Gingerbread frissítés Xperia X10-re - egyelőre csak függetlenül

2011.08.03. 16:25 Yarner

Múlt péntek óta a szolgáltatófüggetlen Sony Ericsson Xperia X10 tulajdonosok a PC Companion segítségével megtehetik a nagy ugrást, és 2.1-ről egyenesen a 2.3.3-as Android-verzióra upgrade-elhetik készüléküket. A szolgáltatói kiadásokra még várni kell, egyelőre nincsen róla információnk, mikorra érkeznek (Az SE munkatársai a szolgáltatókhoz irányítottak: próbaképp beszéltem az egyik céggel, ahol a témában illetékes technikus konkrétan azt üzente, hogy semmit nem tud az egészről, neki még nem szóltak ilyesmiről - azaz túlságosan hamar nem várható).

UPDATE: GépBalta írta augusztus 11-én, hogy T-mobilos készülékeken már elérhető a frissítés - ez elég gyors volt!

A frissítés mindenesetre elég impresszív, a japán-svéd cég mérnökei a több, mint egy éve piacon lévő készülékbe igyekeztek mindent belezsúfolni, ami ez alatt az idő alatt az Xperia családdal történt, így az Éclairhez képest alapvető gingerbreades újdonságok, mint a wifi és USB tethering, a kizoomolható homescreen és az appok SD kártyára helyezése mellett olyan új Xperia feature-ök is megjelennek, mint a zenelejátszóba épített equalizer, a személyre szabható gyorsindító ikonok, az újabb Xperiák vízszintesen gördülő alkalmazásmenüje, valamint a Facebook inside Xperia megoldás, ami a Facebookot a rendszer szerves részévé varázsolja, így pl. hallgatás közben a médialejátszóból nyomhatunk egy like-ot a szimpatikus dalokra, vagy a galériából is követhetjük, a megosztott képeink hány ismerősünknek tetszettek.

Röviden összefoglalva, a független X10 tulajdonosoknak idén már nyáron eljött a karácsony, és egy egészen új telefont kaptak ajándékba a jézuskától - a függő Xperiák tulajdonosai meg kicsit még legyenek türelemmel, vagy ha az már elfogyott, keressenek szakértő segítséget az alternatív megoldásokkal kapcsolatban...

 


Címkék: hírek sony ericsson xperia gingerbread x10

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr633123116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gyűrött Papír 2011.08.05. 14:53:32

Hülye kérdés: Xperia X10 mini pro-hoz is való?

Yarner · http://androlib.blog.hu 2011.08.05. 16:03:11

@Gyűrött Papír: Erősen valószínűtlen. A mini pro egy teljesen másik készülék - de azért dugd rá a PC Companionra, hátha mégis csoda történik :-)

GépBalta 2011.08.11. 09:16:44

Tegnap megjött a T-gla függő mobilokra is a flash jól működik, de az eddig letisztult főképernyő kegyetlenül zsúfolt lett.

Drusantia 2011.08.18. 15:29:23

Nekem vodás van, én is frissítettem (igaz rootolva volt, nem tudom mennyire számít). Totál wipe volt, újra kellett rootolni és xRecovery-t telepíteni újra. Egyébként gyorsabbnak tűnik, mint a 2.1.

Google+
süti beállítások módosítása