Az Adobe honeycombos tableteken erősít

2011.11.15. 14:21 Yarner

A múltkori bejelentést követően az Adobe úgy tűnik, jelezni szerette volna a felhasználóknak, hogy azért alapvetően szereti ő az Androidot, és egy levegővel hat grafikus alkalmazást adott ki Android 3-at (Honeycomb) futtató tabletekre (market linkek a nevek alatt):

  • Photoshop Touch - a név magáért beszél
  • Ideas - vektor-alapú digitális rajztábla
  • Kuler - színsablonok, színösszeállítások készítése, szerkesztése
  • Debut - prezentációk 
  • Collage - mood boardok készítése (egy projekt vizuális összképét, hangulatát felvázoló kollázs)
  • Proto - web- és alkalmazásdesign

A csomag kulcseleme az Adobe Creative Cloud, és az abban kapott ingyenes 20 GB-s tárhely ami könnyedén lehetővé teszi a különböző formátumú file-ok küldözgetését és felhasználását az egyes alkalmazások között, valamint  asztali gépek és tabletek között. A művekhez alapapanyagul az eszköz kamerájával vett képeken kívül használhatjuk a Flickr, Picasa vagy Facebook-fiókunk képeit is.

A csomag alkalmazásait külön-külön 9,99 dolláros áron lehet megkapni a marketen (mai napon 2277 forint), ami androidos apphoz képest ugyan a borsosabb oldalra hajaz, de ahhoz mérve, hogy mi pénzeket képes az Adobe elkérni a desktop alkalmazásaiért, egész diszkrétnek mondható. Ha a programokkal az Adobe valóban olyan jó eszközöket ad a felhasználók kezébe, mint az a beharangozókban áll, az a jövőben komoly hozzáadott értéket jelenthet az Androidos tabletek számára a grafikával, designnal foglalkozók körében.


Címkék: app alkalmazások honeycomb

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr583384820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Burwor · http://loot.blog.hu 2011.11.15. 16:09:41

Én a sketchbookot használom tőlük ( az ingyenest, a fizetős nem elérhető Magyarországon :( ) és nagyon-nagyon sokat rajzolgattam már vele :D

Yarner · http://androlib.blog.hu 2011.11.15. 16:24:00

@Burwor: Igen, az is jó cucc. Tableten használod?
Mobilon rajzolgatni nem akkora élmény, ahhoz kéne egy stylus (ld. Note).
Mivel nekem csak mobilom van, sajnos nem tudtam ellenőrizni, hogy elérhetőek-e az úja appok idehaza is, de remélhetőleg igen (a market csak a készülékemmel jelez inkompatibilitást, az országgal nem...)

meglivorn 2011.11.15. 21:42:55

@Yarner: Majd hétvégén meglessük Tabon :)

Kapacitív stylust lehet kapni, nem is túl drágán, de a szagértő haver szerint azok nem az igaziak. Bár szerintem, lehet hogy zsírkréta pontosságú, de még mindig jobb, mint a visli ujjaim :D

meglivorn 2011.11.15. 21:45:55

Bocs, hogy ide, de hátha valaki tud segíteni. Honeycombtól számolva, az android nem kapcsolódik USBn meghajtóként, hanem Protable Media Device-ként. Nem kap betüjelet (nem is lehet adni neki) és így a sync toolok sem látják.
Nincs valakinek működő sync tippje? Az ftp elszúrja a módosítási dátumokat :(

Burwor · http://loot.blog.hu 2011.11.16. 10:17:10

@Yarner: Nem Galaxy S-en, a majdnem végtelen zoom miatt stylus nélkül is nagyon pontosan ki lehet igazítani, aminél szükséges a pontosság.

Yarner · http://androlib.blog.hu 2011.11.16. 11:27:29

@meglivorn: Nem tudom, milyen gépről van szó, Tab 10.1-re az xda-n ezt a tippet adták:
forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1128220#

remélem, tudod használni.

meglivorn 2011.11.16. 13:51:09

Igen, így látja Portable Device-nak nem Mass Storage. (szerencsére a crashekbe nem futottunk bele.)
Egyelőre maradt a Dropbox, de azért valahol röhejes.
Tab 10.1 egyébként (nem az enyém :D )

Google+
süti beállítások módosítása