Kiszivárgott a HTC Sensation specifikációja

2011.04.12. 14:45 pacska

Sőt egyesek szerint a HTC ezt készül bemutatni ma.  Update: éppen most mutatták be. A Pyramidként is futó készüléket véletlenül a brit Vodafone leplezte le, persze gyorsan javították is a hibát, de természetesen elkéstek.

Lássuk tehát mit kínál a HTC Sensation:

- 4.3" qHD SLCD kijelző
- 1.2 megapixeles előlapi és 8 megapixeles hátlapi kamera, duál Led vakuval
- 4 Gb 1 Gb belső memória
- 8 Gb memóriakártya
- 1.2 GHz Snapdragon proci, természetesen dual core

Update2: éppen zajlik az Event, ebből igyekszem kiválogatni a fontos infókat a hajtás után:


- új HTC Sense felület
- a Lockscreenről is indíthatunk majd alkalmazásokat
- új időjárás widget
- javítottak a multitaskingon, az appok indításának ideje állítólag megfeleződött 
- nyomtatás Wi-Fi-n keresztül
- 1080p HD video felvétel 30 fps-el
- sztereó hangfelvétel
- egy totál új HTC fícsör a HTC Watch, amellyel filmeket kölcsönözhetünk illetve megvásárolhatjuk őket. Ezt integrálták teljesen az új Sense-be.
- elsőként a Vodafone árulja majd Európában május közepétől, a többi szolgáltató júniustól kapja meg a Sensation-t

Kérdésem ezekkel kapcsolatban: szerintetek van ennek értelme és ha igen akkor mégis mi? Mármint lassan tégla méretű kütyükkel járnak az emberek, pár évvel ezelőtt az asztali gépekben voltak ilyen procik, memóriáról nem is beszélve. Az én Desire-m a mai napig tökéletesen működik egy magos processzorral, a fent említett memória töredékével és kisebb kijelzővel.



[Via Engadget]


Címkék: hírek htc sensation pyramid

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr472820263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bioLarzen 2011.04.12. 15:19:55

Hát, igen, nekem is tökéletesen elégnek tűnik az egymagos processzor, úgyhogy egyelőre én is maradok a Desire-nél - pláne, hogy a tavalyi meghibásodás óta nagyon vigyázok a túlmelegedésre...

bio

Dühöngő bika · http://napimorgas.blog.hu/ 2011.04.12. 15:27:17

Az erősebb hardverrel lehet eladni a cuccot. Mindig kell egy zászlóshajó. Gondolj bele, hogy egy S merci is szükségtelen luxus, de az irányt mutatni kell, valamit az ilyen hardverek lehetővé teszik,hogy jól megkülönböztessék magukat a kínai alsó kategóriás termékektől.
Ráadásul az erős hardver lehetővé teszi, hogy a szarul megírt összehányt programok is jól fussanak.Egy jó darabig ez lesz az irány nagy hardver, sok memória sok mag. Aki nem csinálja lemarad.

pacska · http://twitter.com/_pacska_ 2011.04.12. 15:35:34

@Dühöngő bika: ezzel tisztában vagyok sajnos, nagyjából úgy működik ez mint a számítástechnikában. A kérdés, hogy kell-e ez az embereknek :)

saabi 2011.04.12. 15:36:56

Én is Desirét használok, ezért nem alap nélkül állítom, hogy az, hogy a Desire processzorának teljesítménye és a memóriájának a mérete elég, nem állja meg a helyét. A processzor teljesítményével még csak-csak kiegyeznék - bár durva mikor scrollozás közben akadozik a kép -, de a bennelévő memória oly kevés, hogy nem is értem hogy volt a képe a HTC-nek ilyen kevés memóriával kiadni. Ráadásul eredetileg 2.1-es Androiddal, amiben - tudtommal, ilyennel szerencsére nem találkoztam - egyáltalán nem lehetett az alkalmazásokat kipakolni az SD kártyára. A 2.2 ezen valamennyit javított, de így is elég hamar elfogy a rendelkezésre álló memória.
Szóval a Desirénél erősebb és nagyobb memóriakapacitású "okostelefon" nem felesleges, sőt!

pacska · http://twitter.com/_pacska_ 2011.04.12. 15:45:09

@saabi: nem azt mondtam, hogy a Desire-nél nagyobb kapacitású telefon túlzás, hanem, hogy ez a Sensation a túlzás :) Valóban a memória mérete hagy némi kívánnivalót maga után, ám ezen nagyon könnyű segíteni (root, app2sd). A proci nálam zökkenőmentesen visz mindent, igaz nem a gyári Sense-t használom.

Dühöngő bika · http://napimorgas.blog.hu/ 2011.04.12. 16:08:55

@pacska:

Nem lesz választásuk, ezt kapják és ennyi:)
Kb ennyi jut el az átlagemberhez :
Nagy számok jók, kis számok rosszak:))

www.youtube.com/watch?v=S21ywj-n1eg

Lennier 2011.04.12. 16:18:50

A hivatalos weboldalon csak 1GB-ot írnak az Internal phone storage-ra... www.htc.com/www/product/sensation/specification.html

lemonkeyface (törölt) 2011.04.12. 16:51:22

a kijelző nagyon szuperül nézhet ki.. Pedig szerintem a 4' a tökéletes méret, de a 4,3' ilyen felbontással wáhhh... Az akksi fos.

saabi 2011.04.12. 17:01:36

@pacska: szerintem az gáz, ha egy Androidos telefonon csak a root segít. Ami ráadásul garanciavesztéssel jár.

pacska · http://twitter.com/_pacska_ 2011.04.12. 17:12:11

@saabi: nem mondanám, hogy csak a root-tól lesz jó a Desire, csupán több lehetőséget kapsz, ami nem hinném, hogy baj. A Desire legyen az rootolt vagy sem egy nagyon jó telefon és használható. Szerintem.

Co2 2011.04.12. 17:34:08

pont a barcelónai kiállítás alatt sírtunk (többek között én is), hogy a htc lemarad a többi gyártó mögött mivel se dual core se semmi újat nem mutatott be igazán, mindenki azt mondta kénytelenek lesznek nagyon hamar lépni valamit, ha nem akarnak piaci részesedést veszteni, hát tessék itt van! ;) szóval ezt követeli a nép még ha igazából nem is követeli mert fölösleges, de valahova fejlődni kell(mondjuk a tégla méretű telefonokkal engem a világból ki lehet üldözni, de a htc ne maradjon le, kedves a kis szívemnek a cég...)

szcsongor 2011.04.12. 18:00:58

Ezzel tényleg csak a "kötelezőt" tudja le a HTC, a gyártók egymást hajszolják bele ebbe a "még gyorsabb proci, még nagyobb kijelző, még vékonyabb mobil" versenybe. Annak idején lehet, hogy a Desirére is azt mondták, hogy ez már túlzás, aztán ma már alap, amit tud.
Hajrá HTC! :)

Darkcomet 2011.04.13. 07:12:03

Egyelőre nem tudjuk, milyen specifikációi lesznek az újabb android verzióknak, viszont lehetséges, hogy a gyártók igen. Lehetséges, hogy ők ennek tudatában a jövőre készülnek, tehát jövőre az újabb verziókra már alapkövetelmény lesz egy ilyen telefon. Persze ez még mindig nem magyarázat erre a brutális teljesítményre, mivel alap helyzetben, ha csak nem fog mindenki egy HD tévével a hóna alatt rohangálni, semmi szükség sincsen, ráadásul ezekkel a telefonokkal csak a további széttagoltságát fogják elérni az androidos platformnak és telefonoknak.

WiZARD 2011.04.13. 08:46:09

szerintem meg nem túlzás.
4.3" kijelző kell, kisebbet nem vennék. nagyobb felbontás örvendetes (ott van pl a szifon4 gyönyörű kijelzője, kár hogy qrvakicsi)
gyorsabb proci sem árt. tény hogy 1 ghz snapdragon is elég gyors, de nem értem miért baj ha gyorsabb. azért flashnél elég jól jön, felbontás is nő... (na meg hogy sok applefan csendben maradhasson)

fényképezőn javíthatnának (el kell ismerni hogy szifon4 fényképezője qrvajó), meg akkuból kellene vmi erőseb, de ez nyilván nem a HTC-n múlik, ide vmi új technológia kellene szerintem.

Darkcomet 2011.04.13. 09:40:10

@WiZARD: A hozzászólásodba ott a válasz. Az apple úgy tud normális felhasználói élményt biztosítani, gördülékeny, gyors telefonhasználatot biztosítani, hogy a telefonjainak szerényebb a vasa, mint a csúcs androidos készülékeknek. És ezt úgy érik el, hogy tökéletesen összecsiszolják a rendszert a telefonnal. Tehát ha csak azért készítenek androidos vonalon erőműveket, hogy tisztességesen fusson a rendszer, az finoman szólva is gáz. Ezen túlmenően semmi értelme sincs az ilyen mobiloknak, max. annyi, hogy bele akarják hajszolni a felhasználókat az évenkénti telefon cserébe. Ez még pláne gáz.

WiZARD 2011.04.13. 09:48:20

@Darkcomet: nem értékelem annyira nagyra az apple féle felhasználói élményt. van környezetemben macbook, ipad2, iphone4, nyomkodom mind amennyit akarom.
iphone4 nem gyorsabb mint 1ghz snapdragonos androidom (HD2), viszont nincs rajta flash, ami néha jól jön. kicsi a kijelzője.
ipad2 görgetés közben simán jön a sakktábla, hiába a qrvagyors proci benne blabla, és még flash sincs.
macbooktól se vagyok elájulva, egyedül a tapipad tetszik, amúgy eszembe nem jutna a lenovo T400amat lecserélni rá. (melegszik a macbook)

azt lehet bármibe belehajszolni, aki hagyja magát.
a fejlődést ellenezni meg elég fura dolog.

pacska · http://twitter.com/_pacska_ 2011.04.13. 10:14:39

@WiZARD: én nem ellenzem a fejlődést csupán kissé értetlenkedem, hogy vajon miért van szükség 2 magos procikra (oké, nagyobb memória azért nem árt). Azért, hogy frankó 3D-s játékokat tudjunk futtatni? Erről is megvan a véleményem, szerintem élvezhetetlenek ezek a játékok telefonon. Ott vannak erre a tabletek, ami valamivel jobb játékélményt nyújt. Na mindegy :)

Darkcomet 2011.04.13. 10:18:20

@WiZARD: Nem vagyok a fejlődés ellen, ha az a felhasználók érdekeit szolgálják. De jelen esetben ez kizárólag csak is a telefon gyártók zsebének kedvez, tehát ez a fajta túlpörgetett technikai fejlődés kizárólag nekik profitál. Tekintettel arra, hogy az android linux alapú, gyakorlatilag egy kávéfőzön is megnyugtató sebességgel kéne futna. Az, hogy a gyártók képtelenek normális rendszereket fejleszteni a mobiljaikra, és ezt a lustaságukat inkább brutális erővel ellenpontozzák, nem nevezném építő jellegű fejlődésnek. Ráadásul mivel az akkumulátor technológiákba szinte abszolút nem fektetnek energiát, oda fogunk kilyukadni, hogy a zseberőművek egy fél napot sem fognak kibírni. A googlenek nem ártana már szétcsapni közöttük, mert szép lassan le fogják járatni az egész platformot.

Alte 2011.04.13. 12:22:58

Annak azért külön örülnék, ha az akkumulátorok kapacitása is hasonló tempóban fejődne, mint a mobilprocesszorok sebessége.

Darkcomet 2011.04.13. 16:27:50

Off
Mindjárt jön readya kolléga, és megmagyarázza, hogy a kijelző felbontása miatt (540x960) eleve bukásra van ítélve ez a telefon. :-)
Off

Grafithuszar 2011.04.13. 21:37:38

Én a Desire-nél nagyobb telefont már nem vennék. Már a Desire HD-vel is ez volt a bajom. Ráadásul minél nagyobb a kijelző annál gyorsabban merül az aksi.
A kétmagos proci nem hülyeség, ha már HD videókat is akarsz lejátszani jól jön. Amúgy ami nekem igazán hiányzik a Desire-ről (már többször jól jött volna) az a hdmi kimenet.

szcsongor 2011.04.14. 23:23:33

@Darkcomet: @Alte: Az akkutechnológiába pont hogy fektetnek már évek óta energiát (meg nem kis pénzt), de az a szomorú helyzet, hogy a Li-ionos technológia a határán van. A vasak meg egyre csak gyorsulnak és egyre energiaéhesebbek :)
Az lesz a megváltás, ha végre kifejlesztik az mobilméretű üzemanyagcellákat. Abban kb 15x nagyobb az energiasűrűség (Li-ionoshoz képest), meg is lenne a 2 hét készenléti idő egy töltéssel :)

readya 2011.04.15. 09:39:24

@Darkcomet: azért elég sok zagyvaságot írsz, remélem tudod. Linux alapú és teljesen jól is fut gyengébb telefonokon is. Viszont a java réteg meg erőforrás igényes, ahogy mindig is volt. A több magos világba senkit nem hajszolnak bele, csak létezik. Mindenki azt vesz, amit akar. Ellenben a két magos, komoly GPUs telcsiken jól fognak futni és egyáltalán futni fognak a komoly játékok, a többin meg nem. Aztán majd el lehet dönteni, hogy ki akar játszani és ki nem.

Az Applet felesleges állandóan iderángatni. Ők sosem general jól működő szoftvert gyártanak, mint a Google jelen esetben, hanem bizonyos hardverekre optimalizált kódokat. Az Androidot használó gyártók pedig eleve hátrányban vannak, hiszen sokkal nagyobb skálát támogat az Androidot és nem írhatják újra minden egyes telefonra a rendszert. Nem tudom milyen megállapodást kötnek a Google-val, de kétlem, hogy nagyon mély szinten belenyúlhatnának. Márpedig akkor eleve nem tudnak úgy optimalizálni. Az meg már csak ha a tortán, hogy ha mégis megtehetik, akkor minden egyes vasra újra kellene írniuk a rendszer magját, azzal pedig még jobban lassulna az új verziók bevezetése.

Alte 2011.04.15. 09:54:56

@szcsongor: Nem kétlem, hogy rengeteg pénzt fekteknek az akkumulátorok fejesztésébe, de én az áttörést hiányolom. Ha minden évben csak néhány százalékkal nő a kapacitás az kevés, az igények ettől sokkal jobban nőnek. A végén meg oda jutunk, hogy hiába van kétmagos processzorral szerelt HD videót lejátszani képes telefon, ha véletlenül modjuk utazás közben egy órán keresztül szeretnél filmet nézni, meg se próbáld, ha nap közben nem tudod töltőre tenni a telefonod, mert nem bírja ki hazáig.
Néhány éve olvastam, hogy nanotechnológiával előállított akkumulátorokkal kísérleteznek, két-három éven belül piacra is kerülhet. Tízszeres élettartamot és kapacitást ígértek. Ha nem is ekkora, de hasonló mértékű növekedést szeretnék. Vagy legalább azt, hogy egy napot minden körülmények között kibírjon a telefon.
A gond szerintem az, hogy súlyos dollármilliárdok állnak hagyományos telepeket gyártó üzemekben. Amíg ezt a pénzt ki nem szedik a gyárakból bizosan nem fog gyökeresen megváltozni a helyzet.

fourgee 2011.05.25. 12:57:08

@Darkcomet: "zen túlmenően semmi értelme sincs az ilyen mobiloknak, max. annyi, hogy bele akarják hajszolni a felhasználókat az évenkénti telefon cserébe. Ez még pláne gáz."

Minden gyártó, köztük az Apple is bele akarja hajszolni az embereket az évenkénti cserébe (a 2 éves iPhone-ok rejtélyes belassulása, ismerős, nem?). Nem gáz, hanem egyszerűen nekik profitot kell termelniük, ezek a cégek erről szólnak. Az egyik előfizetésemhez a Galaxy S-t ingyen kaptam, másfél év múlva jár le a szerződés, az ahhoz a kártyához tartozó telefont majd akkor fogom lecserélni, valószínűleg akkor is ingyen hozzámvágják az akkori csúcstelefont, csak maradjak az előfizetőjük.

Aki meg megteheti, hogy évente, félévente, negyedévente lecserélje a telefonját az aktuális csúcstelefonra, az miért ne tegye? A gáz az, amikor valaki alacsony keresetből cserélgeti állandóan, miközben a fontosabb szükségleteire nem marad pénze.

A gyártóknak meg lépést kell tartaniuk a többi gyártóval, hiszen sokan vásárláskor az adott telefonok adatait nézik, és az alapján döntenek. Pl. folyik ez a megapixel háború. A tükörreflexes gépemen a legalacsonyabb felbontás az 3,1 megapixel, de 1000x jobb fotót csinálok vele, mint bármelyik 8 megapixeles mobiltelefonnal.

Nézted már a mobiltelefonok kamerájának a felbontását? Na, az a gáz...

:)

Google+
süti beállítások módosítása