Android piaci kitekintés vagy valami olyasmi

2011.06.02. 20:04 readya

Magyarósi Csaba index.hu újságíró, Appleblog blogger és Apple fan szerint az Android növekedése megtorpant. Ilyen még nem volt. Most hogyan lesz? Mindezt képes volt leírni csak azért, mert 4-5 nappal ezelőtt a Nielsen kiadta az amerikai piacról a legfrissebb felmérését. Ezzel nem is lenne gond, hiszen a cikkben többször is leírja, hogy amerikai piac. Kivéve a Gyevi bírót ugye. Meg a címet, ahonnan kifelejti az amerikai jelzőt:

Jön-e még kanyar az okostelefon-piacon?

Illetve rögtön alatta a vastagon szedett részben:

Évekig tartó növekedés után az Android és az iOS is stagnálni kezdett az okosmobilpiacon. Ki lesz a következő üstökös? Egyáltalán: látszik most ilyen?

Majd ezzel zárja a cikket:

A harcosok állóháborúba kezdtek, és egy újabb forradalmi platform piacra dobásáig aligha lesz esély arra, hogy a gyártók jelentősen eltérjenek a jelenlegi számoktól.

Értitek, végig Amerikáról beszél, kivéve a címben, a vastagon szedett bevezetőben és a lezárásában. A cikk felütése nyilván az, hogy az Android megtorpant. Nagybetűkkel, szépen cirádásan. Persze a legtöbb ember el sem olvassa, hiszen tele van számokkal és különben is mennyivel érdekesebb az, hogy Gigi a playboynak is le fog vetkőzni. Tehát ami megmarad az embernek, az kb. ennyi: na, eddig futott az Android szekere.

Nem is lenne probléma, ha az állítás igaz lenne, de nem az. Még áprilisban jelent meg a Gartner előrejelzése (A Nielsen és a többiek is hasonló számokat dobtak fel), miszerint az Android 2012-re ér fel a csúcsra 49% körüli piaci részesedéssel és 2015-ig ott is marad. Az már csak hab a tortán, hogy ha az Android annyira megtorpant, akkor hogy lehet az, hogy míg 2010 Q4-ben napi 350e Androidos készüléket aktiváltak, 2011 Q1-re ez a szám már napi 400e (forrás Google I/O). A bejegyzést mérgemben írtam meg, s bár nyilván az index.hu olvasottságának a statisztikai hibahatára a blog olvasóinak száma, azért legalább ebben a körben szeretném helyére rakni a dolgot. Csabának pedig inkább az Apple blogon kellene ilyen írásokat publikálnia, ott legalább mindenki vevő rá.

A végére pedig idegombolnám a Windows Phone 7-et is, ami az Apple fanok szerint az Androidot elverő operációs rendszerként robbant be tavaly. Nos, konkrétan a platform eddig 1 azaz 1%-os piaci részesedést tud felmutatni. Uff, én beszéltem.


· 1 trackback Címkék: hírek android readya

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr92952421

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: chiropractic care 2018.10.20. 15:57:58

Telefon Dinleme - Casus Telefon Dinleme Programı

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vtec 2011.06.02. 20:33:41

mango előtt is van már copy&paste :P viszont azért még sok sebből vérzik az iossel és androiddal szemben

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2011.06.02. 20:34:06

Szerintem Magyarósi Csaba hiteles. Ennyi. Attila, ki vagy rugva.

butcher__ 2011.06.02. 20:50:50

Megszokhattuk hogy eszetlenül írogatnak hatásvadász cikkeket. Index bulvár lap ennyi.. :D

szcsongor 2011.06.02. 20:51:03

Egy másik cikkben (amit valószínűleg szintén mcs követett el), meg ez áll:
"Az Android-felhasználók átlagosan 582 megabájtot forgalmaznak egy hónapban, míg az iphone-osok 492-t. ... Arról egyelőre nincs adat, hogy vajon mi okozza ezt a különbséget, lehetséges, hogy egyszerűen több iPhone-tulajdonos csatlakozik wifihez, vagy csak azon a paltformon jobban optimalizált az adatforgalom."

Tehát az még véletlenül sem lehet, hogy egyszerűen azért nagyobb az androidos adatforgalom, mert több ilyen készülék van, többen használják, és egész egyszerűen népszerűbb platform lett, mint az iOS. Neem, mindenképp ki kell találni valami más indokot, mert az nem lehet hogy valami valamiben csak úgy megelőzze az Apple-t...

tschyllagh 2011.06.02. 20:55:12

A poszttal egyet értek, de a wp7et ne bántsuk már... lelkes Desire használóként is könnyedén el tudna bizonytalanítani egy windowsos nokia. Csak arra ugye még várnunk kell :D
Ez a copy/pasteos ekézés meg kicsit olyan, mint ahogy az Apple fanok szidják az Androidot. MI ne csináljuk már ezt... :(

readya 2011.06.02. 21:18:44

@tschyllagh: @vtec: rendes copy/paste, mint a Gingerben van, nincs wp7-en. Nem ekéztem a cikkben, egyszerűen tényként közöltem, hogy jelenleg 1%-ot birtokol. Természetesen az MS részesedése ennél nagyobb, de az a korábbi windows mobile-okkal együtt értendő.

Egyébként én nem szidom a wp7-et, csak nem látok benne semmit, ami miatt én váltanék.

És egy nagyon fontos dolgot sokan elfelejtenek. Ha egy felhasználó bevásárol egy platformon, tehát nem csak a jól megszokott ingyenes alkalmazásait keresi, hanem néhány ezer forintot is elkölt, netalán többet a Marketen, az utána nem fog csak úgy hip-hop váltani. Ahhoz nagyobb lökés kell, hogy feladja a jól megszokott alkalmazás környezetét és eldobja a kifizetett alkalmazásokat. Tehát minél később durran be a Nokia és a wp7, annál nehezebb lesz a régi usereket átcsábítani. Ráadásul én a mangoban sem látom azt az erőt, ami miatt áttérnék Androidról.

fourgee 2011.06.02. 21:38:09

@readya: Azért a magyar felhasználók nagy részét nem fenyegeti az a veszély hogy elköltenek pár ezer forintot :))) Én kb. 3-4 ezret költhettem arra a pár alkalmazásra amit használok, a legdrágább egy 3 fontos brit oktatóprogram volt. Viszont, egy másik platformon sokkal több használható fizetős alkalmazás van, már azon gondolkodom. Ha a Microsoft jó alkalmazásokkal jön ki, akkor még bármi is lehet belőle. Bár a Microsoftot ismerve most is elb... elbaltázzák :)

readya 2011.06.02. 22:08:10

@fourgee: én valahol 8e környékén járok és még fogok vásárolni. A SlideIT keyboard és a Titanium backup PRO volt a két legdrágább. Amúgy aprópénz volt a többi.

Szerintem itthon is lesz piac, csak még szokni kell az embereknek.

devDavid · http://blog.hu 2011.06.02. 22:40:27

Ez mekkora poszt, Csabának elküldöm! :D
@readya: nyugi! :)

üdv,
kisPocok

Nakhchivan 2011.06.02. 22:49:39

@szcsongor A vicces az Applebog "53-szor annyit neteznek iPaddel, mint legkomolyabb ellenfelével" című cikkének következtetése, miszerint "miközben ... az iOS eszközök 2,38 százalékkal ... összehozzák. Ezzel szemben az összes androidos mobil és tablet 0,76 százalékot generál", ugyanattól a szerzőtől.

readya 2011.06.02. 23:13:10

@devDavid: :D

@Nakhchivan: Ja, meg a heti Apple csajt is ő jegyzi, Gigivel. :D

Loka18 2011.06.03. 08:24:17

Valaki linkelne az oldalról egy hivatalos Froyo-t ??? Kéne mert szervízbe akarom küldeni a telót hogy majd ott frissítsék a telót és még átnézzék mostanába elég furán viselkedik és ezért kéne egy gyári dolog!

Unimatrix03 2011.06.03. 09:16:07

@readya: A WP7-ben igenis van rendes Copy&Paste legalábbis annak, akinek sikerült NoDo-ra (vagy valami ilyesmi) frissíteni. A napokban vettem egy LG E900-at, mert olcsó volt (és szakmai szemmel érdekelt a dolog). Nagyon tetszett a WP7. A bemutatótól fogva fikázom, de használva a telefont azt kell mondjam, hogy korlátozott, de amit csinál azt 99%-ban jó. Volt néhány megakadás, egyszer még újra is indult, de azért elsőre nem rossz cucc.
Már nagyon várom a Mango-t, addig is az asszony, aki az Androidot visszadobta lecsapott rá. Ebből csak azt a következtetést kell levonni, hogy mindegyiknek megvan a saját célközönsége.

Amúgy meg nem kell betojni, ha az Android nem növekszik tovább. Nem lehet a végtelenségig növekedni és amíg nincs senki döntő többségben nem jár úgy mint a Nokia (értsd nem tunyul el).

readya 2011.06.03. 09:24:49

@Unimatrix03: nálam megjelenéskor volt WP7-es telefon. Akkor még nem tudott szöveg részletet kijelölni, csak egy szót vagy mindent és nem is ment mindenhol a paste.
Nyilván megvan a célközönsége mindennek, de egyelőre a WP7 mögötti Market egy lófütty. Van már rendes Youtube kliens rá pl vagy még mindig a böngésző szerű basz van?

Nem tojok be, de a tények azt mutatják, hogy az Android növekszik.
Nekem pedig azért fontos a növekedés és a piaci részesedés növekedése, mert ha valóban eléri az 50% körüli szeletet és ilyen ütemben növekszik tovább, akkor a legfontosabb pénzkereseti platform lehet. Az meg azért jó, mert akkor itt lesznek a leghamarabb és a legjobb alkalmazások. Márpedig Android felhasználóként az egyik legfontosabb dolog számomra az elérhető alkalmazások mennyisége és minősége.

Unimatrix03 2011.06.03. 11:08:35

@readya: A market továbbra is csapni való. De ebben kizárólag az MS a hibás, mert a rendszer a koktél receptes alkalmazáson túlmutató alkalmazások megírását nem támogatja. Játék és kész. Pl. nem lehet rendes dialer-t írni, mert nem lehet hozzáférni a kontaktokhoz. Nem lehet eMatrica rendelő alkalmazást írni, mert nem férsz hozzá a bejövő SMS-khez. Egy Tasker kaliberűről aztán ne is álmodjunk.

Ezért írtam, hogy amit tud azt nagyon jól tudja, csak korlátos szegény. A rossz hír, hogy a Mango sem fog mindent elréhetővé tenni.

szaabio (törölt) 2011.06.03. 12:57:38

Teljesen fölösleges erről posztolni, ez is meg a másik debil is az epülblogon abban a hitben élnek hogy csak epül létezik.

SGS II 16Gb

helikopter 2011.06.03. 13:05:24

@szcsongor: mi köze van annak, hogy egy júzer mennyi adatot forgalmaz átlagban ahhoz, hogy összesen hány készülék van a piacon? értelmetlen a felvetésed.

@Nakhchivan: ebben lennie kellene valami ellentmondásnak? hogy összesen milyen arányban neteznek ios és android készülékekről, illetve ipadről és samsung galaxy tabről, aközött semmilyen korreláció nincs, így mindkét számadat megállhatja a helyét.

Dühöngő bika · http://napimorgas.blog.hu/ 2011.06.03. 13:53:12

MCS és az ő posztjai/"írásai" nem véletlenül nem kommentelhetők...
Imádja a neki tetsző színes diagramokat, csak az a baj, hogy ritkán érti amit lát. Valamiért mindig a legprimitívebbek a leghangosabbak ezt megfigyeltétek már?:)
Ez a srác valamiért a diagramok szerelmese, az a baj, hogy összefüggéseket nem képes megérteni.

A WP7 témához azért annyit hozzátennék, hogy a wp7 nem biztos, hogy a consumer irányból fog bővülni, inkább az enterprise irányból, már most megvan a törekvés, hogy a saját eszközeivel integrálja a telefont az infrastruktúrába. Sccm 2012 natív wp7 felügyelet és menedzsment.pl. KIEMELKEDŐ office támogatás stb.

Loka18 2011.06.03. 14:08:04

Valaki linkelne az oldalról egy hivatalos Froyo-t ??? Kéne mert szervízbe akarom küldeni a telót hogy majd ott frissítsék a telót és még átnézzék mostanába elég furán viselkedik és ezért kéne egy gyári dolog!

pacska · http://twitter.com/_pacska_ 2011.06.03. 14:12:58

@Loka18: nézz körül az xda fórumokon, ott vannak linkek hivatalos romokhoz. Így meg különösen nehéz segíteni, hogy azt sem tudjuk milyen készülékhez kell.

Loka18 2011.06.03. 14:41:15

@pacska: bocsánat ez az én hibám :) SGS-hez kell

Yarner · http://androlib.blog.hu 2011.06.03. 14:45:28

@pacska: Látod, ez a baj ezzel a sz@r Androiddal, bezzeg egy szifon-fórumon nem lenne nehéz kitalálni, milyen telefonja is van szegénynek :-D

@readya: A cikk szívemből szólt.
Az Android pénztermelő erejét (azaz fizetős appok vásárlási arányát) meg még korai érdemben összehasonlítani az almáéval, lévén a Google (amúgy roppant elítélhető módon) csak most nyitotta meg a fizetős appokat, eddig 31 ország fizetős fogyasztása versenyzett az AppStore 90-jével.
Kell egy kis átállási idő (én pl. még nem szántam el magam a G. checkoutra: le kéne cserélni erősebbre a google accountomat, a bankomnál nincs virtuális számla, stb...), de azt hiszem, hamarosan jelentősen változni fognak a Marketen a fogyasztási statisztikák.

pacska · http://twitter.com/_pacska_ 2011.06.03. 14:47:14

@Yarner: :DD

@Loka18: sajnos az SGS nem az én asztalom, xda fórumon nézz körül, ott általában vannak gyári rom-ok. forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=656

helikopter 2011.06.03. 15:29:53

@Dühöngő bika: "CS és az ő posztjai/"írásai" nem véletlenül nem kommentelhetők..."

ez most megint olyan, hogy nettó hülyeség. bárki, aki megnézi a linkelt posztot az appleblogról, láthatja, hogy vannak alatta kommentek, miért jó neked a hülyeséget terjeszteni?

Dühöngő bika · http://napimorgas.blog.hu/ 2011.06.03. 16:01:07

@helikopter: igazad van, borzasztó hülyén fogalmaztam.az indexes irásaira gondoltam. Én is szoktam ott kommentelni.

szcsongor 2011.06.03. 20:06:40

@helikopter: Pedig egyszerű. Azt írja, hogy az androidosok több adatforghalmat generálnak már, mint az iOS-t használók. Erre belekezd egy fejtegetésbe, hogy hát biztos azért mert optimalizáltabb az iOS adatforgalmazás meg az azt használók inkább wifit használnak, azt meg nem számolták bele stb stb...
Szánalmas erőlködés az egész, minden írásából az Apple imádat árad... És épp ezért nem lehet mcs hiteles, mert amíg csak az appleblogon csinálja ezt, addig rendben van, amikor viszont az indexen jelennek meg a művei, na az gáz. (amúgy nem csak ő ilyen, az indexen ez általános)

Kobaljov 2011.06.04. 11:46:23

Az Index technikai rovatában korábban is fordultak elő már elég gyenge írások (ami most kapásból beugrik az pont egy Mac kontra PC téma: prohardver.hu/hir/az_olvaso_ir_mac_kontra_pc.html ), így ebben a témakörben nem tartom őket mérvadónak.

A másik érdekesség pedig maga a Gartner "szakértői" előrejelzés összevetve az eggyel korábbival, tavaly szeptemberben még azt jósolták 2014/5-re, hogy a Symbian részesedése 30%-os lesz a piacon majd 8 hónappal később ezt "kissé" pontosították 0.1%-ra.. (Android: 29 -> 49%). Ezen kissé kiakadt az egyik külföldi techblogger is és írt róla egy rövidebb szösszenetet:
www.netbooknews.com/23860/editorial-gatner-using-crystal-ball-for-mobile-computing-forecast/

Kobaljov 2011.06.04. 11:47:49

Ja most néztem, a linkelt korábbi cikket is épp Magyarósi írta 6 éve..

readya 2011.06.04. 16:43:09

@Kobaljov: Csak azt nem tudom mitől akadt ki a kedves Tech blogger. Adott időszakban úgy látszott, erre mondják, hogy előrejelzés. Ahogy a Nokiánál is úgy látszott lesz 5-6%-os nyereség, most meg úgy látszik örülnek annak, ha nem negatív lesz a buli.

Ne feledjük, hogy a korábbi Gartner előrejelzés idején még nem volt ismert a Nokia - MS szövetség. Márpedig ez kb annyit tesz, hogy a Nokia okostelefonjain WP7 fog futni. A symbian pedig kifut az okostelefon piacról.

Kobaljov 2011.06.04. 17:28:09

Azon akadt ki hogy az már akkor is erősen megkérdőjelezhető becslés volt. Akkor is már tisztán látszott, hogy a Symbian-al komoly gondok vannak, a többi OS gyors ütemben veszi el tőle a piacot és nincs a Nokiának megoldása rá. A 8 hónap alatt nem történt igazából olyan dolog ami annyira váratlan lett volna (mindegyik várható volt csak részletek nem voltak még ismertek), hogy ekkora becslési különbséget okozzon a Symbian szempontjából.

Yarner · http://androlib.blog.hu 2011.06.06. 13:42:51

@readya: A legviccesebb, hogy most meg kijött egy piaci elemzés, ami szerint az Android 5.2%-ot nőtt (piac 36.4%-a) az elmúlt negyedévben, miközben az apple "csak" 1.2%-ot (piac 26 %-a).

www.androidguys.com/2011/06/03/comscore-android-52-previous-quarter/

Handras · http://www.handras.hu 2011.06.08. 00:38:12

Neha beleolvasok ebbe a blogba, es mindig fogom a fejemet. Elkepeszto ez a frocsoges, a legelvakultabb Apple fanoknal is rosszabbak vagytok.

handras.hu/stuff/stat555.png

Tessek nem csak usa, egesz vilag. Nem ugy nez ki, hogy az Android csik megtorpant? Ha szerintetek nem, akkor megyek es feliratok holnap egy szemuveget.

Meg egyebkent milyen 40 szazalekrol beszelunk? Epp adott negyedevben, honapban, USA-ban, vilagszerte, vagy eddig eladott osszesen, vagy mi? Komolyan mondom, holnap kipostolom, hogy az Android userek nem tudnak chartokat, meg adatokat ertelmezni... :)

readya 2011.06.08. 12:29:44

@Handras:

Szerintem neked kellene statisztikákat megtanulni értelmezni. Kettőnk közül azt hiszem csak nekem van statisztikusi végzettségem :)
Mellesleg te milyen 40%-ról beszélsz, mivel én nem írtam ilyesmit. Szóval kezdhetnéd az olvasás gyakorlásával, majd jöhetnek a chartok.

A stat counter pedig sok minden csak nem hiteles mérés, pláne nem azt mutatja, hogy egy adott készülékből mennyi van a piacon használatban és mennyit adnak el.
Adott oldalakon elhelyezett mérők alapján állít fel statisztikát. Amiben az Android az utolsó hónapban stagnál, a symbian nő, az Apple pedig zuhan. Ezzel el is mondtam mindent arról, hogy mennyire van köszönőviszonyban az eladási adatokkal.

Kicsit gondolkozzál már mielőtt írsz és próbálj meg almát almával összehasonlítani, mert ami te hoztál, arról itt szó se volt.

Handras · http://www.handras.hu 2011.06.08. 18:13:35

"Mellesleg te milyen 40%-ról beszélsz"

Ott van bekeretezve a postban 38.5 %. Ezt a kommentekbe mindenki ugy ertelmezi, hogy a piac 50 % az Androide. (aztan nem ertik, hogy az utcan miert latnak minden masodik ember kezeben iPhone-t)

"Adott oldalakon elhelyezett mérők alapján állít fel statisztikát."

Tehat szerinted az eladott keszulekek szama egyaltalan nem befolyasolja ezeket a kis meroke cuccokat. oke

Akkor ha mar ennyire okos es tanult ember vagy, akkor ertelmezd legyszi nekem ezeket a majusi szamokat, hogy en egyszeru buta halandokent is megertsem:

"According to the big G, 100 million Android devices have been sold worldwide, that is a huge number, but the platform is still lagging behind iOS which is somewhere around 187 million devices sold."

Akkor most kinek mekkora a piaci reszesedese?

Nakhchivan 2011.06.08. 19:01:06

@Handras: Pontosan ott a magyarázat, idén 100 eladott új készülékből 38,5 Android és 19,4 iOS. Ennek nincs köze az eddig eladott összes készülékszámhoz, se a forgalmazott adatmennyiséghez, se máshoz.
Az általad hivatkozott grafikonhoz viszont nincs magyarázat, így kitalálhatatlan, hogy mit állít.

Handras · http://www.handras.hu 2011.06.08. 19:31:01

MCS azt irta megtorpant az Android menetelese, en beraktam egy chartot ami ugyan ezt tamasztja ala. iPhone nyivan kevesebb fogy mivel mindenki az uj modellt varja, ettol fuggetlenul meg mindig tobb iPhone user van mint Android user, ez is elegge egyertelmu.

Ezeket a szamokat millio fele keppen lehet vizsgalni, de anyazni azert mert valaki azt irja, hogy megtorpantak az eladasok elegge lamma. Az Apple meg mindig egyetlen telefonnal birtokol hatalmas szeletet a piacbol, iPadbol annyit adnak el amennyit le tudnak gyartani, az okostelefonokbol szarmazo profit nagy reszet is az Apple zsebeli be, az Android eladasokba meg mar lassan az 5 forintos eldobhato telefonok is belekerulnek, te pedig kiemelsz egy adatot, mert milyen jol hangzik, hogy 38.5 szazalek..

Nakhchivan 2011.06.08. 20:05:28

@Handras: Mi van a hivatkozott grafikonodon? Még mindig nem derült ki. És milyen forrásból látszik, hogy megtorpantak az Android eladások? És, hogy több iPhone használó van?

Handras · http://www.handras.hu 2011.06.08. 20:12:35

Statcounter ott van, ha nem hiszel neki te bajod.

Az Android szamokat megmondta a goggle, az iOS szamokat pedig az Apple, ideztem is fuggetlen forrast. Ennyi. Ha nem vilagos, akkor bongeszd tobbet a netet, minden adat ott van.

Nakhchivan 2011.06.08. 20:21:38

@Handras: Még mindig nem tudom, hogy mit állít a Statcounter, % oké, de minek a %-a? Meg a többi kérdésre sem válaszoltál.

Handras · http://www.handras.hu 2011.06.08. 20:34:58

De valaszoltam. Mindenre. Ha pedig nem tudod mit mer a statcounter, es mit jelent az amit mutat az eleg gaz :)

gs.statcounter.com/faq#methodology

Handras · http://www.handras.hu 2011.06.08. 20:42:52

A hazai stat is latvanyos. Duborog felfele az android, aztan februarban megtorpan:

gs.statcounter.com/#mobile_os-HU-monthly-200812-201106

Nakhchivan 2011.06.08. 20:43:38

@Handras: Tehát oldalletöltéseket számol a Statcounter, reprezentatívan. De ezt ki kérdezte? Android eladások megtorpanása? iPhone és Android telefonok összszáma?

Nakhchivan 2011.06.08. 20:50:51

@Handras: Az y-tengely % és nem db. Vélhetően a mobilforgalom folyamatosan és dinamikusan nő. Azaz a iOS oldalletöltése sem meredeken zuhan és tart a nullához, hanem akár szerényen növekedhet is. Tehát a grafikonod alkalmatlan a kiinduló állítás igazolására, mert a vízszintes lineáris növekedést jelent.

Handras · http://www.handras.hu 2011.06.08. 21:13:40

termeszetesen no a piac, de regebben is nott, igy nagy vonalakban eleg jol lehet latni, hogy melyik gyarto eppen merre tart.

Ha osszeirod, hogy az indulas ota mennyi android kelt el negyed evente, en osszeirom, hogy mennyi iOS, es rittyentek belole egy szep chartot. :)

Durva egyebkent, hogy miota nem hirdetnek a szolgaltatok iPhone-t a TV-ben, azota mennyire zuhannak itthon az eladasok. Mondjuk az Apple tiltotta ezt meg, illetve nem is tud eleget szallitani, de akkor is erdekes.

pacska · http://twitter.com/_pacska_ 2011.06.09. 14:39:17

@Handras: miért tiltotta le az Apple az iPhone reklámokat? Ez érdekelne mindenféle hátsó szándék nélkül.

Handras · http://www.handras.hu 2011.06.09. 22:15:12

pacska: oszinten szolva fogalmam sincs. Beszelgettem iPhone 4 launchon egy T-s vagy egy Apple-os kontaktommal (nem emlekszem mar), es o mondta, hogy nem reklamozhatjak a TV-ben, meg leginkabb sehol.

Lehet, hogy meg mindig nem tudnak eleget gyartani, nalunk a Plazaban a T-sek azt mondtak, hogy tovabbra is varolista alapjan aruljak az iPhone-t, es felet kapjak az igenyelt mennyisegnek.

Valoszinuleg a kapacitas az oka, iPad sem szerepelhet semmilyen nyeremenyjatekban, nem lesz TV reklam sem, mert gyakorlatilag annyi fogy belole amennyit le birnak gyartani.

pacska · http://twitter.com/_pacska_ 2011.06.10. 10:51:19

@Handras: nekem is ez volt a tippem, azért köszi.

readya 2011.06.10. 19:34:16

@Handras: Majd szólok ha érdekel, hogy egy almaboltos szerint mi láma, oké? Te internet statisztika alapján nyomod a megtorpant szöveget, ami ugye lol. Ráadásul a független statcountered csak ott mér, ahol van is.

A csak statisztikában van Droid és utcán minden 2. iphone duma meg nagyon szép tőled. Kettőnk közül szerintem kicsit többet járok tömegközlekedésen és Droidból ott is jóval többet látok.

De most komolyan ilyen faszságokról állok le vitatkozni veled? Az eladási adatok alapján nincs igazad, a statcounter meg azt méri, hogy az általa mért siteokon visszaesett a Droidok forgalma. Hagyjál már a hülyeségeiddel, de komolyan. Azt nem értem hogy tud téged bárki is komolyan venni.

readya 2011.06.10. 19:40:49

@Handras:

"Akkor ha mar ennyire okos es tanult ember vagy, akkor ertelmezd legyszi nekem ezeket a majusi szamokat, hogy en egyszeru buta halandokent is megertsem:

"According to the big G, 100 million Android devices have been sold worldwide, that is a huge number, but the platform is still lagging behind iOS which is somewhere around 187 million devices sold." "

Segítek. Ez device baszd meg, MCS pedig okostelefonról beszél:
"Jön-e még kanyar az okostelefon-piacon?"

Meg az általam bemásolt számok is smartphone-ról beszélnek.

Érted mi a különbség? Device = eszköz, smartphone = okostelefon.

MCS butaságot írt, te szintén butaságot írsz és netcounter statisztikával akarod bizonyítani az igazad (ami ugye nem releváns stat eladások terén) plusz device statisztikákat hozol smartphone helyett.

Lehet, hogy máshol elmennek a csúsztatásaid, de én valóban tanult, okos ember vagyok és még a statisztikákhoz is értek. Szóval az alma klubban nyugodtan add el a sztorit, én nem kérem.

Abban viszont igazad van, hogy a tablet piacon egyelőre az Apple mindent visz. Ez a kis statisztikádból is jól látszik. Csak itt smartphone-ról volt szó, nem device-ról. MCS pedig baromságot írt és ezt nem tudtad megcáfolni te sem.

Szép napot

Google+
süti beállítások módosítása