VLC Player vs. Mplayer

2011.01.23. 08:00 Darkcomet

Régóta csiripelik a madarak, és pár hete már megjelentek az első hírek arról, hogy a VLC player portolása Androidra gőzerővel (?) folyik. Ennek különösebb eredményét még csak a git tárolókban láthatjuk.

Viszont egy xda-s srác már kézzelfogható eredményt ért el, a másik nagyhírű nyilt forráskódú médialejátszó, az Mplayer portolásában. Tudnillik neki már telepíthető tesztverziója is van. Beszélgetés a témáról és letöltés itt, ékezethelyes felitratozásról diskurzus itt

A népszerűbb ingyenes lejátszók zömének valamelyik formátumba mindig beletörik a foga. Az általam legjobbnak tartott mVideo Player meg fogta magát és fizetős lett (akár csak a Power AMP), amin nem is csodálkozom, valószínűleg a torkára másztak a h264 videokodek licenszelése miatt. A másik klassz lejátszó, az iMPlayer néha művel furcsaságokat, mivel ffmpeg alapú, ott meg nem mindig zökkenőmentes a h264 lejátszása, pláne ha AAC hanggal van eltéve az adott videó. A VLC és az Mplayer viszont komplett nyiltforráskódú megoldást szállít már hosszú évek óta, ráadásul az Mplayert gyakorlatilag egy mikrosütőre is portolni lehet. Egyszóval én azon a véleményen vagyok, hogy ennek a két nyílt forráskódú lejátszónak igen is helye van Androidon, és a most kialakuló félben lévő versengésből csak mi, felhasználók kerülhetünk ki győztesen.


Címkék: vlc app mplayer

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr162605006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kislovag55 2011.01.24. 12:01:20

Mi koze a cimnek a cikkhez?

Darkcomet 2011.01.24. 13:03:41

@pbando: Arra próbáltam ddi célozni a címmel, ha az írásból nem jött le egyértelműen, hogy kíváncsi vagyok rá, melyik lejátszó fog megjelenni először hivatalosan a marketen.

GErYDEviL 2011.01.29. 10:48:34

Én személy szerint Soul Movie nevezetű lejátszót használom.
www.appbrain.com/app/soul-movie/com.soludens.movieview
Eddig nem volt vele soha gondom, letisztult kezelőfelület, korrektül kezeli a feliratokat is (időzítés,ékezetek,stb) illetve folyamatosan fejlesztik. (Free verziót használom)

Google+
süti beállítások módosítása