pontos portolása android alá. A játék nem bonyolult. Hason csúszva kell adott időre leérni egy pingvinnel (Tux) a hegy tetejéről a völgybe, és közben a lehető legtöbb halat kell összeszedni.

 


 


Címkék: játék squibble farm tower glow puzzle slice it tux rider

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr662534578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pihentagy 2010.12.23. 17:05:31

Ejnye már, egy helyesírásellenőrzést azért lehetett volna...

elkerülni - rövid ü
borulhatnak - rövid u
bonyolult - rövid u
...

pihentagy 2010.12.23. 17:08:41

...meg a QR kódoknak is örültem volna...

pihentagy 2010.12.23. 17:14:17

meg linket az előzményre (1. rész)

pihentagy 2010.12.23. 17:18:36

Bocs, a QR kódos visszavonva, csak a csúnya mobilnet kisssssé lassan hozta be a linkeket a végén.

readya 2010.12.23. 19:59:55

Picit belenyúltam, remélem nem maradt benne hiba és élvezhető lett a cikk. Köszi, hogy megírtad Darkcomet! A polipost már ki is próbáltam. :)

cousin333 · http://magyaropera.blog.hu 2010.12.23. 21:06:24

Csak én gondolom úgy, hogy a Slice It! kicsit sokat szeretne megtudni rólam?

lemonkeyface (törölt) 2010.12.23. 22:15:16

a Slice IT anynira durván nyomta a reklámot, hogy nem bírtam már idegekkel. Pedig a játék maga nagyon jó. :(

Darkcomet 2010.12.23. 22:53:58

Köszönöm az építőjellegű hozzászólásokat. De komolyan. :-)

Az általam ejtett hibákra fűznék hozzá néhány gondolatot.

Helyesírás. Hát az nem az erősségem. Viszont nem tudom ki hogy van vele, de nálam a blog szerkesztőbe nem működik a helyesírás ellenőrzés, a kommentelésbe viszont igen. Próbáltam ide-oda másolni a szöveget szövegszerkesztő és a blog szerkesztő között, de karakter kódolási hiba miatt hol itt, hol ott nem lehetett tisztességesen olvasni az írásom.

A blog.hu szerkesztő felülete eleve egy agyrém. A szerkesztendő szövegnek a beillesztett képekkel együtt köszönő viszonyban sincsen a végső, magán a blogon megjelenő változattal. Ráadásul ha megír valamit az ember, majd beilleszti a képeket, a maradék egyetemes rend is felborul. Legalábbis én elég kemény küzdelmet szoktam vívni vele. Arról már nem is beszélve, hogy a szöveg beviteli mező nevetségesen kicsi, egy hosszabb írásnál a vége felé már nem is tudom, hogy milyen az eleje.

A kulturált linkeléssel az a gondom, hogy a szöveg forrásába kéne beilleszteni, de egyszerűen elveszek benne, mivel nálam nincsenek szintaktikai színezések a szerkesztőbe, csak ömlesztve a forráskód. a QR kódokkal egyszerű a helyzet, azt forrás szinten csak be kell másolni az egész cucc végére, és jó napot.

Mivel van olyan funkció, ami elméletileg world dokumentumból tud importálni (remélem egy az egyben), a következőt ott szerkesztem meg, aztán meglátom, milyen lesz.

Darkcomet 2010.12.23. 23:04:34

@cousin333: Igen, sajnos a Slice It igen durván nyomul a háttérben. Én ha játszom vele, egyszerűen lekapcsolom a net apn-t, mert folyamatosan kommunikál egy teliacarrier.com nevű oldallal, a 80.239.230.160-as ip-n, ami helyileg valahol Svájcban van, Bern és Luzern között. Ugyan nem valószínű, hogy komolyan kémkedne, de azért hosszú távon elég klassz adatforgalmat tud generálni.

szcsongor 2010.12.23. 23:48:44

@Darkcomet: A másik baj még a Slice It-tel, hogy (legalábbis Desiren) botrányosan bugos a kétujjas vonalrajzolás, gyakorlatilag élvezhetetlen. Pedig egy darabig elvoltam vele, az ötlet nagyon jó, de a gázos multitouch miatt illetve a sok reklám miatt is uninstall lett a vége...

readya 2010.12.24. 00:18:16

@Darkcomet: A blog szerkesztője botrányos. És valóban nem működik benne a helyesírás ellenőrzés. Reméljük majd javít rajta a blog.hu

@szcsongor: SGS-en nincs ilyen gond de a minden pálya után arcomba nyomuló reklám és a méteres joglista nálam kiverte a biztosítékot, szóval uninstall. Pedig nagyon jó időtöltés lenne.

knorbert 2010.12.24. 21:34:01

@Darkcomet: A blogszerkesztőben nem tudom, hogy működik-e (mert nincs blogom), de nálam a kommentboxban működik a helyesírás ellenőrző Opera böngésző alatt, ld: twitpic.com/3j7f73

bioLarzen 2010.12.25. 12:29:06

A slice it érdekes, és tulképp szórakoztató is, csak van benne egy koncepciós hiba, ami az érintőképernyő használata miatt megkerülhetetlen: az ember az ujjával pont elfedi azt a területet, amit látnia kéne, ezért a legjobb esetben is csak nagyjából tudja a kívánt helyen húzni a vonalat. Nekem pedig elég vastag ujjaim vannak... Persze, ha ez a játék része, akkor OK - és, mondom, így is játszható a játék, sőt, élvezhető is.

A reklámok valóban zavaróak kicsit, de az is elviselhető IMHO.

bio

Google+
süti beállítások módosítása