3. Android meetup

A szerdai nap folyamán került megrendezésre a 3. Android Meetup. Aki esetleg nem tudná mirôl van szó néhány mondatban összefoglalom a lényeget: Ez egy alulról szervezôdô rendezvény, a célja az, hogy az Android platform iránt rajongó embereket összehozza. Lehetôséget adjon beszélgetésre, tapasztalat cserére. A mostani rendezvény már a harmadik volt a sorban. Ezúttal inkább a fejlesztôknek szóló témák voltak a terítéken. Az elôadások a következôek voltak:

Turcsán Tamás - Mobile Weekend

A Telenor segítségével létrejött eseményen 11 csapat indult. Három napjuk volt egy alkalmazás elkészítésére. A végén mindegyik csapat kész alkalmazással végzett.

Móra Péter és Papp Zoltán - Android Webkey alkalmazás ismertetése

IMG_20120118_193305.jpg

Az Android Webkey egy igazán hasznos alkalmazás ROOT-olt készülékekre. Az app fejlesztése alapvetôen egy hobby projekt, azonban ennek ellenére már 15.000 felhasználóval büszkélkedhetnek. Az alkalmazás lényegében teljes kontrollt biztosít a telefon felett, ehhez csupán wifi hálózatra kell csatlakozni és mint mondtam rootolt készülék szükséges. 



Hogy mi ennek a gyakorlati haszna? Például egy ellopott készülék esetében a bizalmas információk törlése, híváslisták és a böngészô adatainak eltüntetése. Emellett akár az SMS-einket is megnézhetjük, vagy egyéb beállításokat módosíthatunk. A fejlesztôk további tervei között szerepel a Root mentes verzió létrehozása, emellett további céljuk egy felhasználó barátabb környezet kialakítása. 

Ezt követôen Nagy Péter tartott elôadást az Android Felhasználói Interfész tervezési minták címmel. Az elôadás során kitért a Google által javasolt design elemekre és arra, hogy milyen irányba szeretné terelgetni a fejlesztôket. Természetesen ezek csak irányelvek nem pedig konkrét megkötések! Továbbra is a fejlesztôk fantáziájára van bízva az, hogy milyen módon alakítják ki az általuk fejlesztett app kinézetét. Erről részletesebb információkat a 2010-es Google I/O keynote videójából szerezhettek.

Gulyás Máté (Distinction) - Mobil szoftver fejlesztése több platformra / Coctail Flow app /

cocktail_flow_02.png

Az elôadás során a Coctail Flow alkalmazás bemutatásáról és a fejlesztés során felmerülô problémákról beszélt. Az app WP7, iOS és Android platformra is egyaránt megjelent. Lényegében egy coctail keverő alkalmazásról vagy szó ami véleményem szerint egyrészt jól néz ki másrészt még hasznos is.Máté részletesen kifejtette, hogy a különbözô oprendszerek esetén milyen hibák, nehézségek és elvárások adódtak.


Az alkalmazásról lesz egy részletes teszt is!

 


A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr53593748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Google+
süti beállítások módosítása