Magyar Rádió Hangtár

2011.03.19. 12:08 readya

Rádiót hallgatóknak jó hírünk van. Elkészült a Magyar Rádió Hangtár alkalmazás, amellyel a Kossuth, Bartók, MR4, MR5 és MR6 adók hanganyagait hallgathatjuk meg, ha lemaradtunk volna róla, meghallgatnánk újra vagy egyszerűen csak nincs FM rádió a készülékünkben. A fejlesztők ígérete szerint hamarosan elérhető lesz az Akusztik Player és az MR2 - Most szól is. Rögtön két alkalmazást is találunk a Marketen. Ennek az az oka, hogy az egyik Adobe AIR keretrendszert használ, így csak Android 2.2 és magasabb verziókon működik. Két napja viszont elérhető a natív alkalmazás is, tehát az Android 1.6 és 2.1 verziókat futtató készülékek tulajdonosai sem maradnak le semmiről (bár nagyon remélem, hogy elenyésző mennyiségű 2.2 alatti verzióval futó készülék van már használatban). Az alkalmazás talán legnagyobb hibája, hogy nem tudunk tekerni az adásokban, csak végighallgatni őket. Remélem ez hamarosan változik, hogy még teljesebb legyen az élmény.


Címkék: hírek rádió alkalmazások hangtár readya magyar radio hangtar

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr252752499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Darkcomet 2011.03.19. 13:54:19

" Ennek az az oka, hogy az egyik Adobe AIR keretrendszert használ, így csak Android 2.2 és magasabb verziókon működik."

Ha natívan is meg lehet valamit csinálni, akkor mi szükség van bármilyen kiegészítőre? Ráadásul ez az Adobe AIR valami 10 MiB-et foglal, ha nem többet, tehát egy kisebb kategóriájú készüléken, még ha 2.2 is fut rajta, értelmetlenül pazarolja memóriát meg a háttérárat.

Egyébként a követelmények közé még be kéne tenni a korlátlan internetet, és a soha sem lemerülő aksit is, mert ezek nélkül bukás a használata. Arról már nem is beszélve, hogy nem lehet betenni a háttérbe, mert azonnal megszakad az adás.

readya 2011.03.19. 16:10:32

@Darkcomet: azért Adobe AIR, mert azzal könnyen és gyorsan lehet sok mindent. Plusz egyre több app használja. Nálam már régóta fent van. Azóta készült natív app is, hogy ne legyen kötelező az AIR

Darkcomet 2011.03.19. 16:29:32

@readya: Én is natívat próbáltam, arra írtam, hogy jó lenne ez, csak zabálja az adatmennyiséget meg az aksit. Adobetól csak a flash player van fönt, az is csak kényszerből, más bughalmazukra nincs szükségem. Én a natív megoldásoknak vagyok a híve, mert kisebb, jól megírva jobban kihasználja az erőforrásokat.

mp3pintyo · http://www.pinterestegiveaway.com 2011.03.19. 17:06:52

Igen valóban kell internet ha hanganyagokat szeretnél hallgatni a neten keresztül.
Az AIR alatt futó változat működik a háttérben is minden gond nélkül. A natívba remélem hamarosan belekerül ez a funkció.
Az AIR-es változat kevesebb helyet foglal a telefonon mint a natív. (Leszámítva az Adobe AIR krendszert.)

szcsongor 2011.03.20. 16:18:52

@mp3pintyo: Hát pont ez az, hogy ez az AIR baromi sok helyet eszik, ezért nem vagyok hajlandó én se feltenni. Aminek ez kell, mert lusták natívan megírni, azt nem telepítem fel :)

mp3pintyo · http://www.pinterestegiveaway.com 2011.03.20. 16:48:43

Nem feltétlenül lustaságnak köszönhető az ha valaki csak hajót tud vezeti de repülőt nem.

mp3pintyo · http://www.pinterestegiveaway.com 2011.03.22. 16:11:13

Frissült az alkalmazás:
- keresés
- e-mail küldés
- javított menü

Google+
süti beállítások módosítása