Sziget 2011 - Mit tartogat nekünk, mobilosoknak?

Már csak 13-at kell aludni és ismét szétcsaphatjuk magunkat Budapest, Magyarország és Közép-Európa legnagyobb fesztiválján, a Szigeten. Múlt évben már összegyűjtöttem egy kis app csomagot a túléléshez és készítettem egy unofficial térképet is, ami sokat segíthet az 1 hét alatt az ide utazóknak.

 

Nézzük, hogy mi az amivel idén kecsegtetnek és halmoznak el minket, mobilosokat.

Az első érdekes és előremutató dolog a Percalapú Sziget jegy, ami azoknak jelenthet alternatívát, akik csak egy koncert erejéig szeretnének kilátogatni és nem akarnak emiatt napijegyet venni. Egy olyan Sziget fannak, mint én, ez természetesen nem opció, mert vagy egy hetet vagyok kint, vagy egy percet sem. Annyiból kellemetlen, hogy a beverekedést és kiverekedést is ki kell fizetni, ami így a koncert hosszát még a helyszín bejárattól való távolságával is megdobja ami lehet akár + 40 perc is oda-vissza. A perc alapú jegy árai a következők:
 

Sziget Fesztivál

Normál percdíj

(18:00-22:59)

bruttó 70 FT

Kedvezményes percdíj

(23:00-17:59)

bruttó 35 FT

 

Természetesen most is készülnek appok , immár kettő is (egyelőre nem tudok linket adni Nektek egyikre sem, de pár nap és fent lesznek a Marketen). Az egyik app hivatalosan a Sziget appja és tartalmazni fogja a programokat, térképet és fontosabb információkat (jön iOS verzió is, akit esetleg az érint :) ), a másik appot pedig Óbuda önkormányzata dédelgeti és teszi majd közzé. Pozitív, hogy így állami oldalon is mennyire kezd fontossá válni az információáramlás elősegítése és a technológiai felzárkózás. Múlt évben már nagyon hasznos volt a Layar-ban található AR-es (Augmented Reality) kifejezetten Szigetre készült layere, reméljük idén is elérhető lesz az aktuális változat, bár múlt évben pont nem sikerült megtalálnom a segítségével egy sátrat, de hát, nem lehet minden tökéletes :D

A 2011-es Szigetet ebben az évben is a Vodafone támogatja. Nézzük milyen pluszokat ad a fesztivál-élményhez:

Az idei Sziget Fesztivál jelképe lehet a Vodafone 30 m magas „szupertornya”. A több mint 250 m2-es gigantikus LED-fallal rendelkező Vodafone Torony a hazai fesztiválok történetének valaha épült egyik legmagasabb építménye, amely egyben kilátóként is funkcionál majd, így a vállalkozó kedvű szigetlakók felülnézetből is megcsodálhatják a Szigetet. A Vodafone Torony nem csak a szupergyors 21 Mbit/sec-os mobilinternetet varázsolja a Szigetre, hanem az okostelefonozás szórakoztató lehetőségeit is. Igazi látványosság lesz a minden este megnézhető, több mint 1,5 millió LED diódára komponált „Fénysebességgel a jövőbe” című hang- és fényjáték, amelyet a Kiégő Izzók nemzetközileg elismert vizuális művészcsoport valósít meg. De emellett számos szórakoztató programmal készül a Szigetre a Vodafone, amely a legfejlettebb informatikai eszközök és mobiltelefonos technológiák segítségével a Sziget-lét egy egészen új formáját mutatja be idén augusztusban.


„Az idén sem akartunk hagyományos értelemben vett szponzorok lenni, akik csak beletolják a pénzt az adott rendezvénybe, és a helyszíni plakáterdő nagyságában mérik a sikerességüket. Filozófiánkhoz sokkal jobban passzol a kreativitás és az innovativitás: az, hogy megmutassuk minden Sziget-látogatónak, hogy a modern technika és a Vodafone segítségével milyen új formáit fedezhetik fel az interaktív időtöltésnek. A Vodafone Torony rekord méretű, 250 m2-es interaktív LED falain a Sziget-látogatók gigantikus méretben játszhatnak okostelefonjukat irányítóként használva, akár több ezres nézőközönség előtt. Napközben pedig egy okostelefonos alkalmazáson keresztül maguk a torony-látogatók irányíthatják a zenét. Mindehhez persze 21 Mbit/sec-os villámgyors mobilinternetet is adunk!” – mondta Suba János, a Vodafone vállalati kommunikációs igazgatója.


Digitális kánaán

A Vodafone az idei Sziget Fesztiválon a mobilinternetes megoldásokra fókuszál, ezért a fesztiválok történetében először 21 Mbit/sec sebességre képes mobilinternetes szupersztrádát ad az okostelefonozó közönségnek. A Vodafone Torony egy olyan többfunkciós és interaktív építmény lesz, amely méltóképpen szimbolizálja a Vodafone hálózatfejlesztések eredményeit; a mobilinternet kiváló minőségét és villámgyors sebességét. Alig három hónapja kezdte meg a Vodafone hálózatának modernizációját, melynek köszönhetően 2012-re a lakosság 99%-a számára lesz elérhető a szélessávú mobilinternet. A budapesti belvárost követően most már a szigetlakók is használhatják a 21 Mbit/sec elméleti letöltési sebességet nyújtó szolgáltatást, így addig sem maradnak le semmiről, amíg a Szigeten buliznak.

Azokra is gondoltak, akik féltik okostelefonjukat a bulitól – számukra 80 darab internetezésre alkalmas készüléket – táblagépeket, netbookokat és újdonságnak számító okostelefonokat, Huawei Ideos X3-asokat – tesznek majd elérhetővé ingyenesen a Vodafone Netkertben.

Digitális Élményterem és mobiljátékok gigantikus méretben

A Vodafone Torony azonban nemcsak internetezésre alkalmas eszközöket rejt. Itt lesz megtalálható a Vodafone-tól a fesztiválokon már megszokott szolgáltatás is, az egyidejűleg 200 mobiltelefon energia utánpótlására alkalmas „töltőállomás”. Miközben pedig a telefonok töltődnek, gazdáiknak sem kell unatkozniuk: átsétálhatnak az Élményterembe, ahol a vállalkozó szelleműek sport- és autós játékokban mérhetik össze erejüket és tudásukat. Mindeközben pedig okostelefonjukon és a két Zenetár terminálon keresztül is szavazhatnak a számukra szimpatikus zenékre, így élhetnek a szabad zeneválasztás jogával. Ha pedig valamelyik koncertre lennének kíváncsiak, de a virtuális focimeccset ezért nem kívánják abbahagyni, akkor a Koncertközvetítő segítségével számos programot követhetnek nyomon.

Az igazán látványos játékhoz azonban nem kell bemenni a toronyba – az ugyanis az ország legnagyobb, 250 m2-en több mint 1,5 millió LED-diódát tartalmazó LED-falán fog zajlani. A Bullet Storm nevű mobiljátékban a fesztiválozók közül kikerülő, egymással szövetségben levő játékosok hihetetlen hangulatban, akár több száz néző szurkolása mellett kísérelhetik meg legyőzni a LED-falnak köszönhetően óriásira nőtt ellenfeleket.

 


Szuperprodukció minden este Vodafone Tornyon

A Vodafone Torony legfőbb attrakciójára minden este 23 órakor kerül sor, amikor is az Európa-szerte ismert „Kiégő Izzók” vizuális művészcsoport segítségével megelevenedik a torony. A „Fénysebességgel a jövőbe” című hang- és fényjáték névre keresztelt alkotás vizuális nyelven mutatja be az ember, a számítógép és a hálózat kapcsolatát. A vetítés vezérgondolata a "digitális kánaán" köré épül: a technika-evolúciós folyamon keresztül, a közösségi emlékezetre alapozva, bizonyos kultúrtörténeti csomópontokat kiemelve olyan virtuális utazásra viszi a nézőt, amely során a közelmúltból a jelenen át egészen a jövőbe láthat. Az út során érintve lesz a tudomány, a híradástechnika, a cyber-tér és az építészet mellett a játékok és a futurisztikus utópiák világa is.

A Vodafone Toronyban mindenki DJ lehet

A Sziget Fesztivál a milliónyi kiegészítő program mellett a mai napig elsősorban a zenéről és a koncertekről szól, nem meglepő hát, hogy a Vodafone ezen a téren is célul tűzte ki maga elé a kiemelkedést a muzikális kavalkádból. A Vodafone Torony táncterén délutántól hajnalig minden nap olyan közismert és népszerű DJ-k szórakoztatják az egybegyűlteket, mint például Superman, Infra Gandhi, az Irie Maffia Sound System, Zagar vagy a Tesco Disco. Azonban a reggeltől délutánig terjedő időszakban sem kell attól félni, hogy néma csönd borulna a Vodafone Torony környékére: az okostelefonos Social DJ alkalmazás és a helyszínen felállított Zenetár terminálok segítségével 9-től 16 óráig a fesztiválozók szavazhatnak a nekik tetsző zenékre, így mindig az a szám kerül sorra, amely abban az időben a legtöbb szavazatot kapta.

Vodafone Shop és Future Bár

A fentiek mellett a Vodafone Torony része lesz egy shop is, ahol a legtrendibb és legkorszerűbb készülékeket tekinthetik meg a fesztiválozók, sőt akár meg is vásárolhatják ezeket, vagy feltölthetik kifogyott egyenlegüket. A Future Bárban pedig a Sziget teljes italválasztékából válogathatnak.

Expressz kapu a Vodafone Köszönet program tagjainak

A Vodafone hűségprogramja, a Köszönet tagjainak különleges meglepetéssel kedveskednek: 300-an a mobilszolgáltató vendégeként bulizhatnak a Szigeten, de a kevésbé szerencsések is hosszas várakozás nélkül, külön kapun juthatnak be Közép-Európa egyik legnépszerűbb fesztiváljára. Akik pedig már bent vannak, azok értékes nyereményekért játszhatnak a Vodafone Toronyban.

A Vodafone Torony részletes programja:

 

Mint láthatjuk nem lesz KisMiska az idei Sziget sem, úgyhogy aki kint lesz már most lefeküdhet aludni, hogy izomból bírja azt a bizonyos egy hetes kintlétet :)


A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr943100009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Yarner · http://androlib.blog.hu 2011.07.26. 14:39:02

Szép ötlet ez a percalapú jegy, de tényleg durván lehúzós... Három órától már drágábba vagy, mint napijeggyel, pedig koncerttel együtt az még elég karcsú.

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2011.07.26. 14:51:10

@Yarner: 13500-nál megáll a számolásban, szóval nagyon durván megszivatni nem tudod vele magad :)

Brrrrrrrrrrrrr 2011.07.26. 22:27:31

A sziget számomra kb 2002-ben meghalt.
Fostos hangzású koncertek,takony szintű méregdrága kaja,ser,nyáladzó,agresszív agyon droggantott kis diszkósok.(Semmi bajom a droggal csak azokkal akik nem bírják kezelni :D)

De szép is volt amikor még az altercsajok,punkok,rockerek voltak a fő közönség.
Nyitott szabadtéri szinpadok,barátságos arcok mindenhol.
Most meg......
Persze tudom megöregedtem.

Darkcomet 2011.07.27. 07:25:55

@kabirjedi: Csatlakozom. Kb. én is akkor voltam utoljára. Vagy tán 2003-ban, nem tudom. Akkor tájt kezdett a sziget egy lehúzós, drága, fesztivállá válni, és ennek hatása képpen a közönség is teljesen megváltozott. Azt a hangulatot, amit régen a sziget képviselt, most a Volton és a Hegyalja fesztiválon lehet átélni.

Darkcomet 2011.07.27. 07:29:00

A percjegy egy olyan szemét g.eci lehúzás, hogy arra szavakat sem találok. Nálam ezzel a húzásukkal végleg lenöntötték magukat a klotyón az egész szigetes bagázs.

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2011.07.27. 07:35:36

@Darkcomet: Hozzáállás kérdése, ezzel legalább nagymama be tudja vinni a rántotthúst a kisunokájának :D

Én kint vagy 13 éve folyamatosan, most is egy hetet töltök kint és tény, hogy rengeteget változott az összetétel, de én kicsit azt mondom, hogy előnyére. Nekem nagyon nem hiányoztak az igénytelen emberek, punkok, meg azok akik műsort csináltak abból, hogy kibírják normális mosdás nélkül. Az biztos, hogy elég nehéz már kint magyart találni és ez igen szomorú, de talán egyszer lesz egy olyan kormányunk akik nem ellopják a pénzünket, hanem ideadják és megtehetjük, hogy egy Szigeten is önfeledten szórakozhatunk. Szóval lehet szidni a Szigetet, de ha azt nézzük, hogy a környező nyugati országoknak a fesztivál még ezekkel az árakkal is kifejezetten olcsó, akkor lehet, hogy nem a Sziget a hülye meg a szemét, hanem Orbánék, nem? De.

readya 2011.07.27. 23:39:23

Hja. Máshol drágább a fesztivál. Viszont nem 10 éve levitézlett C kategóriás "sztárok" lépnek fel, hanem a jelenlegi "A" kategória. S a legnagyobb szemétség a Sziget szervezőitől, hogy az egyetlen még Nagy színpados csapatot, a Tankcsapdát is levették onnan. Márpedig náluk telt ház volt minden évben a nagy színpad előtt. Lehet megmagyarázni, de felesleges. A sziget pedig egyáltalán nem változott előnyére. Évről-évre gyengébb, egyre nagyobb a tömeg (mert minden évben emelik a tetves limitet) és egyre gyengébb a felhozatal.

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2011.07.27. 23:43:34

@readya: Hát a négy kvint zenekara még így is nagyszínpados, csak nem a Pop, hanem a Rock-metál nagyszínpadon, és ha megnézzük a programot, már egyáltalán nem illenek a képbe szerintem, lassan lehet örülni, hogy kint vannak egyáltalán. Hozzáteszem, hogy a Tankcsapda számomra mindig csak egy bohóckodás szintjéig vitte, zeneileg ott vannak, ahol kezdték, öregedni meg mindenki tud. :)

d6 2011.08.01. 02:38:24

kicsit vodafone reklámszagú az írás, ami persze nem baj, csak lehet egy objektívebbet többen szívesen olvasnánk...

zolij 2011.08.01. 06:24:19

a torony mégsem lesz kilátó, mert megunta a vodafone a sokféle engedélyért való rohangálást

Google+
süti beállítások módosítása