Sleipnir - gesztusos kis böngésző

2011.10.03. 12:36 Yarner

Az északi mitológiából kölcsönzött - ámde magyarul kissé furcsán hangzó - nevű Sleipnir  az amúgy kiválóan muzsikáló androidos böngészőpiacon is megpróbálja megvetni a lábát. A program desktop változata, bár nincs a legnagyobbak között, számottevő rajongótábort tudhat magáénak - hazai  pályán, Japánban pl. az internetezők 6%-a a Sleipnirre szavaz.

Az alig egy hónapja megjelent mobilböngésző alkalmazás tartalmaz néhány szimpatikus megoldást, a gesztusalapú parancsokat pedig (pl. a Dolphin Browserrel ellentétben) nem opcionális extraként kezeli, hanem az UI szerves részévé emeli őket.

Pár napja kezdtem használni, és meg kell, hogy állapítsam, hogy nagyon kellemes felhasználói élményt nyújt, valamint a sebességére sem lehet panasz. Nagyon kényelmes a képernyő csúsztatásával a tabok között lépkedni, valamint, hogy egy link hosszú megnyomására automatikusan a háttérben, új fülön nyitja azt meg - pont, ahogy szeretem :-). Külön hab a tortán, hogy a tabokat csoportokba is rendezhetjük, így nem egyszerre maszatolják össze a képernyőt.

A nyolclábú paripa képességeiről a lenti videó ad kicsit részletesebb tájékoztatást.

Market Link


Címkék: böngésző alkalmazások

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr713274093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bioLarzen 2011.10.04. 01:22:02

Hát, a 3,9-es átlagosztályzat nem épp bizalomgerjesztő (a Dolphin, pölö, több mint 117 ezer szavazat alapján 4,5 csillagos)... Mondjuk, nem én vagyok a célcsoport, mert én nagyon jól megvagyok a Dolphinnal...
Mondjuk, ha nagyon kéne a hely, akkor lehet, hogy jól jönne, hogy több mint 1 megával kevesebb, az tény... (apropó, valami hihetetlen, a Firefoxnál mennyire nem találják a súlyosan elgurult gyógyszert... nem elég, hogy a PC-verziót havonta frissítik, minek következtében egyre gyakrabban omlik össze - amiről a cég értesítést kap, vagyis a júzereket ingyenes bétatesztelőkké degradálták, a mobilverzió több mint 14 megás... Ezek tényleg nem normálisak, de a komolyabb fajtából...

No, persze, lehet mondani, hogy a Firefoxnak legalább van mobil verziója, mert a Chrome-nak - a Gogole böngészőjének, ugyebár... valami elemien megmagyarázhatatlan okból nincs androidos verziója... Vagy valaki tudja, miért?

(Azt speciel nem teljesen értem, miért érdem az, hogy a gesztusvezérlés nem opcionális, hanem "szerves rész"... Sztem mindig az a jobb, ha valami opcionális, mert akkor választhatom, de nem muszáj.)

bio

Darkcomet 2011.10.04. 07:17:14

Mostanában találtam egy Ninesky nevű böngészőt, ami alapjaiban a gyári browsert használja, viszont lényegesen több szolgáltatást nyújt. Meg tettem újra egy próbát az Ucweb-bel, és azt kell mondjam, fölnőtt a kor színvonalához ez a kínai böngésző, gyakorlatilag simán ki lehet vele váltani a népszerűbb browsereket.

pacska · http://twitter.com/_pacska_ 2011.10.04. 08:39:57

@bioLarzen: a Chrome mobil verziója a pletykák szerint az új oprendszerben (ICS) debütál majd.

Yarner · http://androlib.blog.hu 2011.10.04. 09:31:56

@bioLarzen: persze, hogy a végletekig nyújtsam az amúgy is harmatos szóviccet: a gyesztusvezérlés teljesen gusztus kérdése. Ha kedveli az ember, jó egy olyan program, ami alapvetően ezekre támaszkodik. A Dolphinban előbb be kell kapcsolni a gesztus-módot, ráadásul néha bele is lehet akadni a kapcsolóba, az meg méreg.
Nekem volt pár kisebb dolog, ami a Dolphinban zavart, így gondoltam, kipróbálok mást is, tud-e többet nyújtani.
Alapvetően tetszik, ahogy a tabok kezelését megközelítik, és hogy nem kicsire összenyomott asztali böngészőként próbálnak gondolni rá.
Sebesség, teljesítmény rendben van - olyan mint a többi (Acid3 itt is 95 pontot ad)
Eszemben sincs a legjobb böngészőként hájpolni: egy böngésző a sok közül, de új és érdekesség.

bioLarzen 2011.10.04. 16:56:46

@pacska: Hát, sztem ez már akkor is ultraciki, hogy ennyit késlekedtek... pont a Google, pont az androidos cég... érted.

bio

bioLarzen 2011.10.04. 16:58:33

@Yarner: Persze, nincs is itt semmi gond, gondolom, ez is egy jól használható brózer, a Dolphin is az, meg még jópár másik is. Kinek a pap, kinek Pappné ("nekem speciel a Schultz Gizi") :)

bio

Google+
süti beállítások módosítása