Egy kis kalandozás a jövőben... És a múltbeli jövőben :)

A Samsung Galaxy S-ben és sok más eszközben használt Gorilla Glass (rendkívül strapabíró üveg) gyártója szerint így telik majd egy nap a közeli jövőben, amikor otthonunkban, az utcán illetve munkahelyünkön mindenhol érintőképernyős üvegfelületek vesznek körül bennünket.

 

Nem tudom azért, hogy valaha eljön-e az az idő, amikor bátran kiállíthatunk a videón látottakhoz hasonló installációt a 136-os busz valamelyik megállójánál a Havanna lakótelepen... :)

Csak úgy érdekességként, egy hasonlóan futurisztikus videó a Microsofttól, 7 évvel ezelőttről. Szélesvásznú, laposképernyős monitor és tévé (ez utóbbi szabadon választható audiovizuális tartalommal), digitális fényképezőgép, tablet... Csupa-csupa olyan dolog, amely 2004-ben még megfizethetetlen volt, ma meg már szinte egy átlagos magyar háztartásban is megtalálhatóak, és a videó még nem is említ olyan technológiákat, mint az érintőképernyős telefon, a mozgásvezérelt játékkonzol vagy épp a széleskörben elterjedt mobil internet. A jövő tehát lehet, hogy nincs is olyan messze, mint gondolnánk...

 

A végére néhány érdekesség a múltból: elsőként egy igazi csemege 1967-ből, egy videó arról, hogy majd egyszer a távoli jövőben otthonról, számítógépünk segítségével vásárolunk, sőt, akár banki tranzakciókat is végrehajthatunk, és írásban kommunikálhatunk egymással - mindezt "komplex elektronikus áramkörök százai" segítségével. Elképesztő :)

 

1993-ban már valamivel pontosabb jövőképet mutatott be az AT&T: reklámjaikban olyan futurisztikus technológiákat mutattak be, mint a könyvvásárlás távolról, navigációs rendszer az autóban, vagy épp a tévé videólejátszási funkcióval.

Mindezek után visszakanyarodva az első videóra: vajon 40 év múlva azt is ugyanúgy megmosolyogjuk majd elavultsága miatt, mint most e két utóbbit? :) Én mindenesetre kíváncsi vagyok arra a korra, amikor a mai androidos telefonokat és más high-tech eszközöket olyan nosztalgiával kezeljük majd, mint ma a Commodore 64-et és a vezetékes telefont.


Címkék: retro futurisztikus

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr392687364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Google+
süti beállítások módosítása