Google Maps 6.0 frissítés - belső terekkel

2011.12.01. 23:16 Yarner

Frissült a Google Maps alkalmazás, és néhány apróbb újítás mellett (pl. megváltozott eszköztár a fenti keresősávban) egy egészen új lehetőséget vezettek be: mostantól a Maps egyes épületek belsejében is segít eligazodni. A tartalom egyelőre még nagyon kevés helyen érhető el, egyes Amerikai és Japán helyszínek (repülőterek, bevásárlóközpontok) belső térképe látható az alkalmazásban. A lenti képen a San Franciscoi repülőtér látható Google Mapsban, korábban - és most.

Az alaprajzok nagyon egyszerűen érhetőek el: az épületre rázoomolva megjelenik egy emelet-választó kapcsolósor, innentől pedig magától értetődően (divatos szóval: intuitívan) keresgélhetünk pl. a tranzit üzletei között, vagy éppen kereshetjük meg, hol a frászban is van az a kapu, ahová átirányították a gépünket.

Reméljük, hamar általánossá válik majd ez a funkció, és nem kell sokat várjunk, hogy a fontosabb magyarországi épületek alaprajza és kínálata is bekerülhessen az adatbázisba.

 


Címkék: hírek google maps

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr663430333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bioLarzen 2011.12.05. 15:38:14

Hát, az az, aminek mi egyszeri, általában itthon leledző júzerek még pár évig semmi hasznát nem vesszük majd - addig kétlem, hogy sok itthoni épület belsejét megismerné...

De rosszabb se lesz tőle a telefon/Gmaps, ez is tény :)

bio

Google+
süti beállítások módosítása