Hölgyek és az Android #5

2011.03.21. 08:00 readya

Ma Lőrik Emesével ismerkedhettek meg, aki majdnem közgázra járt, de végül a pszichológia lett az irány. Szakdolgozatában a személyiség és a problémás internethasználat közötti kapcsolatot vizsgálta. Lehet, hogy rólunk is tudna mesélni. :) Emese szerkeszti a Pszichológia a Fiatalokért Alapítvány honlapját illetve önkéntes munkát végez a Helperek Önkéntes Segítők Közhasznú Egyesületben. Szeret a falra mászni, na nem átvitt értelemben, hanem szó szerint egy boulder teremben űzi ezt a sportot. S bár bölcsész illetve pszichológus, mégis ubuntu linux fut a laptopján, szóval tényleg lehet abban valami, ahogyan magát jellemezte.

"bölcsészek közt kocka, kockák közt bölcsész"

readya: Milyen készüléket használsz és milyet szeretnél használni?
Emese: Úgy gondoltam, ha már okostelefon, it's gonna be Legend...wait for it..dary. :) (A szerk.: Ha valaki nem lenne akkora sorozatfüggő, mint én, az idézet innen: How I Met Your Mother - Barney) A választásom a HTC Legend-re esett, amikor vettem, ez tudta számomra a legtöbbet nyújtani azon az áron, amit szántam rá. Nagyon elégedett vagyok vele, masszív, mindent kiszolgál, amire szükségem van, így egyelőre nem is szeretnék mást használni. Persze azért a bennem lévő kocka szeme felcsillan egy-egy új modell láttán.

readya: Mikor és hogyan ismerkedtél meg az Androiddal? Miért pont Android?
Emese: A laptopomon évek óta (k)ubuntu fut, így nem volt kérdés, hogy kis zöld robotos okostelefont szeretnék. Az Androiddal 2010. nyarán ismerkedtem meg alaposabban, amikor új telefont kezdtem keresgélni. Alapvetően szimpatikus a szabad szoftverek filozófiája. Szeretem, hogy változatos megoldást találhatok az appok közt, amikor valamilyen igényem támad, illetve hatalmas lehetőségeket érzek a közösség erejében, ami egy-egy ilyen kütyü és rendszer mögött áll.

A telefonvásárlást mindig hosszútávú befektetésnek gondoltam, az Android pedig folyamatosan fejlődik, így jó választásnak tűnik.

readya: A munkád során tudod hasznosítani az okostelefont? Van valami kedves történeted az Androiddal kapcsolatban?
Emese: Előfordul, hogy hirtelen van szükségem valamilyen információra, ilyenkor jó, hogy kéznél a telefon. Amikor Kolontáron vagyunk a Helperek pszichológusaival, jól jön, hogy az interneten is utána tudunk nézni a híreknek, vagy akár a vonat-, buszmenetrendeknek. A programjaim szervezésében nagy segítséget nyújt a naptárfunkció. A zseblámpát is praktikusnak tartom - igaz, ennek egy kirándulás alkalmával örültem leginkább. De hogy visszakanyarodjak a pszichológia témájához: akár a DSM-IV. kódokat (diagnosztikai rendszer) is böngészhetem a Legendemen.

readya: Melyik a kedvenc Android alkalmazásod, miket használsz gyakran? Mi az amit nem találsz a Marketen, de örülnél neki?
Emese: Leggyakrabban talán a Gmail és az Opera Mini kerülnek elő, meg a közösségi alkalmazások, hírolvasók. Vizuális emlékeket a Camera-val készítek, a naptárak közül jelenleg a Jorte tudja azt, amire leginkább szükségem van, jegyzeteket a ColorNote-tal gyártok, alvási időmet a Sleep Bot trackeli, teát főzni-süteményt sütni a Tea Timer segítségével szoktam. A háttérben pedig a Watchdog Lite, az Open Advanced Task Killer és a PhoneUsage megy folyamatosan. Ha játék, akkor GOdroid.
Aminek örülnék, ha a SmartCity-ben mindig friss, naprakész menetrend töltődne be. Nem jó látni elmenni az éjszakai buszt, majd fél órát fagyoskodni a hidegben. (Mióta ez egyszer megtörtént velem, inkább a bkv weboldaláról tájékozódom, nem tudom történt-e azóta frissülés a SmartCity-ben.)


readya: Miért ajánlanád másoknak az Androidot?
Emese: A lehetőségek tárháza, a folyamatos fejlődés, a rengeteg app, amiből válogatni lehet a pozitív oldalt erősítik. Hasznos, praktikus funkciókról van szó, amelyek a legtöbb esetben esztétikummal is párosulnak. Szerintem eyecandy szempontjából is mindenki találhat magának valamit. Persze azért érdemes odafigyelni, hogy a telefon mely funkcióit használja egy-egy app, no meg a nyílt wifikkel sem árt az óvatosság.
Amit még fontosnak tartok, az a közösség, akikhez bármikor fordulhatok, ha valami kérdés merül fel bennem, a blogok pedig mindig friss információval látnak el legyen szó akár az appokról, frissítésekről, vagy akár az új kütyükről. Ezek nagyban erősítik a pozitív felhasználói élményemet.


readya: Mióta olvasol minket? Mit változtatnál a blogon illetve mi az amivel meg vagy elégedve?
Emese: Mióta is..valószínűleg mióta megvan a Legend. Tetszik, hogy időről-időre bemutattok appokat, amiket érdemes ismerni, használni. Azt kicsit sajnáltam, hogy lemaradtam a kommunás rendelésről. A Hölgyek és az Android sorozatot pedig zseniális ötletnek tartom, köszönöm, hogy részt vehetek benne! :)

Remélem érdekesnek találtátok a riportot. Hölgyeim, kalandra fel! Ha van kedvetek válaszolni pár kérdésre és nem bánjátok, ha megjelenik az oldalon, írjatok a blog címére (androlib.blog.hu(@)gmail.com), kommentben vagy akár a Facebook oldalunkon. Csak két feltételünk van: Android készüléket használjatok és válaszoljatok a kérdésekre. :)


Címkék: readya holgyek es az android

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr872702263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kata017 2011.04.27. 15:44:12

Az utóbbi időben a SmartCity nagyon sokat fejlődött, most már pontos a menterendje, és szinte havonta adnak ki frissítést, melybe újabb és újabb funkciók valósulnak meg. Mindenkinek ajánlom.

Google+
süti beállítások módosítása