Megérkezett a Gingerbread HTC Desire-re!

2011.08.01. 11:33 pacska

A HTC-nek részben sikerült tartania magát ahhoz a bejelentéséhez, hogy július végén elkezdik frissíteni a HTC Desire készülékeket Gingerbread (2.3.3) operációs rendszerre. Persze annyira nem örülhetünk, ugyanis ez még nem OTA frissítés, ahogy a közleményben is olvasható: „This ROM update is for development only and not for general public use” 

Mint már tudjuk a HTC megnyírbálta kissé az alkalmazásokat, hogy fel tudjuk pakolni a Gingerbread-et a készülékre, de, hogy pontosan mit is szedtek ki azt sajnos nem tudom megmondani, mivel megváltam már a saját Desire telefonomtól. Amit tudunk, hogy teljesen „tiszta”, mindenféle szolgáltató beleturkálás nélküli Gingerbread rendszerünk lesz, HTC Sense-el karöltve.

Lényeg a lényeg, a frissítés innen letölthető:
http://developer.htc.com/

A telepítés meglehetősen egyszerű: egy .zip file-t kapunk, amit kitömörítve egy mappa tárul elénk „HTC_Desire_Android_2.3_Upgrade” névvel, ebben találhatjuk a szükséges file-okat (és pár .apk-t, háttérképet). A legfontosabb ezek közül a „HTC Desire Android 2.3 Upgrade.zip” amit szintén ki kell csomagolnunk, ez tartalmaz egy leírást, amiben tudatják velünk, hogy mire van szükség a sikeres frissítéshez (.pdf, ezt nem árt elolvasni) és egy .exe file-t. 

A dolgunk mindössze annyi, hogy összekössük a készülékünket a számítógéppel és futtassuk a „HTC_Desire_Android_2.3_Upgrade\ROM\RUU_HTC Desire Android 2.3 Upgrade (Gingerbread).exe” file-t. A dolog innentől kezdve magától működik.

Természetesen érdemes előtte mentést készítenünk a dolgainkról, mivel a frissítés töröl minden adatot a készülékről. Aki esetleg frissített az nyugodtan írjon egy élménybeszámolót a kommentekben, kíváncsi lennék, hogy mennyire lett karcsú az update, illetve melyik verziójú Sense került a csomagba.

 

A hajtás után olvasható a hivatalos közlemény angolul:

 

 

This update is only recommended for expert users who want to experience Android 2.3 and understand the limitations which apply to this update. Due to memory constraints several applications have been removed from this update and we are only offering the ROM upgrade utility (RUU) for you to download. Please note that flashing this ROM will erase your previous customizations, including any messages, emails, contacts, and other personal information. We suggest you take advantage of your Google account and other backup solutions available on the Android Market to ensure you do not lose your personal data. Your SD card will not be erased or modified.


The major changes in this update include:

  1. All customizations, including operator applications, will be removed.

  2. All wallpapers, except the default wallpaper, will be removed from the ROM code and included in the zip file.

  3. Several HTC applications will be removed from the ROM code and included in the zip file.

  4. The official Facebook application will be removed and is downloadable on the Android Market.

Note:

  1. This ROM update is for development only and not for general public use. Upgrades to non-authorized phones may result in loss of functionality. In addition certain functions may no longer be usable after re-flashing the ROM, including but not limited to MMS and SMS and HTC also disclaims liability for any unusable functions. HTC disclaims liability for the loss and/or leakage of any personal data resulting from the re-flashing of the ROM.

 

Exclusions:

1. The following regional variants are not-compatible with this upgrade: Germany (Telekom Deutschland), North America, South Korea, and Japan.

 


Címkék: frissítés android gingerbread htc desire

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr383116423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szcsongor 2011.08.01. 12:07:29

Baromi vicces, hogy a MIUI viszont képes volt maradéktalanul gingerbreadre frissíteni a ROMját, ami szépen hasít is Desirén.

pacska · http://twitter.com/_pacska_ 2011.08.01. 12:08:58

@szcsongor: valóban az :) Ebből látni, hogy a HTC nem optimalizálta rendesen a saját romjait.

RazorGTR1 2011.08.01. 16:35:54

@szcsongor: Azért azt tegyük hozzá, hogy a MIUI AOSP ROM-ként sokkal kevesebb helyet foglal, mint egy Sense ROM. Ettől függetlenül bőségesen elférne egy Sense 2.1-es ROM is a NAND-ban Ext partíció nélkül, jelenleg is ilyen ROM-ot használok és teljesen gördülékeny.

bioLarzen 2011.08.02. 11:10:54

Bár mindig úgy gondoltam, hogy én leszek az utolsó júzer (vagyis lúzer?...) aki "saját" rommal használja a htc-jét, de kezdem úgy gondolni, hogy én is letúrom a pébe és felrakok egy miuit... Bár, az, hogy a "hivatalos" romra történő frissítést leszedi a facebook appot, már eleve nagy vonzerő...

Azt lehet tudni, hogy milyen, eleve a htc-n kapott - tehát root nélkül leszedhetetlen - alkalmazásokat nem telepít újra ez a Gingerbread-es frissítés?

bio

ElPadre 2011.08.08. 14:29:37

valakinek van már tapasztalata arról, hogy a rootolt (unrevoked-dal) desire a gingerbread frissítés után is rootolt marad?

ElPadre 2011.08.08. 14:57:05

@pacska: ah, ahogy sejtettem. :( és utána még megy az unrevoked3, vagy már túl frissnek látja?

pacska · http://twitter.com/_pacska_ 2011.08.08. 15:00:24

@ElPadre: szerintem meg nincs hozza unrevoked fele root, de nezz utana az xda-n, hatha van mar ra megoldas

LajosPataki · http://lajospataki.com 2011.10.10. 22:01:05

en nemreg frissitettem
Mondjuk a felet sem ertem amirol itt beszelgettek de azert elmondom a tapasztalataimat
Engem nagyon zavar, hogy a hosszan lenyomot power gomb menuben mar nincs ott a mobil network on/off Rendszeresen hasznaltam, nagyon hianyzik, most be kell menni a settingsbe stb. Nem ertem kit zavart az ott?
Nem vegzetes de nem kaptam vissza a kedvenc hatteremet. Most csak egy van alistaban, a szines koros HTC default.
Jobb lett viszont a power management.
Nagyon jo a restart lehetoseg es sokkal gyorsabban vegre is hajtja.
Egyebkent azt hiszem altalaban gyorsabb lett a telo es az egyes appoknal is ereztem gyorsulast. Legalabbis ugy erzem. A google maps szerintem egyertelmuen gyorsabb lett.
Tetszenek az apro hang valtoztatasok is.
Amiert megis hamarosan lecserelem a jo oreg Desire-t:
-a bejovo hivasok hangereje illetve altalaban a hangkezeles miatt
-kell az HDMI kimenet
-erosebb proci kell a jobb media elmenyhez
-a kameraja roppant gyenge volt

Egyelore meg nem talaltam meg a melto utodjat.
Szamomra fontosak az olyan aprosagok mint pl a masszivitas. Egy Galaxybol nem nezem ki, hogy 3x le lehet ejteni a betonra

LajosPataki · http://lajospataki.com 2011.10.10. 22:07:39

@pacska: mi az, hogy root vesztessel jar?

en azt hittem az azt jelenti, hogy tobbe mar nem szolgaltato fuggo.
Szoval azutan, hogy megvettem a telot egy vagy 1.5 eve az elso dolgom volt "rootolni". Goldcard miazmas... Sokaig pocsoltem vele de vegul sikerult. Akkor az volt a lenyeg, hogy eltuntek az Orange-os hulyesegek a menubol.
Kesobb jottem ra, hogy nem lett kartyafuggetlen.

Szoval a mai napig nem tudom, hogy pontosan mi is ez az egesz root dolog.

LajosPataki · http://lajospataki.com 2011.10.10. 23:03:40

ok, megvan, elolvastam a FAQ-t :)

pacska · http://twitter.com/_pacska_ 2011.10.11. 09:42:04

@capture3: olvasd el a blogon a htc sensation tesztet, elég korrekt készülék és masszívabb mint egy samsung galaxy, legalábbis érzetre mindenképpen.
androlib.blog.hu/2011/07/29/htc_sensation_teszt_melto_a_nevehez

LajosPataki · http://lajospataki.com 2011.10.11. 10:05:07

@pacska: koszonom, benne van az elso 3-ban!
Szeretnem mar kiprobalni.
Az Orange shopban kozoltek, hogy erre nincs mod, menjek a Carphone-ba.(UK) Az meg olyan mint tozsde, jo esetben befersz, de kerdezni? Hetkoznap kell menni...:)

LajosPataki · http://lajospataki.com 2011.10.12. 20:50:45

egy furcsa dolog:
ma tortent masodszor, hogy a keszulek varatlanul, minden elozetes figyelmeztetes nelkul ujraindult.
Ilyen nem fordult elo egyszer sem a frissites elott.
Pedig most vettem egy gold battery-t hozza. Lehet, hogy mar nem kellett volna?

Google+
süti beállítások módosítása