Fura, de szerethető kisfilmben mutatja be a Sony a készülő tabletpárost

2011.08.05. 11:10 Yarner

Jó ideje sustorog a szakma a Sony áprilisban bejelentett, készülő tabletjeiről - az igazán nagy kérdés persze az, hogy ekkora fáziskéséssel mi újat lehet mondani ezen a területen, illetve sikerül-e a Sonynak a már meglévő nagyágyúk mellett megfelelő eladásokat produkálni ahhoz, hogy az androidos tabletek piacán is komolyan vehető gyártók közé kerüljön.

A két tablet: a hagyományos tabletekkel versenybe szálló S1 és a szokatlan - leginkább szemüvegtokra emlékeztető - formájú, összecsukható, kétrészes kijelzővel felszerelt S2 a pletykák szerint a szeptember eleji berlini IFÁ-n  fog bemutatkozni, az érdeklődést a Sony addig aktív titkolózással próbálja fenntartani.

 

A reklámkampány része a rövidfilm (sorozat) is, amelyet részekre bontva június óta apránként csorgattak ki az internetre, és amely most a héten kapta meg a befejező részét - pontosabban még egy rész várható, (jó eséllyel szeptemberre) de a film és rövid kis története végre összeállt.

A klippek sajátossága, hogy tulajdonképpen nem a tabletekről szólnak - azaz dehogynem, de csak nagyon finom utalásokat tesznek a készülékek tulajdonságaira - mint pl. a súlyuk, a kamera gyorsasága, a videokimenet, a  Playstation kompatibilitás, stb.

Amit muszáj szeretni a lassan induló, de végére annál hangulatosabb filmecskékben, az a központi motívum, a Rube Goldberg gépezet, (ami a legtöbbünk számára, mint koncepció, a Tom és Jerryből lehet ismerős), és ami bárhol, bármilyen formában meg tudja dobogtatni a szívemet.

Következzenek tehát a filmek (elöl a prológgal), azután mindenki válaszolhat a kérdésre, hogy egyrészt kedve támadt-e tőlük közelebbről is megismerni a készülő masinákat, és egyáltalán, mennyire szimpatikus az S2 formaterve?


Címkék: hírek s1 sony tablet s2

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr683127630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2011.08.05. 17:55:23

Hmm, ez a szétnyithatós tablet nagyon megfogott. Vagy atom jó lesz, vagy teljesen használhatatlan, mindenesetre nagyon kiváncsi vagyok rá :)

Darkcomet 2011.08.06. 07:32:26

Engem az Asus Sliders és Transformers tabletjei izgatják mostanában a fantáziámat. Honeycombos a cucc, de az a pláne benne, hogy szétcsúsztatható, és van nekik fizikai billentyűzetük is. Az indexen tegnap jelent meg róluk egy nagyon korrekt írás.

index.hu/tech/2011/08/05/ujra_feltalaltak_a_netbookot/

Google+
süti beállítások módosítása