Google: 250 millió eszköz

2012.01.20. 12:41 Yarner

A Google közzétette a tavalyi negyedik negyedéves üzleti eredményeit. Úgy néz ki, a válság egyelőre annyira még nem rengeti az óriáscéget - a bevétel 25%-os növekedést mutatott a tavalyi hasonló időszakhoz képest, cirka 10,58 milliárd dodó.

Ami érdekes a számunkra, az persze az Androidos készülékeket érintő közlemény, amit utólag tettek hozzá: az androidos aktivációk száma tavaly december végével elérte a negyedmilliárdot, ez a novemberben megadott számnál konkrétan 50 millióval nagyobb. A napi aktiválások száma megtartotta a 700 000-es szintet.

Amúgy a félreértések eloszlatása végett Andy Rubin még decemberben kijelentette, hogy minden eszközt csak egyszer számolnak, sem az újraeladások, sem a google account újbóli megadása nem számít aktivációnak (máskülönben a sokat szenvedett telefonom is már magában cirka tucatnyi aktiválással büszkélkedhetne :-)). érdekességként még hozzátehetjük, hogy ebben a számban nincsenek benne azok az androidos készülékek, amik ilyen vagy olyan okból nem kötődnek a tulaj Google accountjához - ilyenek persze a mindenféle köhögős, hitelesítés nélküli klóngépek (SaWsung tablet 300mHz-es procival, 7" rezisztív kijelzővel, akciós áron ;-) ), de ide tartozik pl. a Nook család vagy a Kindle Fire is - ez utóbbiból csak magában olyan 5,5 milliót adhattak el tavaly.

Ami a Marketet illeti, nemrég ünnepelhette a 11 milliárdodik letöltést, ami azért is lenyűgöző, mert éppen egy hónapja tapsolhattunk a kiadós árleszállítással megünnepelt 10 milliárdos álomhatárnak, aminek az eléréséhez 2008 augusztus 28 (a Market elindulása) után még három teljes év kellett - most egy hónap elég volt az egytizedéhez. Azért ez elég impresszív - csak így tovább :-)

[Via TechChrunch]


Címkék: hírek android

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr163593864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Google+
süti beállítások módosítása