Helymegosztás másként - Glympse

A modern, GPS-sel rendelkező okostelefonokkal, és a szinte állandó online jelenléttel eljött
a helymegosztó alkalmazások kora is. A Foursquare, Gowalla, Google Latitude, nem kell ezeketaz alkalmazásokat bemutatni, még is kevesen használják őket. Talán azért, mert hazánkban az ilyen jellegű közösségi tevékenységek még gyerekcipőben járnak, talán azért, mert nem mindenki akarja ország-világ tudtára adni az aktuális helyzetét, meg hogy éppen mivel foglalatoskodik, de az is lehet, hogy egyszerűen semmi értelmét sem találják nekik. Ezért szeretném bemutatni az egyik személyes kedvencemet, ami egy speciális rést tölt be a helymegosztó alkalmazások között, ez pedig a Glympse.
 
A legfontosabb érv az alkalmazás mellett, hogy csak is azok láthatnak minket, akiknek engedélyezzük, és csak is annyi ideig, amennyire beállítottuk. Nem is klasszikus értelemben vett közösségi helyzetmegosztó app ez, hanem speciális esetekben, regisztráció nálkül használható eszköz. 
 
Miről is van szó?
 
Tételezzük fel, hogy valahova megyünk időre, de bizonyos okok miatt késni fogunk. Mivel az adott találkozó fontos a számunkra, de időbe nem tudjuk behatárolni az érkezés időpontját, egyszerűen csak bekapcsoljuk a GPS-t, elindítjuk Glympse-t, meghatározzuk, hogy 15 perc és 4 órás idő intervallumban mennyi ideig legyünk láthatóak, majd küldünk róla egy értesítést az ismerősöknek, akár e-mailba, akár SMS-be, de közvetlenűl a facebookra is el lehet juttatni az üzenetet. Az üzenet tartalmazni fog egy linket, amit megnyitva, online követhető a mozgásunk, merre járunk éppen, kb. időben és térben milyen távolságra vagyunk a többiektől. A célterület felé egy folyamatosan mozgó 
nyíl fogja mutatni a pozícciónkat. Ez az alkalmazás tehát nem hobby szintű helymegosztást kínál, hanem esetenként nagyon kínos percektől tudja megkimálni az embert. 
 
Az alkalmazás ingyenes, regisztrálni sehova sem kell, azonnal használható.
 
 
 
 
 
  

Címkék: alkalmazások glympse

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr582692517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Google+
süti beállítások módosítása