Felhőben bújkáló idegenek - Az Alien Dalvik 2 átverésnek bizonyult

2011.10.24. 22:16 Yarner

Két hete írtam az Alien Dalvik 2 nevű kezdeményezésről. A fejlesztő nem kisebb dolgot állított, mint hogy a csoda-alkalmazással képesek lesznek bármilyen operációs rendszeren és eszközön - teszem azt, egy ipaden - natív sebességgel futtatni androidos alkalmazásokat, ezzel egy csapásra megszűntetve az igényt, hogy a jövő programozóinak bármilyen más rendszerre is kelljen valaha fejleszteniük. MeeGo-ra már sikerült megcsinálni egészen pofás módon, kíváncsian vártuk a folytatást.

Nos, mint az engadget tesztjéből kiderült, mindez túl szép volt, hogy igaz legyen.

Az eredmény látszólag tökéletesen működőképes, még ha a sebesség nem is mondható tökéletesnek, de amit a Myriad valójában összerakott, az egy platformfüggetlen cloud gaming szolgáltatás, azaz az appok valójában a felhőben futnak, a kliensgép pusztán egy videostreamet fogad.

Lévén a cél az autós, repülős médiarendszerek, okosTV-k, valamint konkurens operációs rendszereket futtató mobileszközök és minden egyéb meghódítása volt, nehezen látom, hogyan lehetne egy online, felhőalapú szolgáltatással hatékonyan megoldani.

Myriad, nem ezt ígértétek!


Címkék: hírek android alkalmazások

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr413327505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Google+
süti beállítások módosítása