Huawei Ideos

2011.04.23. 15:26 readya

Hozzájutottam egy Huawei Ideoshoz. Az alsó kategóriában található a készülék, de van benne valami érdekes. Igazából nekem az előlapon elhelyezett plusz gombok nem lettek a kedvenceim és ez a design sem tetszik, de pl. a telefon hátoldala egy teljesen vállalható színes műanyag lap. Az egész telefon olyan, mint egy szabályos kavics. Az apróság Android 2.2-vel érkezik, 2,8 hüvelykes kijelzője van 240x320-as felbontással. Az 528MHz-es processzor nem egy erőgép, de ez a telefon nem is ettől jó. Ellenben van benne n-es Wi-Fi is, ami ebben a kategóriában nem megszokott (általában b/g szokott lenni).

A készülék 170MB belső memóriával rendelkezik, szóval túl sok alkalmazást nem tudunk telepíteni, de pl. egy Samsung Galaxy Spica-n sincs több. A YAFFS2 fájlrendszer miatt I/O problémánk nincs, de a processzor bizony nem erős. Mondanám, hogy ezen a kijelzőn majdnem úgy tudja futtatni az Angry Birds-öt a telefon, mint egy LG Optimus One, de nem igaz. Mégpedig azért nem, mert a készülék nem tudja a multitouch-ot, lásd screenshot.


Örömteli, hogy Froyoval érkezik a készülék, de sajnos a multitouch hiánya rányomja a bélyegét a mindennapi használatra. Amikor először fogtam kézbe a telefont, azt mondtam, hogy középiskolás vagy fiatalabb lányok kezébe tökéletesen megfelelő. A design, a méret és az ár miatt (függetlenül is 40e forint alatt van a készülék). Ellenben a tesztelés során arra jutottam, hogy nem, nem ajánlom senkinek. Egészen egyszerűen nem tud annyival olcsóbb lenni a társainál, hogy megérje nélkülözni a multitouch-ot. Egyébként egy alap Android van a telefonon és az alsó kategóriában megszokott tempóval dolgozik. Így is jobb, mint egy átlagos - nem Androidos - érintőképernyős készülék, de azt gondolom, inkább a Galaxy Ace, Optimus One, Blade trióból válasszon magának mindenki készüléket. Írhatnám még, hogy milyen a kamerája stb., de nem teszem, hiszen minden alap és a processzor illetve a kijelző eleve meghatározza a képességeit. Na jó, egy dolgot még el kell árulnom, a hangszórója brutálisan hangos. Az Angry Birds rió olyan erővel szólalt meg 50%-ra állított média hangerővel, hogy nem kicsit lepődtem meg.


Címkék: readya huawei ideos

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr902849839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AvgDvl 2011.04.25. 12:03:52

"...középiskolás vagy fiatalabb lányok kezébe tökéletesen megfelelő."

Ehhehehehe :)

dezmond 2011.04.25. 22:40:17

Úgy tűnik csak szoftveresen nincs benn multitáccs, ügyes ROM főzők megoldották: blog.sobir.in/android/huawei-ideos-c8150-u8150-general-development.html

Amúgy nem rossz kis készülék, de ez a proci+ram+kijelző kombó tényleg kevés, egy jó fél évvel ezelőtt, jó áron, a Pulse mini utódaként ütött volna. Manapság ebben az árban tényleg inkább egy Blade.

[Azért Ace-t (még) nem kapsz 40k alatt, de az Optimus1 is drágább, nem egy kategória ezekkel. Inkább Optimus Me, Galaxy mini-vel érdemes összehasonlítani.]

readya 2011.04.26. 06:23:26

@DJGABI: Mostanában az akciók miatt összefolynak a kategóriák. Abban igazad van, hogy az említett telefonok egy picit efölött vannak, de pont emiatt inkább azokat javaslom. Szerintem egy Optimus One az a szint, ami alatt nem kellene Androidos telefont venni, mert az volna a lényeg, hogy örömöt okozzon :)

Google+
süti beállítások módosítása