SoundHound avagy mit hallgatok éppen most?

2010.12.30. 14:00 readya

Hányszor fordult elő veletek, hogy hallottatok valamit a TV-ben vagy a Rádióban és nem tudtátok mi az? Persze meg lehet jegyezni pár sort a szövegből és arra rákeresni a neten. Sőt, ha ismerjük a rádió telefonszámát és van ilyen szolgáltatása, akkor fel is hívhatjunk és megtudakolhatjuk, de van ennél egy sokkal jobb módszer. Gondolom sokan hallottak már a Shazam és a Soundhound programokról, de most itt a remek alkalom, hogy írjak a - szerintem - jobb programról, hiszen a Free verzióban is korlátlan mennyiségű zenét azonosíthatunk mostantól. Hogy is működik ez? Hallunk valami zenét, amit nem ismerünk, elindítjuk a programot, megnyomjuk a listening gombot majd a program a mintát elküldi az adatbázisukba és ha be tudja azonosítani akkor visszaírja a készülékünkre az előadót, a szám címét és még az albumot is amelyen szerepel.


A lényeg a számok felismerése, de természetesen egyéb szolgáltatásokkal is kedveskedik nekünk a program. Ha egy számot felismertünk, akkor egyből meg is oszthatjuk ezt másokkal, akár Twitteren, akár Facebookon, akár SMS-ben illetve a képen látható módokon. Ezen felül egyből rákereshet nekünk a Youtube-on a videók között vagy ha kedvünk tartja, az Amazon.com-on meg is vásárolhatjuk. Természetesen a működéshez internet kapcsolatra van szüksége, hiszen a mintákat feltölti és a szerver keres a folyamatosan bővülő adatbázisában. A fizetős verzió most már csak abban különözik az ingyenestől, hogy a pénzünkért widgetet is kapunk, míg az ingyenes verzióban el kell indítani az alkalmazást ha használni szeretnénk. Hogy mennyire működik jól a Soundhound? Beszéljenek helyettem a screenshotok. A Nirvana - Smells Like Teens Spirit-et vagy 5 másodpercig hallgatta és már jött is a válasz. :) Magyar előadók dalait azért csak mérsékelt sikerrel ismeri fel, hiszen nem vagyunk egy zenei nagyhatalom. De nem kell megijedni, a slágerek többségét azért ismeri. Az első képen a widget látható, amely a fizetős verzió része. A második kép a megosztást mutatja, a harmadik egy találatot és az utolsó egy Search Youtube gombnyomás eredménye (a felismert dal a Rage Against The Machine - Killing In The Name című szerzeménye).


Címkék: zene alkalmazás soundhound readya

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr832542473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ollokes 2010.12.30. 14:41:37

Mondanál pár magyar zenét, amit felismer? Mert nálam egyet se ismert fel.

readya 2010.12.30. 15:06:54

@Ollokes: ott a képen egy Tankcsapda, azt máris felismerte. A magyar zenék többsége azért nincs meg nekik, de a nemzetközit elég jó aránnyal találja meg.

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2010.12.30. 15:13:27

Azért az "ez az a ház" felismerése már mindenképp haladás, a Shazam, amikor próbáltam, a Mennyország touristot se volt hajlandó.

zolij 2010.12.30. 15:24:41

Kispáltól az Emesét felismerte

szabi113 2010.12.30. 18:13:12

Elektronikus zenében viszont a Shazam verhetetlen. Aki az ilyet kedveli, annak jobb a Shazam.

lemonkeyface (törölt) 2011.01.01. 21:46:28

SoundHound <3 Nekem maga az app is sokkal szimpatikusabb, arról meg nem is beszélve hogy beleénekeltem a stand by me-t és felismerte :)

Google+
süti beállítások módosítása