Gingerbread HTC Desire-re

2011.03.08. 10:32 pacska

A minap nézegettem a Modaco oldalát, ugyanis még a Miui rom előtt Paul romját nyüstöltem és teljesen elégedett voltam vele, azonban volt egy jókora kimaradás a frissítések között, ekkor tértem át a hetente frissülő Miui rom-ra. Hozzá tartozik a dologhoz, hogy Paul egyedül dolgozik a custom romokon és nem csak egy készülékre gyártja őket, ezért előfordul, hogy kisebb-nagyobb kimaradásokkal jönnek csak a frissítések.

Visszatérve az elejére, a minap nézegettem a Modaco Desire topicját és örömmel láttam, hogy Paul portolta a Gingerbread-et (2.3.3.) Desire-re is. Fontos tudni, hogy a rom nem tartalmazza a HTC Sense felületét, hanem gyári alap Android.

Aki kedvet érez ahhoz, hogy kipróbálja a romot, az kattintson. Csak azért merem nyugodt szívvel ajánlani, mert Paul remek szakember és nekem még soha semmilyen problémám nem volt az ő által készített romokkal. Fontos tudni, hogy az online kitchen (ahol a romokat össze tudjátok állítani saját ízlésetek szerint) fizetős, ellenben vannak úgynevezett előfőzött romok, ezek ingyenesen letölthetők.

Desire-s kollégák hajrá, én egyelőre még maradok a Miui-nál :)


Címkék: htc desire rom gingerbread

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr962721091

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Deino · http://play.blog.hu 2011.03.08. 10:47:52

Én is a MIUI Gingerbreadre várok, most X-Part ROM van, el is határoztam, hogy addig nincs csere, amíg a MIUI ki nem jön a Gingerbreaddel :) Elvileg a héten érkezik az első verzió belőle :)

zozo2001hu · http://www.csekkold.hu 2011.03.08. 11:06:31

Én egy CyanogenMod 7-es verziót használok, éppen ma jött ki belőle az RC2-es változat, 2.3.3-as (Build: GRI40) Android OS-re épül, stabil, gyors, szép és jó. :)

Launcher-nek pedig megvettem az ADW Launcher EX változatát. Ég és föld a gyárihoz képest. A launcher pro nagyon zabálta az akkut próbáltam azt is. A gyári twitter kliens is rossz ne használjátok, GUI gondok és akku gondok vannak vele, helyette a Twidroyd javallott.

Egyenlőre ennyi. :)

pacska · http://twitter.com/_pacska_ 2011.03.08. 12:44:21

@zozo2001hu: ha nem lenne miui akkor valószínűleg kipróbáltam volna már a cyanogen féle 2.3-at, mondjuk eddig csak rc1 volt. Egyébként a Modaco féle GRI54-en alapul.

gp 2011.03.08. 20:47:12

Ha rootolva lenne a telóm, kipróbálnám :) Leginkább a MIUI Rom tetszik, amiért egyszer tuti rászánom magam a rootra. Srácok, tudom, hogy nektek ez lerágott csont, meg ott a google, de a root mennyi idő alatt kivitelezhető? Illetve mivel mentitek le a teló tartalmát (kontaktok, stb.) root előtt. Van egy pár backup progi, de eddig roottal nem foglalkoztam, így teljesen láma vagyok a témában...

pacska · http://twitter.com/_pacska_ 2011.03.08. 21:09:29

@gp: szerintem egy fél óra alatt megvagy vele, bár nem tudom, hogy a mostani root programok mennyi idő alatt végeznek (nekem még a kezdeti módszerrel megvolt fél óra alatt). Sokan dícsérik az unrevoked féle rootolást (guglizd meg), de én nem próbáltam még :)

Backupot mindenképpen a Titanium backuppal készíts, ez lementi az összes user programot. Híváslista-sms backupra régen a mybackup pro-t használtam. Ezzel a kettővel mindent le tudsz menteni.

gp 2011.03.08. 21:51:52

@pacska: Köszi. Szerintem hétvégén neki is látok. Melyik rom szerinted a legstabilabb? Olvastam a Cyanogenmod-ról és a MIUI-ról. Előbbi állítólag már nagyon stabil, gyors, de a nightly verziót valaki szidja valaki meg dicséri. Itt olvastam a Ti kedvcsináló bejegyzéseteket a MIUI-ról. Na az teljesen lepadlózott. (Mondjuk az App-drawer hiányozna, de gondolom meg lehet szokni a hiányát.)

szcsongor 2011.03.08. 22:02:04

@gp: Én két hete nyúzom a MIUI-t, eddig semmi gond nem volt vele. Az app drawer pedig egyáltalán nem hiányzik, mert mindent beraktam egyből egy mappába és kész.
Az meg már mindegy, hogy a sarokba a nyílra böksz vagy a mappára, hogy elérd az appokat :)
Nekem egyábként egy délutánom elment a roottal és ROM-cserével, de csak azért mert paráztam hogy valamit elcseszek és minden lépést háromszor meggondoltam :) (meg amíg letöltődtek/lemezre íródtak a töréshez használt live linux iso-k...)

pacska · http://twitter.com/_pacska_ 2011.03.09. 09:46:03

@gp: cyanogenről nem tudok érdemben nyilatkozni, mivel nem próbáltam (viszont elég profik a srácok, úgyhogy szerintem nincs mitől tartani). Amiről biztosan tudom, hogy stabil rom az a miui, viszont ebből nincs Gingerbread még. Mint a cikkben is írtam Paul kiváló szakember és a romjai nagyon stabilak szoktak lenni (Modaco rom).

pacska · http://twitter.com/_pacska_ 2011.03.09. 09:48:29

@gp: ja igen, app drawer. Ahogy Csongor is írta, nem fog hiányozni, csupán szokatlan lesz eleinte. Nekem sokkal jobban bevált, mivel így én tudom kategóriák szerint mappákba pakolni a programokat, ha meg nem akarsz kategorizálni akkor bepakolsz mindent egy mappába, ráhúzod a dokkra a mappát és kész az app drawer :)

Axe Miskolc 2011.03.09. 11:38:36

Sziasztok!

Van valaki Miskolcon,vagy környékén,aki "fogná a kezem" rootolás és romcsere közben?:D

Szuper30 2011.03.24. 11:30:27

@szcsongor: Szia neharagudj nem akarlak fárasztani de egyáltalán nem értek a rootoláshoz meg rom telepítéshez nem tudnál nekem segíteni akár telefonon akár személyesen segíteni meghálálom persze. Miui gingerbread-ot szeretném feltenni, elsődleges próblémám hogy nincs helyen a telóba hiába használok app 2sd-t. pár programot nem enged átrakni, meg pl. attól mert sd-re rakja még a telóba is foglal sok memoriát 1-1 program.
Elöre is köszi a választ

Google+
süti beállítások módosítása