ZDbox - Mindent egy helyen

2011.08.29. 10:26 Yarner

Egyáltalán nem új app a ZDbox, de egyrészt itt a blogon még nem írtunk róla, és talán akad még, aki nem ismeri, másrészt a közelmúltban néhány új funkcióval is bővült, szóval azt sem mondhatnánk, hogy a fejlesztők csendben ülnek a babérjaikon.

A ZDbox egy általános "szerszámosláda" kedvenc androidunk karbantartására, ami  a "mindent egy helyen" elv érvényesítésével egyetlen alkalmazásban tartalmaz nagyjából minden karbantartási és felügyeleti eszközt, amire egy tipikus tudatos felhasználónak szüksége lehet. Nem ez az egyetlen ilyen ingyenes app a Marketen, de a pofás interfész és a sok funkció miatt hónapok óta ott csücsül a Galaxy S-emen, és csendben terjeszkedve veszi át számos korábban használt önálló alkalmazás helyét.

Mit is kapunk? Az alkalmazásnak három fő felülete van, 1. az értesítési területen (a rolón :-)) elérhető információk és lehetőségek, 2. a ZDbox app maga, valamint 3. a widgetek.

A lehúzott rolóba a ZDbox szépen befészkeli magát (a lehetőség természetesen teljes egészében kikapcsolható), és állandóan elérhető tájékoztatást ad az akku állapotáról (elég jól megsaccolt hátralevő idővel), a futó appok számáról, a megadott időszakban elhasznált mobilnet-forgalom helyzetéről, valamint az AppLock (alkalmazás-zároló) állapotáról, amellyel jelszóval védhetjük a kijelölt appokat, pl. a facebookot, hogy ne posztolhassanak vicces kedvű kollégák hülyeségeket a falunkra. Emellett egy kiválasztott infót állandóan kitehetünk a felső értesítési sávra is - nálam a futó appok száma ücsörög ott. Mivel a ZDbox kényelmes App to SD költöztető modullal is rendelkezik, új alkalmazás telepítése után rögtön fel is ajánlja az értesítések között, hogy ha szeretnénk, azonnal áttehetjük az SD-kártyára az újdonságot.

A rolón az infó-boxra tappintva, vagy a ZDbox alkalmazást elindítva jutunk a főmenübe, ahol olyan lehetőségeket érhetünk el, mint az akkuinfó, a mobilnet-forgalom-ellenőrzés és kontroll, a task killer, egy praktikus uninstaller modul, az App to SD, vagy az új funkcióként bevezetett cache-takarító, de innen állíthatjuk be a zárolt alkalmazásokat, valamint a "Ne zavarjanak" opciót, amivel előre megadott idősávokban automatikusan halkíthatjuk, vagy akár repülő módba is tehetjük a készülékünket.

Zárásként érdemes végigfutni a widgeteken is, ezekből is többféle áll rendelkezésre, az egy-kapcsolós megoldásoktól (nálam az APN on-off és a zseblámpa került kapcsolóként a kezdőképernyőre - kilakoltatva ezzel a két külön appot, amik eddig ezt a szerepet töltötték be) akár a kétsoros kapcsolótábláig, valamint a homescreenünkre tehetünk egy a memória állapotáról folyamatosan jelentő task killer widgetet is.

Nagyon praktikus alkalmazás a ZDbox, és ha nem is jó a szó szoros értelmében MINDENRE (pl. a taskkiller nem tartalmaz többféle automata beállítást, és a ZDbox nem tud annyiféle aprólékos információt adni a rendszerről, mint pl. az Elixir) a legtöbb felhasználó igényeit valószínűleg maximálisan kielégíti. Az Androiddal csak most barátkozóknka pedig egy kiváló lehetőség, hogy megismerkedhessenek a rendszer karbantartási lehetőségeivel, de ne kelljen elveszniük a millió egy-egy funkcióra szakosodott app között.

 

Market link

 

 


Címkék: ismertető app alkalmazások zdbox

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr343187337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pantomimes · http://ennyirefutja.blog.hu/ 2011.08.29. 13:39:48

Még nem ismertem, jól hangzik, elég sok mindent kínál egy appban, kipróbálom, köszi.

Co2 2011.08.29. 19:47:45

ezt megkukkantom én is, thx!

HPL 2011.08.29. 19:49:41

Én sem ismertem eddig. Telepítettem és nagyon tetszik. Főleg a widget shortcutok a wifihez, GPS-hez, stb

Szóval, köszi a tippet!

pantomimes · http://ennyirefutja.blog.hu/ 2011.08.30. 11:14:20

1 napja használom, eddig bevált, azt hittem majd szívja az aksit, de nem. A kedvenc funkcióm az, hogy meg lehet mondani neki mikortól tegye repülő üzemmódba, vagy némítsa a telefont, hasznos az adatforgalom számláló és az aksi százalék jelző is, ráadásul mindezt egyben, ingyen.

Valaki tudna abban segíteni, hogy azt hol tudom beállítani, hogy az értesítési sávban az 1 választható infót hol lehet beállítani? (a posztban a futó appok száma van beállítva)

Yarner · http://androlib.blog.hu 2011.08.30. 11:26:48

@pantomimes: A főmenüben menü gomb --> Settings ---> Notification icon

Örülök, hogy neked is bejött :-)

pantomimes · http://ennyirefutja.blog.hu/ 2011.08.30. 13:15:06

@Yarner: köszi. Én azt hittem, hogy a lehúzott értesítési sávban megjelenő 4 info közül a futó appok száma kicserélhető másra, azt tudtam, hogy felhúzva kijelölhető, hogy melyiket lássam. Mindegy, így is tetszik :)

hematoma 2011.09.13. 16:18:20

feltelepítettem és kiraktam a képernyőre 4x2 widgetet amiben benn volt az APN on/off. aktívnak jelezte az APN-t pedig nem volt az. azóta nem működik a mobilnetem. beállítás menüben se tudom bekapcsolni. azt írja be van kapcsolva de nem működik. újraindítás megvolt. valami ötlet valakinél?

Yarner · http://androlib.blog.hu 2011.09.14. 09:44:49

@hematoma: Volt esetleg feltelepítve vele párhuzamosan egy másik APN-kapcsoló? Az esetleg bezavarhatott. Ha nem javul meg, uninstalláld a ZDBoxot, talán akkor helyreáll a helyzet.
Én is használom az APN-kapcsolóját, nálam működik (SGS1).

hematoma 2011.09.14. 12:50:22

@Yarner: zdboxot már leszedtem, továbbra sem jó. nincs másik csak a beépített (2.2 android). zte blade van amúgy.

Google+
süti beállítások módosítása