Az Android a legnépszerűbb a magyar mobilinternet-használók körében

Kis hazánkban valószínűleg sokan kaptak Androidos telefont karácsonyra 2010-ben: a statcounter adatai alapján az internetet (okos)telefonról használó honfitársaink körében használt mobil operációs rendszerek részesedése nagyot változott az év végén.

Míg az év ötvenedik hetében (december 13-19) még a Symbian vezette a rangsort, az ezután következő hét során az Android és az iOS is maga mögé utasította - a dolog pikantériája, hogy eközben az Android és az iOS is helyet cserélt. Így lesznek elsőkből az utolsók, és így marad örök második az, akinek ez a sorsa... :)

 

A mobil böngészők versenyében továbbra is a szinte minden platformon futó Opera viszi a pálmát, de az Android gyári böngészője ebben az összehasonlításban is szépen tör előre. Érdemes megfigyelni, hogy a Symbian még mindig relatíve magas részesedése ellenére milyen kevesen használják a Nokia gyári böngészőjét - valószínűleg annak gyengeségei is közrejátszanak abban, hogy az Opera ilyen népszerű.

 

Hasonló tendenciát mutat a Google Keresési Trendek statisztikája is: a keresőbe beírt kifejezések gyakoriságát ábrázoló grafikon szerint is december közepén történt a váltás, onnantól kezdve keresnek többen az Androidra, mint az iPhone-ra.

Érdekesség, hogy a Symbian iránt milyen csekély az érdeklődés: úgy tűnik, hogy a Symbian felhasználói leginkább csak használják a készüléket, de nem igazán érdekli őket, hogy mit lehet kihozni a rendszerből.


Címkék: statisztika magyar

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr482562496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Watt25 · http://sablonvalasz.blogspot.hu 2011.01.05. 18:19:05

Most jön az, hogy "Jó, de iPhone telefonból csak egy fajta van, Androidból meg több!" :)

TROLLFORGATÓ!!!!!!!!!44négy | problem? · http://akinemmekintosthasznalazbuzi.blog.hu 2011.01.05. 19:29:17

@Watt25: Meg nincs meg Android alatt az Apple Életérzés, amiről senki nem tudja hogy mire jó, de fontos fícsör az almás termékekben.

readya 2011.01.11. 21:25:44

@Handras: de egészen biztosan lenyomja. A kérdés nem ez, hanem a mérték. Már csak a mennyiség erejének okán is. Ehhez nem kell sok matek. :)

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2011.01.11. 22:41:05

@Handras: A tendenciát nézd. Oké, hogy egyik vonal sem egyenes, vannak jobb és rosszabb pillanatai minden platformnak, de azért jól látható hogy az iOS rosszabb pillanatai 2010 elején a 37-38 százalékot jelentették, most meg a jó pillanat áll valami 28 százalék körül...

readya 2011.01.11. 23:44:38

@Gery.Greyhound: egy Apple viszonteladónak hiába magyarázod, hogy kék az ég :-)

Mefi88 2011.04.06. 09:44:43

@readya: Ennyi. Le fogja nyomni, erre nincs kétség!
(Galaxy S +1)

Google+
süti beállítások módosítása