Androidos telefon, tablet, családi ház

2011.11.04. 13:15 Yarner

A Sanyo tervei szerint várhatóan így fest majd egy átlag japán IT-felszereltsége a közeli jövőben. Az általuk (pontosabban a Sanyo Homes által) forgalmazott MIRAI SANZO háztartási robot ugyanis valójában egy Androidot futtató számítógép, amely egy "smart home" rendszer szívét képezi.

A céltudatosan barátságosra tervezett fizimiskájú 22 centis "robot" wifin át kapcsolódik a háztartás eszközeihez, a gazdáival pedig hangutasítás és a beépített érintőképernyő útján tud kommunikálni (érzelmeit (?) pedig hétféle színű világítással képes kifejezni).

Mi mindenre használható? Felügyeli és optimalizálja a háztartás energiafogyasztását, otthonról és telefonon át házon kívülről is utasítható különböző kunsztokra (légkondi, padlófűtés ki-bekapcsolása, fürdőkád feltöltése, elektromos ajtózár felügyelete, kaputelefon képének továbbítása), no meg persze figyelmeztet különböző katasztrófahelyzetekben.

A rendszer árát sehol nem tudtam kideríteni, de sajnos biztosra vehetjük, hogy ebben a formájában nem fog egyhamar forgalomba kerülni a mi környékünkön, így aki okos otthonra vágyik, kénytelen lesz Android - és vigyorgó golyók nélküli megoldásokkal is beérni.

[Via PhonesReview, Sanyohomes]


Címkék: érdekes hírek android

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr983353218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

meglivorn 2011.11.04. 16:21:02

Ha sokpénzem lesz megoldom :] Még akár a vigyorgolyót is :D

Loyal - www.loyalmunkaruha.hu · http://www.loyalmunkaruha.hu 2011.11.07. 14:23:46

ha sok pénzem lesz, felveszek egy fullos, 20 éves házvezetőnőt... :P Szerintem jobban járok vele :P

Google+
süti beállítások módosítása