Kijelzőfront-jelentés a távol-keletről

2011.08.31. 12:32 Yarner

Nem kifejezetten Androidos hír, de érdekes lehet mindannyiunk számára. Mai hír, hogy a Sony, a Toshiba és a Hitachi megegyezett, hogy egyetlen cégé olvasszák össze kis- és középméretű kijelzőket gyártó leányválallataikat (nev szerint a Sony Mobile Displayt, a Toshiba Mobile Displayt és a Hitachi Displayt). A merger állami hátszelet is kap 200 milliárd jen (kb 500 milliárd forint) támogatás formájában. A fúzióval a világ legnagyobb mobilkijelzőket gyártó cége jön létre, maga mögé utasítva a Samsungot és a hazai piacon a Sharpot is.

A hadművelet elsődleges célja, hogy megerősítsék Japán pozícióját a kijelző-piacon a koreai és tajvani riválisokkal szemben. A bejelentések szerint az új cég a következő generációs kijelzők fejlesztésére fog összpontosítani.

Ezzel párhuzamba állítható egy múlt heti hír, ami arról szólt, hogy rövid időn belül teljes gyártókapacitással rendelkezésre áll a Samsung Mobile Display új, AMOLED paneleket gyártó üzeme, ezzel a jóslatok szerint a Samsung AMOLED gyártási kapacitása a 2011-es 890 000 m2-ről 2012-ben 2,6 millió m2-re növekszik, ami várhatólag 2013-ra megint csak megduplázódik. Ez persze nem csak a mobileszközök képernyőit fogja ellátni, hosszabb távon természetesen a nagyképernyős eszközök is a cég célkeresztjében vannak.

És ez nekünk mit jelent? Kiéleződő versenyt, és várhatóan még jobb minőségű kijelzőket, no meg reméljük az árak csökkenését is - szóval a jövő színes és fényes, mintha egy kiváló mobilképernyőn át néznénk.

 Forrás: Reuters, RBB Today, CLN Online


Címkék: hírek

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr233192878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Guild 2011.08.31. 13:08:41

"a Sony, a Toshiba és a Sharp megegyezett"

gondolom a harmadik a Hitachi akart lenni

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2011.08.31. 13:13:45

Az a baj, hogy a Samsung GSII kijelzője most a csúcs. Igaz, ha elfordítjük türkiz árnyalatot kap, de oda se neki, ez a technikai fejlődés csúcsa :D Szerintem maradjunk a 2008-as színvonalon, ott betekintésnél legalább megmaradt színhelyesnek...

a rettegett drótos 2011.08.31. 13:22:59

(anno közvetlen családtagom dolgozott a Samu hazai képcsőgyárában. Ő mesélte hogy csak úgy lehetett teljesíteni a normát, ha nem volt selejt. Viszont ha nem volt meg a norma, a művezetőt azonnal kirúgták. Tehát a megoldás: nem volt selejt. Hátperszehogy. A világ 8. csodája.
Mindezzel mit is akartam mondani? Semmit. :D)

Yarner · http://androlib.blog.hu 2011.08.31. 13:49:37

@Guild: Öhmmm. Igen, csak teszteltem, hogy figyeltek-e...
Javítva :-)
@a rettegett drótos: Igen, a koreaiak elég kemények tudnak lenni.
@Tomi from Space: Majd az új cég, a ToSonChi mérnökei kifejlesztenek valami újat, és azon meg piros lesz oldalról nézve, hogy lehessen válogatni. Csajoknak adnak ki majd rózsaszín színhibás változatot is :-)

meglivorn 2011.08.31. 14:23:29

Én még mindig kb. méteres amoled TVről álmodozom :3

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2011.08.31. 15:06:50

@a rettegett drótos: Én magam is dolgoztam a Samsung jászfényszarui tévégyárában, volt ott selejt dögivel :)

Google+
süti beállítások módosítása