Princess Punt - ilyen állat nincs is

2011.11.30. 08:14 Yarner

Tokió, 2011

"- Lássuk csak... Mi az, ami tuti siker egy mobil játékban?

- ...Hát, nagyon mennek a fantasy RPG-k, meg a stratégiák. A 3D grafika is elvárás egy ütős játéknál...

- Remek, remek! De mi a legsikeresebb játék?

- ...Az Angry Birds...

- Oké! Akkor egyszerű a feladat! Ezt mind összegyúrjuk egyetlen játékba, és a piac a lábunkat fogja csókolgatni!"

Szerintem legalábbis valahogy így születhetett a Princess Punt, az egyik legnagyobb műgonddal összerakott idétlen játék, amivel pályafutásom során találkoztam.

A sztori egyszerű: a vándorúton járó hercegnő a vele tartó hősök és néhány bomba segítségével győzi le az útjukba álló szörnyű szörnyeket. A hősöket a szörnyek közelébe pedig (most tessék figyelni) egy jól irányzott rugással tudjuk elküldeni...

Ha az első sokkon túltettük magunkat, lassan kiviláglik, hogy a Punt (alcím: Kicking my Hero) egy egészen jópofa játék, hangulatos 3D grafikával, szórakoztató játékmenettel.

A pályára berúgott többféle hős (harcos, lándzsás, varázsló, íjász) többféle harcmodorral támad, majd az érkezési helyén minden körben oszt még némi sérülést a közelében levő monsztáknak. A sikerhez így az eszetlen vagdalkozáson kívül valóban némi stratégiára is szükségünk lehet. Mindehez némi RPG jellegű fejlesztési lehetőség is rendelkezésre áll, valamint az egyes pályák is több nehézségi fokozaton újrajátszhatóak, szóval kihívásból kaphatunk eleget.

A játék ingyenes, persze lehetővé tesz in-app vásárlásokat (manapság ez a trendi), de úgy látszott, azok nélkül is szépen lehet boldogulni. A játéknak van még egy Tegrára optimalizát változata is, állítólag sokkal részletesebb textúrákkal.

Update: elfelejtettem beleírni, pedig fontos, hogy a játék installálás után még külön letölt magának egy ismeretlen méretű adattömeget "updating" címen, majd ezt minden indításkor újra ellenőrzi, elég friss-e. Ha nem talál netet, nagyvonalúan elengedi az ellenőrzést.

 


Címkék: játék

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr173427260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Darkcomet 2011.12.01. 08:53:09

A tököm televan az olyan játékokkal, aminél a több tíz MiB-es letöltés után inditaskor közli, hogy még vagy ötször ennyit szeretne telepíteni online a telefonra. Ezt nem ártana közölni a fejlesztőknek a marketen, én speciel kötelezővé tenném. Aztán meg pláne televan a tököm olyankor, amikor uninstall után fenthagyja a szutykait a mobilon. Most konkrétan a játékról. Nálam nem csináltam semmit. Betölti ugyan a pályát, aztán vagy történik valami, vagy nem. Általában az utóbbi, aminek legjobb esetben is kényszer bezárás a vége. Biztos jó játék, de én kipróbálni sem tudtam. Úgyhogy inkább tovább játszok az aktuális maniámmal, a Where's My Water? című szösszenetel.

Yarner · http://androlib.blog.hu 2011.12.01. 09:16:35

@Darkcomet: Pfff... Jogos... csak később jutott eszembe, hogz bele kellett volna írni, hogy install után még letölt cuccokat (a szemetelés egy valós probléma, a múltkor egy autós játék lazán 300 megát az sd-men hagyott - oké, én megtalálom, de az átlag júzernek ez talán fel sem merül...)
Fura, nálam fut SGS-en elég szépen (abba hal csak bele, ha játék közben valaki felhív... a hívás szépen lemegy, de utána már nem éled vissza)

ePtOn · http://www.facebook.com/autohifibolt 2011.12.01. 09:28:24

@Darkcomet: Igazad van, bár most én kicsit máshogy látom ezt a dolgot. Én pl már látom miért jó az, ha első körben csak pár megát szed le. Mert vannak olyan készülékek, mint pl az enyém is, ami a marketről egyben max 25mb-ot tud lerántani....ez a megoldás hekkelés nélkül oldja meg ezt a problémát.

Darkcomet 2011.12.01. 10:40:09

@ePtOn: Nem az a gond, hogy ilyen módszerrel települ a játék, hanem, hogy erről nem tájékoztatják a felhasználót. Mert ugye ha ezt tudja az ember, akkor a teljes letöltést intézi wifin keresztül.

mp3pintyo · http://www.pinterestegiveaway.com 2011.12.01. 13:17:02

Áááállati jó játék! Letehetetlen :D Messze jobb mint az Angry Birds :DD

Darkcomet 2011.12.01. 20:02:01

@Yarner: A fene sem érti ezt... Most elindítottam újra, és gond nélkül fut. Nem rossz, csak ez nekem kissé túl van bonyolítva. Ha csak simán rugdosni kéne, minden fajta fejlesztések nélkül, akkor tuti befutó lenne nálam. Ja, és még valami. Szerintem dél-koreai a játék, és nem japán. Szóval inkább Szöulban tartották az ötletelést, és nem Tokióban. ;-)

Yarner · http://androlib.blog.hu 2011.12.02. 14:14:27

@Darkcomet: Japán lesz az. Az összes kép felirata japánul van a marketen, a cég hivatalos honlapja meg (.jp-s) kizárólag japánul hajlandó kommunikálni. Sehol egy hangul. Bocs, ebből nem engedek :-)

Darkcomet 2011.12.02. 17:20:23

@Yarner: Nálad a pont. :-) Van egy hasonló nevű koreai mobilos app fejlesztő cég is. Viszont hanyag voltam, és nem néztem rá a weboldalukra, ezért faszán össze is kevertem őket.

Google+
süti beállítások módosítása