18+ Samsung Galaxy S2 szétbontása - Lépésről lépésre

2011.07.18. 09:00 techmob

Üdv mindenkinek, az alábbiakban egy Samsung Galaxy S2 szétbontását mutatnám be. Aki érzékeny lelkületű és tudja előre, hogy a következőkben felsorolt boncolás mély nyomokat hagyna úgy a lelkében, mint a telefonjában...hm szóval attól elnézést kérek. Nos tehát a Galaxy S2, amely jelenleg a Samsung mobiltelefon részlegének a zászlóshajója, amelyből 55 nap alatt 3 milliót adtak el és még az USA-ban el sem kezdték az árusítást (amit az Apple érthető módon nagyon meg szeretne akadályozni, az HTC hasonló cipőben jár).

 Itt még egyben, előröl. Most szólók minden vállalkozó kedvű olvasónak, hogy a telefon nem szakszerű megbontása valamint összerakása káros lehet úgy a pénztárcára illetve bankszámla egyenlegre, mind az olvasó idegállapotára, nem beszélve a telefon működéséről.

 Hátsó perspektívából.

 Az akkumulátortakaró illetve az akkumulátor eltávolítása után.

A piros körökkel jelzett csavarokat (7db) eltávolítjuk egy csillagcsavarhúzóval. A csavarokat lehetőleg egy helyre gyűjtjük mert a későbbiekben még szükség lesz rájuk (pl. összeszerelés). Ez nem vicc, tényleg kellenek majd.

 Íme a csavarok eltávolítása után:

 A következő művelethez szükség lesz egy vékony, lehetőleg műanyag eszközre a telefon hátsó burkolatának eltávolításához:

 Ha készen állunk, akkor a vékony műanyagot bepréseljük a hátsó és az első burkolat közé és óvatos de erőteljes mozdulatokkal körbepattintjuk a telefont az illesztés mentén. Nagyon erősen ajánlott a műanyag pattintó eszköz, ugyanis ha fém anyagú eszközzel próbálkozunk (pl. csipesz), akkor maradandó károsodást tudunk okozni a burkolatban (karc, törés), nem beszélve a burkolat alatt található elektronikáról. 

  Ha jól dolgoztunk, akkor egy hasonló képet kell, hogy lássunk ha telefonra tekintünk:

 

 A bal oldalon a telefon maga látható a teljes elektronikával, a jobb oldalon az eltávolított hátsó burkolat, benne a bekapcsoló és hangerő szabályzó gombokkal, valamint alul az egybeépített hangszóró/antenna. Ami valójában intenna, mivel included-antenna=intenna.

 A fentebb említett bekapcsoló és hangerő szabályzó gombok.

 Íme a felhasználók réme az úgynevezett "liquid indicator". Vagyis az az ügyes kis hm...eszköz, amely ha egy kis pára vagy nedvesség éri akkor teljesen piros színre képes váltani. Bármilyen hiba is legyen amivel a szervizbe kerül a készülék ez az első amit ellenőriznek. Ha ez el van színeződve, akkor ez garancia azonnali elveszését vonja maga után. A további javításnak csak az ügyfél pénztárcája szab határt.

 Az alábbi képen a piros négyzetekkel jelölve a csatlakozók és az antenna kábel, amelyeket ugye mondanom sem, hogy kellő óvatossággal kell eltávolítani. Javasolt eszköz egy hegyes csipesz. A csatlakozók eltávolítása sérülésmentesen a következő módon megy végbe: a csipesz hegyes végével (az amelyikkel szúrni lehet :))) a csatlakozó alá be kell nyúlni, mivel mindegyik csatlakozó nem pont akkorra mint amekkorát a csatlakozó felület kíván, hanem egy kicsit nagyobb, túlnyúlik. Felfelé irányuló, határozott mozdulattal le kell pattintani a csatlakozó a panelről. Az antenna kábel eltávolítása: a csipesszel egyszerűen meg kell fogni az antenna kábel könyökcsatlakozását, lehetőleg minél közelebb a panelhoz és szintén lepattintani. A két oldalon található bekapcsoló és hangerő szabályzó gombok eltávolítása szintén a csipesz hegyes végével történik. Óvatosan becsúsztatjuk a csipeszt a gombfólia és a burkolat anyag közé, majd enyhe döntő mozdulat segítségével eltávolítjuk a gombfóliát a burkolattól. Vigyázat a kettő között kétoldalú ragasztó található!

 Nos, hát valahogy így:

Ha minden csatlakozót és kötést eltávolítottunk, akkor a főpanel már kiemelhető a burkolatban kialakított bölcsőből:

 

Az alábbi képeken az úgynevezett "pajzsok" és a kamera csatlakozó vannak jelölve. Eltávolításukhoz illetve a kamera csatlakozó kinyitásához szintén a csipeszt használjuk. Mindegyik pajzs oldalán találhatóak kisebb rések, amelyekbe a csipesz hegyét behelyezve és egy erőteljes mozdulattal felfelé eltávolíthatóak a pajzsok. A csipesz hegyét max. 1,5-2 mm-t szabad bedugni a pajzs alá, ugyanis beljebb már az elektronika található és annak a pajzzsal együtt való eltávolítása a cikk elején említett állapotot képes előidézni (pénztárca, bankszámla, idegállapot stb.).

 A főpanel másik oldalán hasonló pajzsok, valamint a kamera csatlakozója található. A pajzsok eltávolítás hasonló módon megy végbe, a kamera csatlakozóját pedig a csipesszel egyszerűen a kamerához közelebbi oldalán felnyitjuk és a kamerát kihúzzuk a csatlakozóból.

 Tessék parancsolni, egy teljesen lecsupaszított Galaxy S2 panel:

 Ígérem nincs már sok hátra, szóval a maradék "telefon" alsó részén található kettő darab kis csavar. Ezek eltávolítása után lehetőségünk nyílik az USB konnektorral ellátott kis panel eltávolítására. Ez a panel egybe van építve egy kis mennyiségű szalagkábellel, melyet egy kétoldalas ragasztó rögzít a burkolat, illetve a másik szalagkábel anyagához.

 A fentebb említett panel és szalagkábel eltávolítás után:

 Hát akkor ennyi lett volna a telefon szétbontása. Az összeszerelés értelemszerű módon a fentebb említett lépések fordított sorrendben történő alkalmazásával érhető el. Ha jól dolgoztunk akkor kapunk egy működőképes Samsung Galaxy S2-t, amit kívül, és már belül is ismerünk, mint a tenyerünket.

Szándékaim szerint a következő alkalommal egy Galaxy Tab kerül terítékre.

Ez egy általános jellegű felvilágosítás volt, nem áll módomban egyéni jellegű problémákat megoldani, bocs.


A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr513072992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Darkcomet 2011.07.18. 13:50:33

Hú b.zdmeg! Van vér a pucádban, ha csak úgy ki mered belezni szegény telefont. Persze, ha szervizes vagy, akkor egész más a leányzó fekvése.

Darkcomet 2011.07.18. 14:17:48

Ja igen! Ez k bizonyos liquid indicator megtalálható az összes androidos samsung telefonban? Mennyi pára kell neki, hogy elszíneződjön? Ez valami komoly dolog, pl. kimutatható vele, ha házilag fizikailag meg lett bontva a készülék, vagy csak egy fake alkatrész, amire hivatkozva meg lehet tagadni a garanciális javítást?

techmob 2011.07.18. 16:44:36

A fent említett indicator nem csak androidos készülékekben van,hanem minden mobil eszközben megtalálható. Telefonokban.Tabletekben, GPS-ben stb. A normál levegõben lévõ párátol persze nem szinezõdik el de ha benn hagyod a fürdõszobában és fürdenek benn akkor esélyes, hogy szinezõdik. Persze a telefon attól mèg mûködni fog. Egyèbkènt köszönöm, èn is bátor embernek tartom magam.

Glambert Ł 2011.07.18. 16:56:15

Az szép ;) Kemény vagy :D Egyébként jó, hogy megmutattad a részleteket, köszi szépen ;)

techmob 2011.11.18. 12:07:37

Tudom, hogy melyik cég az SBE és speciel ez most nem nyert!

busi09 2011.12.29. 23:20:04

Hello. Ne haragudjatok tudna valaki segíteni? Van egy galaxy s2-esem tegnap rácsuktam az autó ajtót és berepedt a kijelzóje. Mit lehet ilyenkor csinálni? Hová érdemes fordulni? Előre is köszi!!!

deguuu 2012.03.29. 21:21:20

en is eleg szepen megzuztam az uveget de attol meg mikodik frankon. kar h a cikkbol nem derul ki hogyan kell cserelni a gorillat...

techmob 2012.03.29. 22:17:44

@deguuu: Az a helyzet, hogy ebben és még jó pár típusban nem lehet cserélni csak az üveget, hanem az LCD-vel együtt komplett.

Zsolt Guber 2015.06.05. 21:16:24

Sziasztok

Voltam olyan ügyes és megfürdettem a galaxy s2-t egy medencében a fürdőruhám zsebében. Egy hét száradás aksi és áram nélkül se indul el.
Kérdésem tud e valaki segíteni, kiolvasható e így a adatok, "képek,névjegyek".
Még egy érdekesség az a bizonyos "liquid indicator" nem lett semmilyen színű, maradt szürke mint ahogy a képen is látható.

Köszönet a segítségért és a szétszerelés leírásért, nagyon jó.

Google+
süti beállítások módosítása