Hölgyek és az Android #8

2011.04.11. 08:00 readya

Ma Pánczél Gabriellával ismerkedhettek meg, aki a Mindshare Médiaügynökségnél média tervező. Gabót leginkább zenei eseményeken lehet megtalálni, ha éppen nem dolgozik (és nagyon jó ízlése van zeneileg, bár csak Tankcsapda koncertre kísérném el, hangversenyre már nem biztos :-) ).

A reklámok elhelyezése a feladatunk, egyszerűbben: ha a kedvenc sorozatodat megszakítja a reklám, az az én hibám is. :-)

Ha éppen nem utazik semerre és koncerten sincs, akkor sportol vagy sportot néz, többek között focit is (bár azt le sem írom kinek drukkol... egy Barca fan számára vannak határok... :-) ).

readya: Milyen készüléket használsz és milyet szeretnél használni? Miért pont Android?
Gabó: Motorola Defy-m van, ez az első Androidos készülékem. A telefon céges, nem saját, és amikor megkérdezték milyet szeretnék, csak annyi kritériumom volt, hogy érintőképernyős és Androidos legyen. :-) Nincs semmilyen "i-kütyüm", még iPod sem, a Mac sem ragadott magával, így az iPhone soha nem jött szóba. Imádom, hogy tényleg Gabó-álló (hivatalosan por-, ütés-, és víz-), mert sajnos a telefonjaimra nagyon erősen hat a gravitáció, és a folyadékokat is túlságosan vonzzák... Hogy milyet szeretnék? A HTC Legend lenne az álom, mert okos és szép is.

readya: Mikor és hogyan ismerkedtél meg az Android-al?
Gabó: Eddig csak olvastam róla, és bevallom, az első bekapcsolás utáni fél órás bemutató az sms írásról megijesztett, de azóta nem kell más.

readya: Van valami kedves történeted Androiddal kapcsolatban?
Gabó: Egy munkatársammal mentünk dolgozni szakadó esőben, és ő azon bosszankodott, hogy napos időt ígértek aznapra. Erre én a következőt feleltem, várj mindjárt megnézem, hogy milyen idő is van most akkor pontosan - és elővettem a telefonomat. :-)

readya: Mik a kedvenc Android alkalmazásaid és mi az amit nem találsz a Marketen, de örülnél neki?
Gabó: Több is van. A HVG folyamatos hírei miatt tudok egy-egy zűrösebb napon is "képben maradni". Az Andoku-t nagyon szeretem a különböző színezett és egyedi formás pályái miatt. A ColorNote-t egy itt olvasott cikk után töltöttem le, de már nagyon hiányoltam egy ilyen jegyzetelős app-ot, köszi érte. :-) A Google Sky Map-el és a hátteremként funkcionáló lufik pukkasztgatásával (Balloons Live Wallpaper) nagyon jól elszórakoztatok bárkit.
Amit hiányolok, de nagyon szeretném, ha a Nemzeti Sportnak is lenne egy olyasmi app-ja, mint a HVG-nek, hogy folyamatosan értesüljek a sporthírekről is.

readya: A munkád vagy hétköznapok során ki tudod használni az Android nyújtotta előnyöket?
Gabó: Munkában egyáltalán nem, a hétköznapokban viszont azt mondom, lehet élni enélkül, de nem érdemes. A netfüggőségem miatt különösen. Gyakorlatilag bármilyen felmerülő kérdésre azonnal választ kaphatok, az app-ok hasznosak és folyamatosan fejlődnek, nem tudom elképzelni, hogy ne találna bárki hozzáillő androidos telefont.

readya: Mit kérdeznél egy Android bloggertől?
Gabó: Mondj három dolgot, amiben az iPhone jobb, mint egy Andriodos mobil! :-)
readya: Köszi Gabó, bíztam benned... :-)
1) Egységes design. Én szeretem a letisztult, egyszerű design-t, a kék árnyalatait pedig pláne. Ebben az Apple mindig is jó volt.
2) Böngésző pinch to zoom, scroll. Bár az  Optimus 2X szerintem már partiban van az iphone4-el, a legtöbb készülék ezen a téren még nincs.
3) a fizetős Appstore elérhető, a fizetős Market még nem.

Remélem érdekesnek találtátok a riportot. Hölgyeim, kalandra fel! Ha van kedvetek válaszolni pár kérdésre és nem bánjátok, ha megjelenik az oldalon, írjatok a blog címére (androlib.blog.hu(@)gmail.com), kommentben vagy akár a Facebook oldalunkon. Csak két feltételünk van: Android készüléket használjatok és válaszoljatok a kérdésekre. :)


Címkék: readya holgyek es az android

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr652803971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AdmiralKex 2011.04.11. 09:08:23

Hát még mindig jobb minta a Fluor Tomi...
Mizu app mikor lesz? :)

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2011.04.11. 10:14:50

@Kex81: Nem tudom, de nekem SP app kellene, de gyorsan :D Multitouch-os ;)

bioLarzen 2011.04.11. 11:22:27

@Tomi from Space: Te jó ég, már Schmitt Pál app is van??? :D

bio

Bagameri_ 2011.04.11. 12:48:12

Végre egy Defyos kollega(nő)! Éljensoká! :)
A SP app helyett schmittizz: www.schmittify.com/go?url=androlib.blog.hu/2011/04/11/holgyek_es_az_android_8

Google+
süti beállítások módosítása