DeskSMS - hogy üzeneteinket ne szippanthassa be egy fekete lyuk

2011.07.28. 09:00 pacska

Koushik Dutta neve mond valakinek valamit? Máshogy kérdezem, Rom Manager, Clockworkmod Recovery? Koush az az ember aki az említett programokat összehozta és nagyjából az egész Androidos közösség dolgát megkönnyítette velük. Szerencsére az említett úriember nem ült sokáig a babérjain és összedobott egy új appot, ami nem más mint a címben is említett DeskSMS.

A program funkcióit tekintve nem túl bonyolult, viszont nagyban megkönnyítheti egyesek dolgát, ha SMS-ről van szó. Az app nem csinál mást, mint a beérkező SMS-eket összeköti a GTalk illetve a GMail fiókunkkal, tehát a beérkező szöveges üzeneteket megkapjuk e-mail-ben is illetve GTalkon is. Ami még jobb ennél az az, hogy ugyanitt válaszolhatunk is rájuk (akár asztali gépről is), amit a partnerünk SMS-ben kap meg (természetesen a szolgáltató levonja az SMS díjat, ne legyenek illúzióink, nem ingyenes). Az apphoz tartozik egy widget is, ahol beállíthatjuk, hogy melyik fiók (GMail vagy GTalk) legyen összekötve az üzenetekkel.

Miért is jó ez nekünk? Velem bizony előfordult már, hogy az értesítési sávban töröltem egy beérkező SMS-t és el is feledkeztem róla, viszont most kapok egy e-mail-t a telefonomra és az asztali gépemre is, tehát nem merül feledésbe az üzenet. 

Szerintem ismét remek kis programot dobott össze Koush, igaz még béta fázisban van a fejlesztés, de addig is ingyenesen tölthető a Marketről.

 

Market link

Appbrain link:
 


Címkék: hírek sms android alkalmazások desk

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr263104976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Google+
süti beállítások módosítása