Domain - Magyar domain regisztrációs app Androidra

A domain pénz és hatalom, mint tudjuk és egész üzleti vállalkozásokat boríthat meg, egy rosszul kitalált webcím. Mik is a domainek fontos alapkövei? A könnyű megjegyezhetőség, lehetőleg rövid cím, ekzakt utalás az alatta lévő oldal tartalmára és persze lehetőleg minél menőbb elnevezés. Egy jól megválasztott domain nem csak a saját üzletünket lendítheti fel, hanem a későbbiekben jó befektetés is lehet. Igen ám, csak a domainnek van egy fontos tulajdonsága, miszerint nem lehet csak úgy az ABC-ben kapni és ha elhappolták előlünk az áhított címet, akkor várhatunk éveket, amíg esetleg felszabadul, vagy súlyos pénzeket csengethetünk ki érte, ha a jelenlegi tulajdonostól át akarjuk venni. Anno én is kitaláltam az évezred domain címét és majdnem idegbajt kaptam, amikor láttam, hogy 2 órával előttem regisztrálták be.

Szerencsére az X-Network Kft. gondolt egy nagyot és megalkotta a Magyarországon jelenleg egyedüliként elérhető domain kereső és regisztráló App-ot, amivel nem csak a  .hu, .eu, .com, .info, .net, .org, .name, .biz, .de, .cc, .tv, .at domainekre kereshetünk egyszerre, hanem lehetőségünk van azok azon nyomban való, akár tömeges regisztrációjára is, úgyhogy ha a buszmegállóban száll meg minket a Marketing Istene, akkor sincs gond, hiszen az Appon keresztül rátehetjük a mancsunkat bármelyik szabad domain címre.

 

 

Az Appot elindítva az első képernyő, amivel szemben találjuk magunkat a domain kereső, így egyből lehetőségünk van a kívánt domain felkutatására. Ha beírtuk és rábökünk a GO-ra, láthatjuk, hogy melyek azok az adott végződésű szabad domainek, amiket még lehetőségünk van regisztrálni. Ha a regisztrálni kívánt domain mellett lévő kapcsolót on-ra állítjuk (egyszerre akár többnél is) és a Megrendelem gombra kattintunk, már csak a nevünket kell megadnunk és az e-mail címünket (valamint az általunk fontosnak vélt egyéb információkat) és a domain megrendelés folyamat megkezdődik. Az elküldés után pár másodperccel meg is kapjuk a megadott e-mail címre, a kitöltendő és elfaxolandó vagy bescannelve elemailezendő dokumentumot és ha a ezt a procedúrát is végrehajtottuk, nincs más dolgunk, mint hátradőlni és pár nap múlva birtokba venni az új domainünket. :)

Az App-on belül megnézhetjük az X-Network referencia oldalainak képeit és régen hiányolt feature-ként elérhetjük a C-Panelt is, úgyhogy két domain regisztráció között ránézhetünk a már létező domaineink levelezésére és egyéb paramétereire is.

A kapcsolat menüpont alatt az X-Network elérhetőségeit láthatjuk, illetve üzenetet is küldhetünk Nekik, csatlakozhatunk (like-olhatjuk) a Facebook oldalukat (és alapból láthatjuk a Facebook stream-et) illetve egy linket is találhatunk a weboldalukra.

A GUI szép, minden sallangtól mentes, a gombok nagyok, úgyhogy a használata kifejezetten kényelmes és vaksizni sem kell a regisztrációk során.

Bátran ajánljuk tehát a Domain alkalmazást minden olyan Androidos emberkének, aki csak egyszeri alkalommal vagy akár tömegesen szeretne domaineket regisztrálni, mert akárhol is száll meg az ihlet, végre nem kell hazaérni, hanem on-the-fly el lehet intézni, az ezzel kapcsolatos ügyes-bajos dolgokat a C-Panelről már nem is beszélve. I love 2010 :)

Az X-Network Kft. ezúton szeretne Kellemes és Boldog Ünnepeket kívánni, minden meglévő és leendő Ügyfeleinek és az Androlib.blog.hu olvasóinak.

 


A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr512543159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zolij 2010.12.28. 12:57:07

már csak a küldött e-mail szövegéből kéne kivenni az ios szót:)

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2010.12.28. 19:14:32

Meg egy kicsit vicces, android app a regisztrációhoz de fax a beküldéshez... Kicsit mint a gőzmeghajtású mágnesvasút :)

szotyizo 2010.12.28. 19:20:29

Az a baj, hogy a faxot megköveteli a magyar domainregisztrációs szabályzat! Ez sajnos magyar sajátosság! Bár még mindig jobb mint a horvátoknál ahol kizárólag horvát állampolgár vásárolhat vagy a szlovákoknál ahol állami monopólium van! Szerintem jó app! Főleg a cpanel kezelés miatt! Ha már van domained tárhelyed nagy segítség lehet!

readya 2010.12.28. 19:21:57

@Gery.Greyhound: Írtam neked üzenetet a blog.hun keresztül. Olvastad? :)

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2010.12.28. 19:30:57

@readya: Megkaptam, köszi, csak még nem volt időm kipróbálni a cuccot

Google+
süti beállítások módosítása