Hölgyek és az Android #13

2011.05.23. 07:00 readya

Ma Nusival ismerkedhettek meg, aki a Nokia gyárban dolgozik és Androidos telefonja van. :)

egészen furcsa érzés, mikor a két kezeddel raksz össze egy új telefont apró alkatrészekből

Azt mondja magáról, hogy csak egy átlagos lány, de én nem így gondolom. Legalábbis nem szoktam követni twitteren átlagos embereket. Ha gondoljátok olvassatok bele, szerintem vicces a hölgy. :)

az 'L' betűmet meg folyton lepöckölöm a billentyűzetemről. most is az ablak alól szedtem össze. kapja be, mit ugrál?

readya: Milyen készüléket használsz és milyet szeretnél használni?
Nusi:
Lg Optimus One telefonom van, nagyjából egy hónapja, és teljesen elégedett vagyok vele. Próbáltam egy nem túl drága, de mégis multifunkcionális készüléket választani, azt hiszem, sikerült. :) Sokáig vacilláltam közte, és a ZTE Blade között, de végül az győzött meg, hogy az Lg-t egy megbízhatóbb márkának tartom (plusz a barátom rengeteg hozzászólást olvasott végig különböző fórumokon, ezek is sokat segítettek a döntésben).

readya: Mikor és hogyan ismerkedtél meg az Androiddal?
Nusi:
Azt hiszem először úgy.. másfél éve olvashattam róla a twitteren valakinél. Annyira nem izgatott a dolog, nem igazán értek (és nem is igazán érdekel) az ilyesmihez, elkönyveltem magamban, hogy oké, egy új telefonos operációs rendszer a Google-tól, és?? Aztán a párom próbált egy főzött változatot a saját telefonján, és már akkor is megtetszett, hogy milyen egyszerűen lehet kezelni (ami az én esetemben kiemelten fontos tulajdonság, tekintve a technikai analfabétaságomat :D), ezenkívül ciki, nem ciki, de irtó cukinak tartom ezt a kis zöld androidos figurát :D, úgyhogy eldöntöttem, hogy a régóta esedékes telefonváltásomnál fő szempont lesz, hogy az új androidos legyen.

readya: Van valami kedves történeted Androiddal kapcsolatban?
Nusi:
Elég kései gyerek vagyok, Édesapám idén töltötte be a 60. életévét. Tudni kell róla, hogy a legújabb technikai vívmányokat csak hírből ismeri, így mikor a kezébe adtam az új telefonomat, eléggé meg volt illetődve. Aztán elindítottam neki a Labyrinth játékot, ami ugye a készülék giroszkópját felhasználva működik, és a lényege, hogy egy kis golyót eljuttassunk különböző nehézségű labirintusokon át a célig, anélkül, hogy az akadályként előforduló lyukakba belesne. Hihetetlenül aranyosan elvolt vele vagy 40 percet, küzdött rendesen, de a 3. pálya kifogott rajta, és megsértődve adta vissza a telefonom. :)))

readya: Mik a kedvenc Android alkalmazásaid és mi az amit nem találsz a Marketen, de örülnél neki?
Nusi:
Azt hiszem, nem meglepő, ha az Angry Birds a válaszom. :D Én olyan típusú ember vagyok, aki mindig, mindent baromira megkésve próbál ki. Na így volt ezzel a játékkal is, úgyhogy a legfüggőbb korszakomat most élem csak. :D Ezenkívül legtöbbet az alap Twitteres alkalmazást, és a Facebookot használom. Tetszik még a Google Sky is, sokat nézegetem, ha unatkozom, a Barcode Scanner is jó, de többnyire játékokkal ütöm el az időmet (az említett madaras, Labyrinth, az új kedvenc pedig a Paradise Island), mivel mobilnetem még csak szombat hajnaltól van, és lényegben az alkalmazások 80%-ához internetelérés szükséges. Azért az Időkép appját, és a TV24 műsorújságját nagyon hasznosnak találom. Aminek örülnék (bár még nem is nagyon kerestem rá, az az igazság), az egy napi horoszkópos app lenne (ez van, csajból vagyok :)), mondjuk az Astronettől, vagy a Nők Lapja Cafétól, és egy normális képszerkesztő, mert amiket eddig találtam (most a Photo Effects nevezetű csodát használom), nem voltak túl jók. És amire a leginkább vágyom, az egy app a Yammtól, remélem hamarosan megérkezik!

readya: Munkád/hétköznapjaid során ki tudod használni az Android nyújtotta előnyöket?
Nusi:
A munkahelyemre nem vihetünk be saját telefont, meg úgy egyébként is a használatával pedig még csak most ismerkedem, de biztos vagyok benne, hogy a későbbiekben elengedhetetlen része lesz a hétköznapjaimnak például a gps, mivel a térképekkel enyhén szólva sem vagyunk barátságban. :D

readya: Mit vársz egy Android blogtól?
Nusi:
Naprakészséget, tippeket, trükköket, friss híreket, és egy kis humor semelyik blognak nem árt :)

Remélem érdekesnek találtátok a riportot. Hölgyeim, kalandra fel! Ha van kedvetek válaszolni pár kérdésre és nem bánjátok, ha megjelenik az oldalon, írjatok a blog címére (androlib.blog.hu (@) gmail.com), kommentben vagy akár a Facebook oldalunkon. Csak két feltételünk van: Android készüléket használjatok és válaszoljatok a kérdésekre. :)


Címkék: readya holgyek es az android

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr752913918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

readya 2011.05.23. 08:30:05

A nem publikus twitter azt jelenti, send follow request és ennyi. Spam ellen kiváló.

Ollokes 2011.05.23. 10:55:34

Most komolyan ki lettem moderálva?
Ennyiért még az Appleblogon se moderálnak, sőőőt...
Azt hittem, hogy ahogy az android úgy az "androLIB" blog is nyílt, de ez van, ha valakinek nem egyezik a cikkíróval az álláspontja. Lehet ezt is moderálni, meg akkor már bannoljatok is legyetek szívesek, hogy legyen, ami emlékeztet arra, hogy ide kár kommentet írni.:)

readya 2011.05.23. 11:38:57

@Ollokes: egyáltalán nem érdekel, hogy az Apple blogon ki és mit művel. A velem nem egyező véleményeket sosem moderáltam ki. A tied azért lett moderálva, mert szerintem nem volt megfelelő a stílusa annak, amit Nusira utalva írtál.

Ha nem tetszik, nem kell ide járni. Bárkitől, bármilyen ellenvéleményt elfogadok - a barátaim, ismerőseim pontosan tudják mennyire szeretek vitatkozni értelmesen - de a hölgyekre bármilyen negatív vagy sértő megjegyzés érkezik, az moderálásra kerül. Pont.

szcsongor 2011.05.23. 12:03:37

@Ollokes: Neeem? Hát pont hogy az Appleblog az, ahova ha írsz valami nekik nagyon nem tetszőt, örök bant kapsz. Én is így jártam ott :)
(valami olyat írtam, hogy mivel láthatóan mcs, handrás és társai már-már olyan szinten szerelmesek az iCuccaikba, hogy remélem éjszakánként a párnájuk alá is teszik, és meg is simogatják az iPhonejukat. :) semmi faszozást, személyeskedést nem írtam (nem szokásom), mégis egy ilyenre úgy ki lettem baszva, hogy csak na...)

Kedves emberek csinálják azt a blogot na.

Darkcomet 2011.05.24. 07:33:50

Van asztrologiai alkalmazas, raadasul magyarul is tud. Most nem tudom a pontos nevet, mert nem az SGS-rol vagyok, de ha folrakja az Android Hungary appot, ami a magyar ill. Magyar nyelvu appok gyujtohelye, akkor az ezoteria kategoriaba meg lehet talalni.

readya 2011.05.24. 12:32:24

@Darkcomet: köszi. Megkerestem, szerintem erre gondoltál:
market.android.com/details?id=com.Horoszkop

Jó a közösség :) Telcsiddel mi lett?

Darkcomet 2011.05.24. 13:31:36

@readya: Meg semmi sincs vele. Ezen a heten meg videken melozom, leghamarabb a jovo heten hetfon tudom elvinni a West End Samsung szervizebe.

Darkcomet 2011.05.24. 13:34:08

Ja igen. A Nok Lapja Cafenak van mobilos valtozata is.
m.nlcafe.hu//

Google+
süti beállítások módosítása