Realms of Fortune

2011.09.23. 15:35 Yarner

Alapvetően nem szoktam fizetős játékokat ajánlani, de ez az RPG valamiért nagyon szimpatikus lett, ráadásul, mivel egyfajta “sufniprojekt”-ként készül, de ennek ellenére kifejezetten professzionális hatást kelt, nálam automatikusan rokonszvessé vált. A játék a tavalyi bemutató óta sokat fejlődött, és a fejlesztőkben is még sok ötlet dolgozik, így várható, hogy a későbbiekben is még sok újdonság kerülhet bele - érdemes lehet időben felszállni a vonatra. De lássuk a medvét!

A Realms of Fortune egy, az Androidos játékok között meglehetősen kis számban megtalálható stílus képviselője: egyszereplős, valós idejű, a fejlődésre és felfedezésre összpontosító belső nézető (“magyarán”: first person) szerepjáték. Röviden úgy jellemezhetnénk, hogy a Rogue vagy Moria-típusú klasszikus nyugati számítógépes rpg-k egy remek kis képviselője - bár a megvalósítás és a hangulat ascii-grafika helyett inkább az Elder Scrolls sorozat régebbi részeit idézi.

A szituáció roppant egyszerű: egy újonnan felfedezett területre frissen érkezett kalandozóként kell belevetni magunkat az ismeretlenbe, és értelemszerűen vagyont, dicsőséget és rengeteg tapasztalati pontot szerezni :-)


A játék egyik legfontosabb jellemzője a sandbox-játékmenet, azaz senki nem írja elő, hogy mikor, hol, mit kell csinálni, nincsen szigorú forgatókönyv - a terep, amit bejárhatunk is minden új játékkal, véletlenszerűen generálódik. Persze pusztán lehetőségként kapunk küldetéseket, és még egy achievment-rendszer is került a játékba, de a lényeg a felfedezés öröme, így ha akarjuk, remek karriert építhetünk halászatra és vadászatra is,  nem kötelező labirintusban kockáztatni az életünket.

A szokásos fantasy-rpg vonások mellett a Realms of Fortune-ban a begyűjtött gezemicékből (gyógynövények, állati alkotórészek) tudunk saját magunk számára, vagy akár eladásra is varázsitalokat készíteni, valamint kellemes színfolt a távcsöves lőfegyverek megjelenése is - a ködös domboldalakon szarvasra vadászni kifejezetten kellemes élményt nyújt a játékban.

A fejlesztési lehetőségekre sem lehet panasz - a saját képességeinken kívül a fegyvereink és páncéljaink is külön-külön upgrade-elhetők, így mindig rengeteg lehetőség nyílik a nehezen megszerzett pontjaink-aranyaink elköltésére.


Az app ingyenes változata a 4. szintig engedi fejleszteni karakterünket, onanntól már kemény 600 Ft körüli összeget kell kicsengetni a magasabb szintekért. A játék egyik lagnagyobb varázsa az lehet, hogy egyszerre könnyed is és nem is - bár nagyon komolyan el lehet mélyülni az előttünk feltáruló világban, mégis megmaradt benne egyfajta “bárhol előkapom és tolom egy negyed órát, hátha azalatt meglépek még egy szintet”, típusú, a casual játékokra jellemző kötetlenség.

ui: Egy bug, ami a Galaxy S-emen rendszeresen jelentkezett: a power gomb megnyomása után újjáélesztve a játék rendszeresen összeomlott, amint csak a task megölése és az újraindítás segített. Ezt elkerülve kiválóan futott.
 

Market Link

 


Címkék: játék

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr553251265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Google+
süti beállítások módosítása