ZTE Blade

2011.04.09. 14:50 readya

Régóta szemeztem a pengével, mert sok jó dolgot olvastam róla. Viszont én nem feltétlenül szoktam elhinni mindent. Egészen más olyan tollából olvasni egy értékelést, akinek a kezében még sosem volt felső kategóriás készülék és/vagy egy gyártónak akar jópofizni, mint olyan tollából, aki képben van és nem kell aggódnia amiatt, hogy esetleg nem kap teszt készüléket legközelebb. Mi a Telenor jóvoltából jutottunk tesztünk alanyához.
A ZTE Blade-ről az első benyomásom az volt, hogy ez össze van rakva. Kellemes tapintású a készülék háza, szépen le van kerekítve, ahol szükséges és bizony ez is a könnyű kategóriába tartozik. Arról nem is beszélve, hogy az alsó-közép kategóriában az egyetlen 480x800-as kijelzővel bíró készülék.

Android: 2.1 Éclair (a gyártó ígérete szerint lesz Froyo, más verzióin már van is)
Processzor: Qualcomm MSM7227 600MHz
Grafikus mag: Adreno 200
Kijelző: 3,5" 480x800 TFT
RAM: 512MB
Tárhely: 512MB, 170MB a programoknak. 2GB SD kártya (32GB-ig bővíthető)
Kamera: 3,2mpx AF
Hálózat: Wi-Fi b/g, Bluetooth 2.1, HSPA
Akku: 1250mAh
Méretek: 116x57x12mm és 110 gramm

Természetesen itt sincs kolbászból a kerítés, hiszen a készülékhez igen barátságos áron juthatunk hozzá (bár a Telenornál éppen emelkedett az ára, az elmúlt hetekben, akár 500Ft-ért is elvihető volt). A készülék kijelzője 256e színben pompázik, szóval senki ne várjon HTC Desire minőséget tőle. Viszont 480x800 a felbontása. Azaz semmiről nem kell lemondanunk, minden program és játék úgy néz ki, ahogyan azt megálmodta a fejlesztő, nem a kis felbontású verziót kapjuk. A kijelző mérete miatt viszont folyamatosan birkózik a grafikus mag a programokkal. Például az Angry Birds Rio (igen, pont jó teszt programnak) viszonylag szépen fut, csak akkor akadozik, ha sok mozgás van a kijelzőn. De az Angry Birds Seasons már az első pályától kezdve szaggat. A Fruit Ninja elfogadhatóan fut, bár kicsit késik az ujjunkhoz képest a kép.

A készülék 2.1-es Androiddal van szállítva, ami azért problémás, mert csak 170MB helyünk van a programok számára. Remélem a gyártó ígérete szerint érkezik a Froyo, mert az APP2SD ezen kategóriás készülékeknél élet-halál kérdése. A kamera viszont meglepően fürge, mind indulásban, mind auto fókuszban. A Samsung Galaxy Spica tulajdonosok ezt irigyelhetik. A gyártó nem sokat foglalkozott a szoftverrel. Kapott egy rendes magyarítást, de nagyjából egy gyári Éclair. Ennek megfelelően ne várjunk nagy extrákat tőle. Van viszont ennek egy jó oldala is. Elvileg nem kerül sokba a gyártónak a Froyo portolása, hiszen nincs telepakolva egyéni felületekkel. Szoktátok kérdezni az Akku időt. Nos, nem vettem napi használatba a telefont, de a vásárlók véleménye szerint valamivel gyengébb, mint a hasonló készülékeké.

Igazából felemás érzéseim vannak a készülékkel kapcsolatban. Nagyon jó, hogy nagy kijelzőt kapott, és az 512MB memória sem hétköznapi ebben a kategóriában. A készülék háza teljesen rendben van fogásra, érzésre, és még csinosnak is mondanám. A rendszer Éclair, de remélem valóban megérkezik hamarosan a Froyo is. A 170MB memória viszont kevés és az app2sd hiánya erősen korlátozza a használatot. Az is biztos, hogy nem ez a telefon lesz a játékok bajnoka. Véleményem szerint, ez egy teljesen használható alsó kategóriás Androidos telefon, de csodákat ne várjunk ezért a pénzért. Kinek ajánlom? Mindenkinek, aki feature (normál telefonok) készülékkel rendelkezik. Azokat ugyanis helyből elfenekeli. Viszont ha egy Samsung Galaxy Ace vagy egy LG Optimus One mellé teszem, akkor már nem ilyen egyértelmű a helyzet. Mind a kettőnek kisebb a felbontása (320x480), de mind a kettőn Froyo van és kaptak egy csomó extrát a gyári Androidhoz képest. Ha már Froyo lenne rajta (és továbbra is el lehetne vinni 500Ft-ért), akkor azt hiszem a Blade-et javasolnám vásárlásra, de így inkább a másik kettő közül válasszatok.
Amit még mindenképpen le szerettem volna írni: igen, a Kínaiak már a spájzban vannak és ha a Blade kap egy méltó utódot, akkor a két Koreai gyártó igen komoly gondban lesz az alsó szegmensben. Ugyanis a Blade-nek csak egy eggyel jobb grafikus meghajtó, frissebb Android, nagyobb akku és egy pici törődés hiányzik ahhoz, hogy az alsó-közép kategória királya legyen.

Nem tartozik a teszthez, viszont fontosnak tartom elmondani és most képekkel is meg tudom mutatni. Nézzétek meg a képernyőképeket. Ez egy gyári Android 2.1. Tényleg ezt akarjátok? Ne nyúljanak bele a gyártók...? Én inkább azt támogatom, hogy gyorsítsák fel a szoftver részlegüket, de továbbra sem vagyok gyári Android párti. Vitatkozni lehet velem, de valahol felesleges, hiszen ez ízlés kérdése.


Címkék: teszt blade zte readya zte blade

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr112808073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.04.09. 18:47:56

Közel negyed éve használom. A környezetben lévő android os-el rendelkező okostelefon tulajdonosok készülékeihez képest vékonyabb, azt kell hogy mondjam anyagminőséget tekintve jobban összeszereltebb, pedig jóval olcsóbb. Az LG optimusnál fényévekkel jobb... a páromnál volt egy, megdöbbentő. Mikor ellopták a BlackBerrymet, átmeneti időre vettem magamnak, amíg el nem döntöm milyen telefonba ruházzak be. Amiket néztem százezer felett, nevetséges hogy érzetre nem jobbak... Persze a 150 feletti kategóriában nagy az ugrás, és érzékelhető a kijelző, szaggatásmentesség az erősebb hardware miatt. de alatta nem jellemző...
Imádom. Hibátlanul és remekül működik. A korai galaxyt simán veri. Kapacitív kijelző, valóban penge vékony, és minőségi érzet. Azt gondoltam pár hónapig csak kibírom vele, azóta szerelem. Amíg jó árban nem lesz az új Motorola a kétmagos procival, addig marad :-)

A poszttal nem értek egyet, szerintem nem alsó kategóriás telefon, csak az ára az. Bőven a középmezőnyben van. Alsó kategóriát az androidos telefonok között a Pulse, Lg Optimus Gt 540 stb. jelentik. Ezekkel összehasonlítva, érezhetően jobb, és a középmezőnyben sincs semmilyen szégyellnivalója, állítom ezt több hónap, igencsak rendszeres és változatos használat után.

GoldBecK 2011.04.09. 18:54:55

úg@pantomimes: "ace-el"

ez nem -el rag, hanem a -val, -vel.
az ace kiejtve (magyarosan körülbelül) ész.
tehát a szó végén sz-t ejtesz.
ehhez jön hozzá a mocskos, kibaszott -val, -vel rag.
ebben az esetben a -vel.
a teljes kibaszott hasonulás miatt a v-ből kibaszott sz lesz, mivel előtte is sz hang van.
kiejtve ész-szel.
leírva:

ACE-SZEL

MI A BÜDÖS GECI OLYAN NEHÉZ EZEN?

miért nem tudja leírni az ilyen szavakat a magyar emberek 80%-a?????

Nyugodtan mondják rám, hogy nyelvtan náci vagyok. Valójában csak a -val, -vel ragot ismerem, oszt annyi.

bioLarzen 2011.04.09. 18:57:11

Félig-meddig lányomnak új teflont veszünk, és a két, még versenyben lévő közül ez az egyik. Szerintem ezt fogom neki végül ajánlani, amire neki kell, arra sztem tökéletes lesz...

bio

bioLarzen 2011.04.09. 18:58:16

@readya: Csatlakozom a többiekhez: nem éreztem sem elfogultnak, sem köpködősnek az értékelést, annál inkább informatívnak és hasznosnak. Köszi.

bio

pantomimes · http://ennyirefutja.blog.hu/ 2011.04.09. 19:01:56

@GoldBecK: gondolom ezt most nagyon lényeges volt elmondanod, most már leülhetsz.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.04.09. 19:03:45

@bioLarzen: azt én sem, de az index címlapon a csodákat ne várjunk, alatta pedig a kijelző mérete miatt folyamatosan bírkózik a programokkal. Nem állítom hogy álomsebesség, de a mindennapi használtban még játékra is bőven ajánlott, és mindezt egy 30e alatti készüléktől. Ráadásul anyagminőségre érzetre is rendben van. Szerintem nem köpködés, hanem félrevezetés. Pontosan érzem a korlátait, és a hardware hátrányait, de pont a főoldalon lévő dolgok szerintem nem relevánsak, mert az ér érték arány, minőség és átlag felhasználók igényeit tekintve a telefon maximálisan túlteljesít! Ez a tapasztalatom.

Írásjeleket ismeritek-e? 2011.04.09. 19:03:51

A telefon jó. Nem mondanám alsó kategóriásnak sem. Simán középkategóriás androidos.

A ZTE magyarországon nem nagyon ismert vagy elterjedt márka. Ez a készülék ár/érték arányban a Magyarországon kapható telefonok között a legjobbak között van, ha nem a legjobb. Mondom: tudás/ár arányában.

Értékelés 10-es skálán:
-----------------------
Megjelenése: 8.5
Sebesség: 7
Opredszer felhasználói élménye: 9
Kijelző: 9

A legtöbb LG-s és samsungos telefont simán veri. A Galaxy S-sel szemben persze lemarad a versenyben, de sok egyéb androidos telkót ver.

Elterjedésének legnagyobb visszatartó ereje a márka ismeretlensége. Nem minden rossz, ami kínai. Már. Pár év és a kínaiak olyan kütyüket fognak gyártani, mint pl. a Dél-Koreaiak, ha nem is csúcsmodelleket, de a közép és alsó kategóriát megfelelő szinten hozni fogják.

Walter Hartwell White 2011.04.09. 19:21:32

Aki meg játék miatt vesz telefont, azaz ez egy szempont - inkább nem minősítem. :) (Egyébként szintén Blade tulaj vagyok, Optimus One-ra épp nem volt cash money, de nem bántam meg.)

pantomimes · http://ennyirefutja.blog.hu/ 2011.04.09. 19:22:27

@Mezőhegyessy Nimród: amikor elkezdték forgalmazni volt vele probléma (pixelhiba, gradiens hiba) aztán persze ezeket orvosolták, de engem akkor kicsit elriasztott ez a dolog.

Rogue 2011.04.09. 19:26:29

Egyébként nem értem, mi a baj azzal, hogy gyári alap Android van benne?
Marketből minden letölthető, amivel egyedivé és használhatóvá tudod tenni a telefonodat. Ha HTCm lenne ugyanúgy letölteném ezeket a widgeteket és progikat, a különbség csak az lenne, hogy a gyártó által feltettek ott foglalnák a helyet továbbra is.
Ezek a programok, amiből úgyis jobbat keresel, mint a gyári:
- böngésző
- videólejátszó
- időjárás és órawidget

Dühöngő bika · http://napimorgas.blog.hu/ 2011.04.09. 19:31:10

Azért szegény readya-t azért kárhoztatni,mert azt tesztelte ami nála volt nem túl szép. Az van, hogy aki hazaviszi kicsomizza pont ugyanezt fogja látni, egy béta terméket ami a legjobb ár érték arányú még ebben az állapotában is.

A gyárakat nem érdekli a saját vásárlóközösségük, és béta termékeket adnak el, amit lelkes rajongótábor próbál olyan állapotba hozni amilyennek a dobozból kicsomagolva kellett volna lenni.
Azért a legtöbb embernek nem hobbi a telefon, hogy minden héten kernelt cseréljenek. Ez nem csak a bladére igaz, a spica tulajdonosok ugyanezt csinálják. Az a telefon jobb mint az utódja a galaxy3 és a gyártó szerint ez rendben van...

andrewt 2011.04.09. 19:31:42

a Build-et is sikerült magyarítani, ha jól látom:) "Bulid"

fajturista 2011.04.09. 19:37:46

Ha valaki szemezett ezzel a készülékkel nyugodtan vegye meg, csak ajánlani tudom. Lassan három hónapja használom, és remekül működik. A grafikus mag valóban nem a legerősebb, de ez eddig csak az angry birds-ben volt tetten érhető. :) Ár-teljesítmény arányban mindenképp az egyik legjobb ajánlat. Az alap Android kezelői felület is remekül használható.

Vincenzo90 2011.04.09. 19:40:23

Lehet, hogy a telefonokhoz értesz, de ZTE Blade témában még kutakodhattál volna. Bármelyik Angry Birds simán fut, és a fruit ninjával sincs baj, ha nem vagy totál amatőr :D

pantomimes · http://ennyirefutja.blog.hu/ 2011.04.09. 19:43:34

@Vincenzo90: nyilván egy a szolgáltatótól kapott tesztkészüléket nem rootolhat meg pakolgathat romokat rá. Pláne úgy, hogy (legjobb tudomásom szerint) a telenoros bladekre nincs jelenleg működő custom rom.

readya 2011.04.09. 20:00:10

@Darkcomet: Meizu M9 téma. Papíron hoztak bárkire bármit. Ugyanis amíg a programok 99%-a 480x800-ra van megírva, addig hiába csinál a Meizu iphone felbontású kijelzővel telefont, egyetlen normális játék sem fog szépen futni rajta, max ablak az ablakban módon, ami meg nem vicces.

readya 2011.04.09. 20:03:13

@Legelő Őse: el kell olvasni az írást. Abban leírtam mindent. Az, hogy az index.hu címlapra mi megy ki, nem mi szabályozzuk. Nem is tudtam, hogy kikerült oda, csak most láttam a látogatottság növekedésén, hogy valami történt. Szóval ezt ne rajtam kérd számon. Az írásomban azért rendesen ki van fejtve a telefon szerintem.

readya 2011.04.09. 20:11:07

Srácok, annyit tudok tenni, hogy beleírom a cikkbe, vannak elérhető megoldások arra, hogy jobb legyen. Ha adtok egy linket - ti akik használjátok és ismeritek - akkor beleteszem.

Viszont:
1, teszt készüléket sem rootolni, sem egyéni ROM-al feltölteni nem fogok.
2, a vásárlók 75%-a (és akkor még finom voltam) nem nyúl hozzá a telefonhoz, tehát azt használja, amit kap. Márpedig kicsomagolás után ezt kapja.
3, szerintem azt írtam, hogy egy használható készülék és az egyetlen a kategóriában, ami ekkora kijelzővel bír.

@Vincenzo90: gyári ROM-al akad az Angry Birds és késik a Fruit Ninja. Ennyit állítok és 3 perc alatt meg tudom mutatni videón is, hogy ez így igaz. Egyéni ROM-al lehet, hogy jobb lesz a helyzet, de ezt én nem tudom kipróbálni. Semmi kedvem ugyanis kifizetni a teszt készülék árát a Telenornak, csak azért mert rootoltam és egyéni ROM-ot töltöttem rá. Szerintem a helyemben te sem cselekednél másként.

Annak viszont nagyon örülök, hogy ennyi Blade tulajdonos írt ide, mert az érdeklődök hasznos információkkal lettek gazdagabbak.

Ha pedig tudtok adni linket, olyan oldalra, ahol a Blade testreszabásához segítséget kaphatnak az olvasók, akkor hajrá, mutassátok meg és beleírom nagyon szívesen.

meggy! · http://pcplacc.blog.hu/ 2011.04.09. 20:22:14

Nekem 2.2 van fent (igen főzött, 1perc alatt lehet találni magyart, és kb 1 perc alatt fel is megy, bármiféle komoly képzettség nélkül), érezhetően gyorsabb a 2.1-nél. Az angry birds ezen nem szaggat, néha-néha talán bedöccent.

Tojglitojas 2011.04.09. 20:24:33

Korrekt jó írás, gyári rommal tényleg ennyit tud, de ezen az áron ez is szuper, szerintem.
Annyit tennék hozzá, hogy 10 perc google-val, nem gyári rommal, némi patkolással, setcpu, stb. 40 perc alatt szinte felső kategóriássá lehet tenni.
Programok sd kártyára pakolhatók, sebesség 1000 körül átlagban (quadrant teszt) és érzetre is gyorsabb bizonyos dolgokban mint kollégám Samu Galaxy S készüléke.
Gyári rom mentéssel, garanciás gond esetén visszaállítható a default állapot.
Én 15.900-ért szereztem még decemberben, két év hűséggel, azóta imádom, pedig én is csere készüléknek szántam. :-)

Darkcomet 2011.04.09. 20:26:59

@readya: "Meizu M9 téma. Papíron hoztak bárkire bármit. Ugyanis amíg a programok 99%-a 480x800-ra van megírva, addig hiába csinál a Meizu iphone felbontású kijelzővel telefont, egyetlen normális játék sem fog szépen futni rajta, max ablak az ablakban módon, ami meg nem vicces."

Megint elveszel a részletekben. Nem azon kell polemizálni, hogy mekkora a felbontása, hanem azon, hogy innentől kezdve zsebre tudják vágni az egész droidos mobilpiacot, a technológiájuk megvan hozzá. Ne felejtsed el, hogy államilag támogatott pénzeken, rabszolgamunkával olyan nyomott árakat tudnak majd produkálni a felső kategóriában is, hogy a mostani nagy gyártók csak kapkodhatják a fejüket. Az, hogy nem teszik csak is azon múlik, hogy egyelőre nem érdekük felborítani a kialakult erőviszonyokat, akár azért, mert pénzügyi érdekeltségeik vannak a nagy gyártókba, akár azért, mert nagyobb távlatokban gondolkoznak. Távközlési techológiába a ZTE és a Huawei már épp eléggé szorongatja a Motorola és az Ericsson tökeit, csak idő kérdése, mikor rázzák meg magukat a mobiltelefon piacon is. Az már biztos, hogy szép lassan elkezdtek besettenkedni a hátsóajtón az olcsó alsó és középkategóriás telefonokkal (a Blade pont jó példa rá, mert ár/teljesítmény arányában jelenleg ez a legjobb választás).

Rogue 2011.04.09. 20:29:48

Ja, egy megjegyzés:
"Rendesen ki van fejtve szerintem"
Hehe.
Szerintem meg nincs kifejtve.
Na, itt ki volt fejtve:
www.technet.hu/teszt/20101210/zte_blade_-_ez_kell/
A fenti cikkben van egy specifikáció kopipészt, egy felületes első benyomás, összehasonlítás pár konkurrenssel, oszt annyi.
Bocsi, hogy lerángatlak a fellegekből...
A mobiltesztelés és bemutatás kicsit fajsúlyosabb műfaj...

readya 2011.04.09. 20:32:43

@Darkcomet: Technológia? Pl. a Sharp féle kijelző? :-) Gyártókapacitásuk van hozzá. Technológiájuk egyáltalán nincs. Értem amire gondolsz, de hidd el. Sokkal jobban ismerem a ZTE és a Huawei dolgait, mint te. Munkámból adódóan. Maradjunk annyiban, hogy majd akkor fogják lenyomni a világot, ha a szoftvert nem másoktól lopják, hanem megtanulják maguktól, rendesen megírni és lesznek ötlet embereik is.

Viktor H 2011.04.09. 20:39:04

Van egy ilyen ZTE-m ( igy kell ezt írni? ) és azért vettem ,mert telenorról hordoztam számot t-mobilba mer'csak és hát olcsón adták gondoltam miért ne ... na kb azóta a polconrohad és akkor kapcsolom be mikor jön unokaöcsém ,hogy játszhasson a dühös madarakkal.
Nem rossz készülék amugy ,de Samsung Galaxymhoz képest olyan mint mondjuk a TESCO gazdaságos bármi ...

readya 2011.04.09. 20:45:46

@Rogue: "A mobiltesztelés és bemutatás kicsit fajsúlyosabb műfaj..."

Én nem mobilt tesztelek, hanem Androidos telefonokat. Nem írom le azt, ami Android alapkövetelmény (hardver oldalon) és azt sem, hogy le lehet szedni a Marketről a Facebookot. Az általad linkelt írásban jó nagy baromság, hogy ezen nincs natív kliens. Egyiken sincs, maximum előretelepítve a Market verzió, amit eltávolítani sem lehet.

Tudod, ha autót tesztel valaki, az nem írja le, hogy van 4 kereke, meg kormánya az ember előtt, amivel kanyarodni lehet, mert ezek nyilván benne vannak.

Kámfor 2011.04.09. 20:46:15

a zte pléd egy brutálisan jó teló, a nagyon jó ár-érték aránya miatt meg legendás. de az is tény, hogy a kiváló customizálási lehetőségek miatt lett legenda. nélküle csak egy jó telefon lenne a kategóriájában. a gyári rom hibátlan kezdésnek, amiből lehet építkezni, nem is kellene több cucc, viszont a gyári rom nem aknázza ki teljesen a hardverben rejlő lehetőségeket. a mögötte álló közösség és a custom lehetőségek miatt lett a legjobb telefon a kategóriájában.

readya 2011.04.09. 20:55:18

Srácok

Én értem, hogy a nem gyári ROM-al ejha, meg hűha.

De leírom újra: az emberek nagyon nagy része nem fogja "tuningolni". Én a teszt készüléket nem fogom barmolni. Akit meg jobban érdekel a dolog, az a kommentek alapján úgyis beleveti magát.

Ellenben valaki hozhatna egy szénné tuningolt Blade-ez a blog találkozóra. Nagyon megnézném...

radirpok123 2011.04.09. 20:58:41

+1 shiny happy Blade tulajdonos jelentkezik.

5 perc játéknyomogatás helyett valami értelmeset is ki lehetett volna próbálni a telefonon, és összehasonlítani az árkategóriájában lévő kisfelbontású telefonokkal, pl. böngészőt (index címlap két hasábban simán bejön), PDF nézőt (könyvet is lehet rajta olvasni, ha kell, és van hozzá Kindle olvasó!), vagy valami GPS-es navigációs progit. Ezek mindegyike olyan, hogy elképzelni nem tudom, hogy rúghat labdába mellette egy fele felbontású kijelzőjű telefon...

Ahogy már néhány hozzászóló leírta előttem, ez egy középkategóriás Androidos telefon alsókategóriás áron. Nekem pont megfelel, talán csak egy USB-s billentyűzetet fogok hozzá beszerezni.

EvilHedgehog 2011.04.09. 21:21:44

Egy axiómát azért szerintem lefektethetünk. Készüléktetsztnél mindg a gyári ROM (vagy hivatlos frissités) az alapértelmezett. Mert a dobozból kiszedve ezt kapod. Továbbá a vásárlók nagy része ezzel fogja használni a készüléket.

Nem a mobilaréna fórumokon naponta 4x romot pakolgató emberek a fő vásárlóközösség.

természetesen emellett meg lehet emliteni az elérhető alternativákat és lehetőségeket. Ezt eddig elég sok készülék esetén megtették itt a blogon is.

sanyix 2011.04.09. 21:51:27

Szaggat? Talán aktiválni kéne a gpu gyorsítást
Nincs app2sd? És még hány százezer program nincs rajta! Mi tart vissza hogy telepítsed? :D

juliusbond 2011.04.09. 21:56:05

Már laptopon is hányok a gyártók nemkompatibilis, csilivili saját megoldásain. Szerintem csak nem látszó, driver szintű dolgokat adjanak a gyártók, szoftvert a programozók írjanak.

readya 2011.04.09. 21:57:26

@sanyix: Az, hogy teszt telefonra nem teszek főzött ROM-ot és nem barmolom mert nem akarom kifizetni. Többször nem írom le ezt. Ahogyan azt sem, hogy a vásárló bemegy a boltba, megveszi és úgy használja + a Marketről felrak ezt-azt. Ti, a főzött ROM-os srácok a másik véglet vagytok, ráadásul ti vagytok a kisebbség. Amivel semmi gond nincs, de nyilván nem írhatom ezt egy tesztben.

gusthy1 · http://kolyokjoga.blogspot.com 2011.04.09. 22:00:04

@readya: hiszen ezt értem, de a blade-ben pont az a jó, hogy borzasztóan könnyű "főzni".

gusthy1 · http://kolyokjoga.blogspot.com 2011.04.09. 22:02:59

Ja, még valami.
Az Ace meg az Optimus One összehasonlítás ott sántít, hogy azért közel egy évvel régebbi modellről beszélünk... És azért a kijelző az nagyon odaver.

gusthy1 · http://kolyokjoga.blogspot.com 2011.04.09. 22:04:40

@EvilHedgehog: Nos,a Blade vásárlóközönségének a jelentős része pont a főzöttrompakolók.

readya 2011.04.09. 22:05:11

@gusthy1: ezt sokan leírtátok és remélem akiket érdekel a telefon, el is olvassák, mert nekik ettől jobb lesz. Én örülök, hogy ennyien idetaláltatok és ennyien hozzá is szóltatok, mert így mindenki több információhoz jutott. Linket tudnátok adni hol érdemes elindulnia annak, aki főzni akar?

readya 2011.04.09. 22:07:00

@gusthy1: sántít, de mind a három készülék kapható most. Márpedig nekem nem azt kell megmutatni, hogy ez ilyen, meg olyan és a másik meg újabb, hanem azt, hogy ha most bemegy a boltba XYZ, akkor melyiket érdemes megvásárolnia. Ha nem akar főzni, akkor bizony nem a Blade-et. Ha főzni akar, akkor a Blade-et.

A Blade vásárlók nagy része nem a főzni vágyók közül kerül ki. Ezt pedig én mondom neked. Hidd el. :)

gusthy1 · http://kolyokjoga.blogspot.com 2011.04.09. 22:10:44

@readya: Jó, ezen nem veszünk össze :) nyilván mindenki a saját környezetéből indul ki. Amúgy az Ace tényleg jobb bizonyos szempontból, pl. picivel gyorsabb, de azért drágább is... az LG-t nem ismerem. a +200MHz és a gyári Froyo kérdés, hogy ér-e ennyit. Egyébként némely szolgáltatók már adtak ki hivatalos 2.2 frissítést, hátha a T is fog.

readya 2011.04.09. 22:12:19

@gusthy1: Én a Blade tulajdonosokkal együtt remélem, hogy minden magyar Blade-re jön a Froyo hamarosan, mert a telefonok és a vásárlók is megérdemlik. Azok is, akik nem főztek maguknak. Plusz egy gyári Froyoból a főző mestereknek is könnyebb alkotni a driverek miatt.

zzpali 2011.04.09. 22:16:15

Sziasztok!

Valaki leírná pontosan lépésről lépésre, hogyan tudom javítani ZTE mobilom teljesítményét?
Proci teljesítmény nővelés stb...
nem csináltam még ilyet, azért kérem :)
A választ előre is köszönöm!

gusthy1 · http://kolyokjoga.blogspot.com 2011.04.09. 22:20:31

Az, hogy egy évvel korábbi, azért releváns mégis, mert amikor kijött, akkor egy <40eFt-os telefon volt messze az (akkori) felső középkategóriás telók paramétereivel. Amúgy elvileg jön a Skate nemsokára, 4 collos kijelzővel és ha jól tudom, Gingerbreaddel.

gusthy1 · http://kolyokjoga.blogspot.com 2011.04.09. 22:23:25

@zzpali: A CPU húzás a blade-nél erősen ellenjavallt, a legtöbb példány nem nagyon jól bírja a túlhúzást. Leginkább úgy, hogy keresel egy szimpatikus ROM-ot, és felrakod, a legtöbb főzött ROM jóval gyorsabb.
Most a legkiforrottabb a Swedish Spring RLS4b + AHB oc kernel kombó, ezt a fentebb belinkelt MoDaCo oldalon megtalálod, leírással együtt. Illetve a CM7, ami már ugye Gingerbread, és játékokra messze a leggyorsabb, csak még vannak apróbb hibái, amit viszont elég gyorsan javítanak.

zzpali 2011.04.09. 22:25:49

@gusthy1: És esetleg Android 2.2?
Később jön rá vagy már le lehet tölteni valahol?

gusthy1 · http://kolyokjoga.blogspot.com 2011.04.09. 22:26:11

@zzpali: sok szerencsét, ott rengeteg segítséget megkapsz, ha az angollal nincs problémád.

readya 2011.04.09. 22:31:22

Igen, a Skate-et néztem. Csak felejtenék már el a fizikai gombokat...

Krinyo 2011.04.09. 23:16:42

@gusthy1: sok panaszt tulhuzassal kapcsolatban nem olvastam, az enyem is atomstabil 729-en. Ellenben 690-en nem, fura. Ha nem birja, az inkabb kernel gond, ahogy neztem, a legutobbi CM7 nightlyban is volt ezzel kapcsolatban javitas...

gusthy1 · http://kolyokjoga.blogspot.com 2011.04.09. 23:20:35

@Krinyo: Jé, ezt még nem próbáltam, és a környékemen mindenki fokozatosan húzta fel, és 690nél elhasalt.

Upsz, kipróbáltam, úgy lefagyott 729-nél, mint a sicc.

Rogue 2011.04.09. 23:21:26

@readya:

Hát ne haragudj, de a te leírásodban nincs semmi plusz infó, azon túl, hogy Angry Birds alig szaggat. Mi egyebet tettél hozzá azon túl, amit öt perc guglival akárki megtudhat a telefonról? Ráadásul mindezt fél évvel azután, hogy a telefon a T-Mobile kínálatában megjelent.

Krinyo 2011.04.09. 23:26:45

@gusthy1: akkor nem bosszantalak azzal, hogy 748-on is stabil, csak nem akarom maximumon jaratni. 768-on linpack mar kilep nalam is, de nem fagy. :)

Rogue 2011.04.09. 23:27:32

@readya:
Ja, a másik cikk védelmében:
"Az általad linkelt írásban jó nagy baromság, hogy ezen nincs natív kliens. Egyiken sincs, maximum előretelepítve a Market verzió"
Azaz előretelepítve a natív kliens. Tehát vagy van rajta natív kliens, vagy nincs. Ezen nincs.

Krinyo 2011.04.09. 23:33:04

@gusthy1: most cm7 rc4, de 2.1 alatt is stabil volt 729-en.

Krinyo 2011.04.09. 23:36:54

Ezek szerint szerencses vagyok. Csinalok videot CM7 sebessegerol, ha valakit erdekel.

csöcsfej 2011.04.09. 23:56:31

bocs de szerintem kurvára mellélőttél.
a burkolat egy gyalázat, a képernyő ha ránézel már össze van fogdosva.
Annyira leszarták, miből készül, ha leveszed a hátlapot, jobb képet lő. Nem vicc.
Viszont.
Hw teljesen rendben van, elviszi, kijelző hány szín, az mindegy, de pariban van kábé egy defyvel.
Ha meg valaki telebassza launcherrel, meg menstruáció mutató és süt-e a nap widgetekkel, akkor belassul, de ha ez nem vonz, elég. Launcher pro is eszi. Adw nem.
2.2 durván megugrasztja, illetve nem is az csak hw kétdégjui legyen rajta.
Amúgy fél éve ez a legjobb ár érték arányú kütyü, azért is néztem ide, mert mikor kijött, még csodazip előtt, gradienshiba, 256, fityfasz állapotban tesztelték ami nem releváns. na mondom végre, aztán itt sem kezeled helyén a dolgokat.
Olcsó, ja.
Annál jobb, mint ami más ennyi.
De a cikk vége ne az legyen, hogy azért szar, mert nem tud annyit mint feljebb két polccal.
A Romot meg ki nem szarja le app2sd óta.
Kb mintha kidobnám az ablakon a desktopom, mert vindóz alatt nem annyi mint az elején számol.
Ha meg a gyári 2.1 csípi a szemem, marketből húzok le egy kurva launchert.
Komment, Cpu cibálásra meg nem a cucc fagy le, hanem az alkalmazás és azért rebootol. Próbáld ki 2x egymás után, letérdel. Tökmind1 mennyire állítod. De ha gyorsulást akarsz, akkor meg nem ezzel kell bohóckodni, hanem a home-mal.

gusthy1 · http://kolyokjoga.blogspot.com 2011.04.10. 00:00:07

csöcsfej stílusától most tekintsünk el, de kiszúrta a lényeget: ha a Blade-et a hasonló ÁR-kategóriájú telefonokhoz hasonlítjuk, akkor még mindent ver, a baj az, hogy tényleg két jóval feljebb levő cucchoz lett párosítva.

csöcsfej 2011.04.10. 00:09:00

@gusthy1: ha bajod van a stílusommal, az nem az én nyomorom hanem ami a kommented másik fele, és azért írtam így, mert magukat okosnak értő egyének huszonnyolcadjára lövik el ugyanazt a baromságot.
És ezzel tele a tököm.
Ennyi lenne a teszt; 800x480, kapsz GPU féleséget, 512 ram, de szebbet szarok.

Krinyo 2011.04.10. 00:16:21

"Komment, Cpu cibálásra meg nem a cucc fagy le, hanem az alkalmazás és azért rebootol. Próbáld ki 2x egymás után, letérdel. Tökmind1 mennyire állítod."

Ja, ha varsz 10 masodpercet, magatol ujraindul, nem kell aksit kicibalni egybol. Ugyhogy nem a telo fagy le valoban, hanem az alkalmazas. Bar a vege ugyanaz: reboot kell. A leterdelos reszt nem vagom. Mi terdel le?

csöcsfej 2011.04.10. 00:17:14

" Nézzétek meg a képernyőképeket. Ez egy gyári Android 2.1. Tényleg ezt akarjátok? Ne nyúljanak bele a gyártók...?"

ez meg a másik tévhit. ha ezen ekkora probléma a juzernek változtatni, mert szerinte nem megfelelő, ott a megoldás, vegyen szifont.
ha meg szeretné belakni, a brand bizbaszok inkább akadályoznak.

csöcsfej 2011.04.10. 00:19:32

@Krinyo:
ha a bútnál is ez legyen be van pipa, és más állítasz be maxnak mint volt, mindegy merre, akkor 3ból kettől bléd újraindul. erre értettem. ROMtól függetlenül.

Krinyo 2011.04.10. 00:21:25

@csöcsfej: nekem pont az jott be a Blade-ben, hogy csupasz, nem volt teleaggatva a sok haszontalan vacakkal, lenyegeben egy ures rendszer. Ennel mar csak a CM jobb, mert abban olyan pluszok vannak, amik tenyleg hozzatesznek es nem feleslegesek, konnyebbe teszik a telo hasznalatat. Lasd power toolbar az ertesitesi panelt lehuzva, legnagyobb okossag. :)

Krinyo 2011.04.10. 00:23:56

@csöcsfej: akkor az enyem a harmadik. Meg meg tudok parrol. Az elobb, amikor kineztem a pontos orajelet, veletlenul raboktem a 806 Mhz-re. Boot pipa bent. Masodik rebootnal mar eleg gyors voltam, meg azelott vissza tudtam venni, hogy 806-ra felhuzva "lefagyasztotta" volna a rendszert. :D

csöcsfej 2011.04.10. 00:25:03

@Krinyo: akkor ugyanarról beszélünk.
tényleg nem értem minek teleaggatni gyártói jujdeszép izékkel, amikor úgyis kb fél óra után ráfőzöl. ha meg ez a fő problémád és bonyolult megoldani, akkor senki nem tartott fegyvert a fejedhez h "okostelefont" vegyél. oldd meg.
htc az az egyetlen, amire azt mondom h tényleg inkább értünk van mint ellenünk.

csöcsfej 2011.04.10. 00:28:06

@Krinyo: ja még csak annyi, nekem a reboot kimeríti a térdelést. ehhez tényleg nem kell újraindítás, ha meg az történik, akkor bibi van.
806-ot hagyd, 729 asszem amin még érdemes. huszonvmennyi, az a lényeg.

Randal 2011.04.10. 00:29:02

Bladet használok. Pár dolog:
1. Telenor és T-Mobil verzió UGYANAZ.
2. Cm7-ből a legfrissebb nightly van fenn,talán a gyári ROM 2 órán át volt felrakva,utána aresius kolléga segítségével CM7.
3. Angry Birds reklámok nélkül csodásan megy akár 2.1 alatt is.
4. Swype billentyűzet a király.
5. Én masszív iOS használó voltam eddig,de átszokni az androidra 2perc volt.
6. Tény,hogy nem gyors a CPU,de ne OC-zátok,mert gyorsabban tönkremegy.
8.Fruit ninja tényleg picit lassú.
9.Annyira este van,hogy észre sem vetted,hogy kihagytam a hetest.
10.Most röhögsz magadon.
11. A NOVA nem indul el rajta,szemétség.
12. switchdroid.tumblr.com ide írogatom a dolgokat a váltással kapcsolatban,holnap a mobilnetről lesz szó.
13. Nekem ez és a HTC HD Mini volt a két versenyző. Amint mefjelent a djuice-nál,elkapkodták az egészet,de nekem félretettek egyet.
14. 2.2 fennvolt 2 percig összesen,nem tudok,és nem is akarok véleményt mondani.
15. Örülök,hogy ezt vettem.

természetes,hogy a cikkíró nem tehet fel Custom ROM-ot... Gondolkodjatok picit :)
GPU gyorsítást hol lehet bekapcsolni?

Krinyo 2011.04.10. 00:30:44

CM7-ben mar be van kapcsolva, ha minden igaz.

"Tény,hogy nem gyors a CPU,de ne OC-zátok,mert gyorsabban tönkremegy."

Ezt honnan? :D

csöcsfej 2011.04.10. 00:35:38

@Randal:

1.;nemigaz, g1, g2, vágod, de ez nem szolgáltató hanem gyártási idő függő. bár a pannonosok inkább g2.
2. bátor vagy:) nightly néha izé...elszabják
6. segge ha meleg, nemjó, addig oké bármivel, nem csak bléd.
7. olyan nincs
11. akarni kell lol
14. mert a cm7 szted mi?
utsó sor; 2.2 alapból tolja. 2.1 alá kell csak segédprogram.

Krinyo 2011.04.10. 00:53:25

Azert vannak nightlyban neha okossagok is. Ez pl. kovetkezoben lesz:

Blade: Update prebuilt kernel.
Whats new:
* Updated CPU frequency table - should now be more stable.
* Updated BFQ to latest version.
* Change to prevent overheating (also fixes random GPS shutdowns)

csöcsfej 2011.04.10. 01:00:29

@Krinyo: az addig rendben van, de ha nem bírod beütni a pinkódot mert lockol akkor az nem fasza.
erre kéne rámenni, nem arra hogy a régieket két megaherccel feljebb cibálhassa a delikvens.
az utsó meg tényleg a bugból csináljunk fícsört kategória. megoldva, oké, de akkor is.

stable,stable,stable

Buci21 2011.04.10. 07:44:18

cm nightly build fenn van, az eredeti romban le van tiltva a grafikus gyorsitas...
igy azer gyorsabb a penge :)

Petyhüdt Petymeg a dinamikus kritikus 2011.04.10. 08:02:11

teljesen jó, vállalható kis telefon, nagyon megéri az árát. tapasztalatból mondom, ráadásul úgy, hogy van mellette egy iphone 4-esem is. a zte blade egy korrekt telefon a maga kategóriájában!

min 2011.04.10. 08:06:29

Nem fut rajta az Angry Birds. Na basssz... Ezekkel a telókkal is átestek a népek a ló tuloldalára ugyanúgy mint a PC-kel. Azért kell erőssebb és ezáltal drágább telefon, hogy tudjak rajta játszani?
A telefon, kapcsolatok, internet ne adj isten navigálás funkció fut rajta rendesen?
Ha igen a több akkora sallang, hogy szót sem érdemes rá pazarolni mert csak az emberekt darálja be vele a marketing ipar gépezete.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2011.04.10. 08:14:06

magyar nyelvű leírása is van ennek a függetlenítésnek/fw frissítésnek?

Randal 2011.04.10. 08:29:33

@csöcsfej
1.;faszt. ahány eddigi telenoros bladere letöltöttem a mr-pigfisht,annyiszor mondta,hogy G1.
2. :)
6, Ha az lenne a dobozra írva,hogy ZTE Blade [OC EDITION] akkor lehetne.Így,csak tönkrebaszod a CPU-t.
7. így van
11. akkor sem indul. Atrix 4g-s verziója van meg a játéknak,az kifagy már a megnyitásnál.
14. a CM7 2.3.3 :)

EvilHedgehog 2011.04.10. 08:34:33

@felidegeltemmagam: Többség nem rootol, nem rak fel főzött ROM-okat. Komoly tesztoldalak is gyári rommal dolgoznak. Van kérdés?

Dühöngő bika · http://napimorgas.blog.hu/ 2011.04.10. 09:59:43

NE LEGYETEK MÁR IDIÓTÁK!

De most komlyan, bemegy a boltba a feleségem,megveszi a Balde-et, kicsomizza,és pont azt látja mint a tesztelő. Foglma sincs arról hogy mi az az 2.1, vagy 2.2.3 vagy CM.Nem is érdekli.
Miért várjátok el, hogy úgy teszteljen, hogy szétmoddolja a telefont?

Ha olvastátok volna a kommenteket, felajánlotta az író, hogy egyrészt belinekli az azokat az oldalakat ahol a custom romok világa van, másrészt azt is hogy adjatok neki egy szétmoddolt telefont azt is leteszteli.

Az előreelepített programokkal kapcsolatban megoszlanak az álláspontok, a gyártók azt hiszik, hogy ez értéknövelő,szerintem mondjuk nem annyira, de egy mezei user biztosan szereti hogy minden fenn van.meg van neki sense. A nem mezei, meg 2 perc alatt teszi fel a Go lanert, a quckpicet,a gosmst, a touchdown-t, meg a többit ami kell neki.

Az akuidővel meg 2-3 nap??? meg vagytok hülyülve? kb 100 ilyen telefon van a közelemben és aki pushemailt, gpst használ és telefonál max 1 nap. reggel töltőről le este fel.
2-3 nap egyszerűen hazugság, vagy only 2G és minen szolgáltatás kikpcsolva(mondjuk akkor miért nem haszál valaki egy 3210-est).

Nem a tesztert kellene leszólni hanem gondolkodni hogy valaki mit tud megvizsgáli egy kicsomagolás után.

Dühöngő bika · http://napimorgas.blog.hu/ 2011.04.10. 10:02:23

@Dühöngő bika:

a sense csak egy példa volt arra amior egy gyártó sok energiát öl egy értéknövelőnek gondolt felületbe,de aztán(szerintem) mindenki pont leszarja:)vágom hogy a blade-en nincs sense.

Randal 2011.04.10. 10:34:41

én adok neki szívesen szétmoddolt bladet,csak adjon helyette valamit,mert ez az egyetlen telefonom \m/

readya 2011.04.10. 11:39:13

@felidegeltemmagam: a Vanilla Android a te álmod, a felhasználók nagy részének meg nem. Ettől még nem kell Badát venniük.
A vásárlók 90%-a nem a gyári launcher helyett tölt le másikat, hanem az Angry Birds-öt szedi le, mert azt látta a havernál.
A cikk célközönsége nem a custom ROM világában élő kisebbség, hanem az átlagos vásárló, akinek én az Androidot ajánlom bármi helyett.

Objektív tszt egy sincs. Főleg nem mobil tesztelő oldalakon, ahol sosem írják le ha valami szar, maximum utalgatnak rá. De inkább nem mert akkor legközelebb nem kapnak teszt készüléket.

EvilHedgehog 2011.04.10. 11:59:45

@felidegeltemmagam: Te még 2004-ben élsz? Akkor volt ez a hozzáállás a Symbian-nal kapcsolatban. Csak az vegye aki "ért" hozzá...
Azért okostelefon mert marketről bővithető külső alkalmazásokkal amik igen mélyen hozzáférhetnek a telefon erőforrásaihoz. Nem azért, mert főzött romot lehet rá rakni....

readya 2011.04.10. 14:38:15

@felidegeltemmagam: picit vegyél vissza a stílusból mert előveszem a jobbik énem. Eddig és nem tovább.

readya 2011.04.10. 17:36:29

@felidegeltemmagam: A kritikát bírom, a mocskos szádat viszont nem.
Ezen hozzászólásod miatt egy hónapig nem kívánatos kommentelned:
"Szóval akkor te egy idomított majom vagy? Te mi a faszt képzelsz magadról te bekorlátolt balfasz? "

Dühöngő bika · http://napimorgas.blog.hu/ 2011.04.10. 17:44:42

@felidegeltemmagam:

Bár legnagyobb sajnálatomra már nem fogsz tudni válaszolni, azért jelezném ,hogy te azt tetted szóvá, hogy radya miért nem a romcserés froyót tesztelte, és miért a dobozból kivettet:)Nem pedig azt hogy miért nem töltött le a marketből akármit:)

A többin nem állnék le vitatkozni, mert meg sem közelíted azt a szintet akikkel egy légtérben szoktam tartózkodni,nemhogy azt akivel vitázni leállok. Komoly önértékelési problémákra utal, ha személyes sértésként éled meg ha valaki más szemszögből lát dolgokat mint te, javaslom kérd meg anyukádat hogy vigyen el egy szakemberhez.

gusthy1 · http://kolyokjoga.blogspot.com 2011.04.10. 19:33:34

@readya: Rájöttem, hogy igazából tényleg a "mit mivel hasonlítunk" zavar a cikkben, ennek kapcsán megszaglásztam, hogy annyi pénzért, mint a Blade, mit kapsz.
Nos,
- LG GT540
- SE X8
- Nokia C5-03
- Galaxy Mini
- SE Xperia 10 mini

Vagyis ebben az árkategóriában még a kapacitív kijelző se szokásos, az átlag képernyőméret 2.8-3.2 coll, stb.

Szóval ha a Blade-et hasonlítod össze, akkor ezekkel kéne.

readya 2011.04.10. 21:13:12

@gusthy1: Tévedés.
A független árakkal nem foglalkozom, mert a magyarok - ebben a kategóriában főleg - 2 éves hűséggel vesznek leginkább telefont.

A Telenornál pedig Mobilkvartett 150-el (ami a legkisebb kvartett) a
ZTE Blade 28.490Ft
LG Optimus One 9.490Ft
Samsung Galaxy Ace 28.490Ft

Tehát jelenleg az Ace ugyanannyiba kerül, az Optimus One pedig a harmadába. Ha erősebb tarifacsomagot nézek, akkor a Blade még mindig ennyi, a másik kettő pedig fillérekért van.

De ott van még a HTC Wildfire is, ami 22.790Ft

Ha a T-Mobile-t nézem, akkor ott valóban a többiek alá van árazva a legtöbb csomagnál. De ha pl. Médiamánia L csomagot nézünk, akkor mindegyik készülék ingyen vihető el (Optimus One, Galaxy Ace és a Blade is)
A Vodafone-nál asszem nincs Blade, legalábbis én nem találtam a honlapjukon.

Szóval szerintem azonos kategóriában játszanak. De persze ez tarifacsomag és szolgáltató függő is.

zzpali 2011.04.10. 21:52:26

Sziasztok!

Kicsit béna vok :)
Mit javasoltok?
Először telepítsem fel a 2.2-t a telefonra?
És utána recovery telepítés?
Ti hogy csinálnátok?
Pontos leírásmenetet is tudnátok linkelni, mert nem tudom eldönteni, melyiket rakjam fel :)

pantomimes · http://ennyirefutja.blog.hu/ 2011.04.11. 07:44:28

@readya: kár, hogy a telenornál nem maradtak a régi árak, úgy tényleg kihagyhatatlan vétel lett volna. A mostani árképzéssel viszont én nem vennék ilyet.

Az Ace és a Blade kijelzőjét összehasonlítva melyik miben jobb? A felbontás nagyon a Bladenél, tudja ezt valamivel kompenzálni az Ace?

bioLarzen 2011.04.11. 11:14:31

@Legelő Őse: Szia,
azt nem a blog, illetve a cikk írója dönti el, hogy az indexen milyen idézet kerül ki a cikkből. Anno magam is részt vettem aktívan több blog.hu-s blog írásában és ott is többször megszívtuk ezt - kaptuk a - jogos - kommenteket, hogy az indexes blogajánló félrevezető... Tleg az volt nem egyszer. De nem mi tehettünk róla.

bio

Krinyo 2011.04.15. 21:49:50

HTC Wildfire? Ez komoly? Legalabb hasonloan 800 x 480-as kijelzovel rendelkezo telefonokat citaljunk mar osszehasonlitasnak, ne 240 x 320-asokat... ha egyszer kezedbe fogsz egy normalis felbontasu mobilt, sosem kell ilyen kisfelbontasu vacak. Garantalom.

readya 2011.04.15. 22:23:18

@Krinyo: Nekem Galaxy S-em van. Amire váltani fogok, az a Galaxy S2. SAMOLED-ről SAMOLED+-ra. Most akkor vacakozzam le az összes többi telefont (kivéve Desire korai széria) ?

nagypiros 2011.06.18. 22:58:44

Sziasztok!
Ezt a hivatalos frissitést fel lehet tenni más szolgáltatónál vásárolt telóra is? pl : telenor

Dev24 2011.08.28. 20:31:42

Hali

Lenne egy kérdésem ,még nem jöttem rá ,hogy,hogy lehet az alkalmazás vagy jatekot amit letöltesz az sd kártyára rakni? aki tudja az lécci írja már le. nagyon köszi!!

koniLNY 2011.11.06. 18:07:05

Sziasztok!
Nekem is eléggé szaggat a Blade-em, pl. Angry Birds-nél, sőt le is fagy elég durván, meg úgy az egész lassúnak tűnik. : / Mármint arra gondolok, hogy éppen market-ban vagyok, megnyomom a home gombot és kell neki azért idő mire mindegyik ikon megjelenik rendesen. Bekapcsolásnál meg legalább vagy 20mp-félperc kell neki mire a letöltött alkalmazásokat felismeri, addig csak a kis androidos jel van ott. Mi lehet a baj? : / V normális h ennyire szaggat? Próbaként rá akartam tenni a sims 3-at, h egy nagyobb játékkal h bír el, de nem telepíti fel, pedig kommentekben sokan írták h "ZTE blade-n tökéletesen fut" stb. Előre is köszi a segítséget!

Google+
süti beállítások módosítása