Honeycomb - Market

2011.02.03. 08:00 readya

A Google hivatalosan is bejelentette a Honeycombot, mely az Android első, tabletekre készült verziója. 1 órás webes közvetítésen mutatták be az új rendszert illetve jelentették be, hogy végre eljött a webes Market. Tehát mostantól - bár egyelőre még elég sok error jön az oldalon és a bejelentkezés sem működik - nem csak a telefonunkon érhetjük el a Market kínálatát, hanem a hivatalos oldalon is. Az oldalon megvásárolhatjuk az alkalmazásokat (mármint azon országokban, ahol elérhető a fizetős Market) illetve a vásárlás után vagy ha ingyenes, az installt is el lehet indítani, ami automatikusan megtörténik a telefonon. Ez már nagyon hiányzott.

A Market hibák javítása folyamatban (2011.02.02 20:55-kor):
AndroidDev
Problem with Market sign-ins (affecting some, not all) is known; team is on it.
34 minutes ago Favorite Retweet Reply

 

A Honeycombról:
- Az Android 3.0 egyben fejlesztői környezet is. (Ez nem teljesen tiszta, hiszen a korábbi verziók is azok voltak, de fejlesztői szemmel nézve biztos most jobb :-) )
- Új értesítési rendszert (notification system) kapott ez a verzió, köszönhetően annak, hogy a tabletek kijelzője jóval nagyobb, mint a mobiloké, tehát több információt lehet megjeleníteni. Nem fentről, hanem lentről kúszik be, lehet benne kép is, stb. Ügyes, ebben mindig is az Android volt a király.
- scrollozható widgetek. (upsz, sikerült a gyári UI-nak ebben utólérni az adw.launcher és a launcherpro alkalmazásokat)
- új 3D/grafikai framework. Az Android még jobban megy a játék platform irányba. Azt hiszem ebben semmi meglepő nincs. Az én Galaxy S-emen is több játék van, mint az elmúlt 10 évben általam használt készülékeken összesen...
- megjelenik az alkalmazáson belüli vásárlás. Pl. Angry Birds alá érkezhet a Mighty Eagle. Értsd: nem megy az egyik pálya és szeretsz csalni? Nincs gond rányomsz, hogy kell egy sas, fizetsz, megkapod és az letarolja 3 csillagra a pályát. Örülünk. (Odaát már van ilyen és csak azért sem írom le a platform nevét, még a végén ide téved egy troll.)

Nagyjából ennyi volt a műsor. Persze egy kis demózás és mi jön még is volt, de ez nem véletlen. Jön a 2-es verzió odaát, nem lehet késlekedni. Pl. láthattunk egy CNN appot, amin keresztül elérhetőek a műsoraik illetve akár élő közvetítések is lehetnek. Kicsit Google TV érzésem van tableten, de nekem ez tetszik. Megyünk előre, mint az eszement ugye. Végül pedig: igen, még több játék, még jobb játékok, még még még. Minden lesz, kánaán jön, csak legyen erős vasad, az Android nem fog hátráltatni. (jelentkezzen akit ez meglepett, pláne az LG 3D kijelzős készüléke után :) )

Végezetül pedig, ilyen a youtube Honeycombon. Mondhatjuk, hogy rendben van? :)


· 1 trackback Címkék: hírek honeycomb readya

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr992634337

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Google Android 3.0 event 2011.02.03. 17:52:04

Tegnap került megrendezésre a Google Android eseménye. Aki nem látta volna élőben az most visszanézheti az alábbi, 53 perces videóban.   Google Android esemény videó Android Market a weben Lehetőséget kaptunk, hogy számítógépünk böngészőjéből k...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Google+
süti beállítások módosítása