Androiddal jólöltözötten

2011.09.12. 11:44 Yarner

Biztosan sokan ismeritek a karikatúrát a tipikus okostelefon-tulajokról, eszerint az androidos csóka valahogy így néz ki (az egész karikatúrát itt láthatjátok).

Az persze kérdés, hogy ki mennyire ismer magára a fenti kép alapján, de azt azt hiszem, bízvást kijelenthetjük, hogy az Android szó hallatán elsőre nem az öltöny az, ami eszünkbe fog jutni. Pedig egy okostelefon, mint annyi mindenben, az elegancia terén is tud segítséget nyújtani: a jhárom app, amit bemutatni készülök, a nyakkendőkötés feneketlen mélységeibe vezeti el a büszke Android-tulajokat. Ez megint egy olyan terület, ahol az okostelefon kiváló útitárs lehet, hiszen elég kényelmesen elfér a kezünkben/asztalon, miközben a tükör előtt próbáljuk összehozni a nyerő csomot legszebb piros pöttyös selyemnyakkendőnkön.How to Tie a Tie

Nagyon esztétikus kis program, 12 csomótípust plusz a csokornyakkendőt ismeri, ellát pár szavas ismertetővel a csomó jellegével kapcsolatban, és szöveges leírással kíséri a kötés lépéseit bemutató képeket is (sajnos csak angolul).

How to Knot a Tie

A fentihez nagyon hasonló alkalmazás, valamivel egyszerűbb külsővel és kevesebb csomóval, viszont itt találhatunk egy hasznos kis értekezést a nyakkendőméretekről is (szintén angolul).

Necktie Knot

Az angolul nem tudók nyakkendő-appja, ugyanis minden szöveget nélkülöz, viszont nagyon jó képekkel dolgozik, és a 9+1 nyakkendő között szerepel a ritkaságnak számító Onassis-csomó is. A Marketen olvasható visszajelzések szerint a nyakkendőnevek és a leírások a legutóbbi update során tűntek el a programból, így elképzelhető, hogy egy napon visszatérnek.

 

 


Címkék: alkalmazások nyakkendő elegancia

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr893220353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Darkcomet 2011.09.12. 14:49:14

Ez biztosan nem lesz a kedvenc alkalmazásom, géppisztollyal sem tudnának nyakkendőt rámkényszeríteni. Hála istennek öltönyt is csak másokon látok. :-D

C4rmin3 2014.12.19. 16:21:36

Épp dilemmázom hogy Eldridge, Trinity, True Love, Onassis vagy Merovingian (Cape) csomót kössek a holnap esti bulira. Egyelőre a meroving nagyon tetszik mert "my tie wears a tie"! :) Az egyetlen baj hogy leginkább mellénnyel ajánlják, azt pedig nem szívesen vennék fel.

Google+
süti beállítások módosítása