Közvetíts élőben a droidodról

 

unnamed.jpg

Nemrég hallottam egy ismerősömtől a következőkben bemutatásra kerülő alkalmazásról. Nagyon megtetszett,mert sok lehetőséget rejthet magában.
 

Az alapok

Ez egy nagyon egyszerű és egyben nagyszerű alkalmazás. Érdekesség, hogy magyar fejlesztőknek köszönhetjük a létrejöttét és folyamatos karbantartását, felzárkóztatását az újonnan megjelenő készülékekhez és android verziókhoz, mégis az USÁ-ban és Japánban ismerik jobban az alkalmazást Magyarországon kevésbé.

A program az élő videoközvetítés lehetőségét adja meg a felhasználónak, amely történhet hanggal vagy anélkül egyaránt. A program működik wifi hálózaton vagy 3G-n keresztül is.

A készülékünkre telepített alkalmazással nincs más dolgunk, mint elindítása után megadni a webes felületen már előzőleg regisztrált felhasználónevünket és jelszavunkat, vagy megoldhatjuk a készülékünkön is a regisztrációt, ha épp nem vagyunk PC közelben. Amint ezzel elkészültünk máris mehet az élő egyenes adás.

 



SC20120120-212031.png

 

Stream


A mobilon futó alkalmazás főképernyőjén a GoLive ikonra kattintva jutunk a streamelés indításához szükséges képernyőre. Itt egy REC gomb fogad minket és a lap alján megjelenik egy link, ahol visszanézhető a közvetített videoanyag. Kipróbáltam, wifi használatával 2-3 másodperc késéssel jeleneik meg az anyag a webes felületen.
 

SC20120120-202125.png

SC20120120-202325.png

 

Opciók

Felvétel közben megjelenik a REC gomb felett és alatt 2-2 gomb  amelyekkel plusz funkciókat érhetünk el. Fentről lefelé haladva:

  • Szavazási üzenet a weblapon(What do you think?), igen-nem válaszadási lehetőséggel, amiről statisztikát láthatunk a kijelzőnkön
  • mikrofon némítása
  • az éppen sugárzott adás megosztása facebookon és twitteren
  • chat lehetőség a nézőkkel

SC20120120-202350.png

 

A közvetítés leállításakor megkérdezi a program, hogy mentse-e a videoanyagot. Ha az igen gombra bökünk a teljes anyag mentésre kerül az Ustream profilunkban és böngészővel bármikor visszanézhető. Felvétel alatt van lehetőségünk a telefonunkon lévő vakut aktiválni, ha erre szükség lenne. Ezt a menü gomb alatt érhetjük el. Van ott még három másik funkció is, de azokat csak felvétel előtt tudjuk elérni, stream alatt inaktívak. Balról jobbra haladva találjuk a kijelentkezés, váltás előlapi kamerára, mobilfény ki-be és a beállítások gombokat. A beállításokban találunk még pár opciót, amelyek az alapértelmezett kamera beállítására és különböző megosztásokra vonatkoznak.

 

SC20120120-205934.png

 

Természetesen ha kedvünk tartja átállhatunk a másik oldalra is és mi élvezhetjük a mások által közvetített tartalmakat. Ezt a főképernyőről tehetjük meg ahol a GoLive gombon kívül még 3 másik lehetőség is a rendelkezésünkre áll. Az elsővel a kiemelt tartalmakhoz tudunk navigálni. A másodikkal keresgélhetünk a kategóriák között és a harmadik gomb pedig az általunk kedvencekhez adott tartalmakhoz visz minket.

Személy szerint nagyon kedvelem ezt az alkalmazást. Sokszor jöhet jól, főleg ha több embernek, családtagoknak, barátainknak akarunk megmutatni valamit. A program által generált link szétszórásával ezt könnyedén meg is tehetjük.

 

Remélem sokaknak tetszeni fog és minél többen használni és terjeszteni fogjuk kis hazánkban is.

 

 

A post írásakor a program elérhető legfrissebb verziója:

SC20120120-202143.png

 

 

 

 

Letölthető mobil verzió:

Ustream weboldala:

unnamed.jpg





 


Címkék: videó alkalmazások videohívás

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr593602655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Darkcomet 2012.01.21. 15:11:56

Nekem az összes állandó online kapcsolatot igénylő programmal az a bajom, hogy ameddig ilyen gyatrán teljesítenek az aksik, addig nekem teljesen használhatatlanok az ilyen és ehhez hasonló appok. Maga a postban említett szolgáltatás a maga nemében nem nagy újdonság, kb. ezt csinálja évek óta a bambuser is, csak az Ustream sokkal profibb.

AndroIDguru 2012.01.21. 17:19:00

Van valami abban amit írsz, de aki "okostelefont" vesz az legyen tisztában ezzel. Engem már hidegen hagy az akkuidő kérdése, ebben a témakörben sajnos a felhasználónak kell alkalmazkodnia.

Egy jó kis írás a témáról:
www.pdafanclub.com/index.php?option=com_content&view=article&id=2019:nemerdekelazakksi&catid=91:erdekesseg&Itemid=272

Darkcomet 2012.01.22. 01:32:13

@AndroIDguru: Az általad linkelt írást olvastam, és finoman fogalmazva ilyen degenerált álláspontot régen láttam. Ugyan is a kütyü van értem, és nem fordítva. Az, hogy okos telefont használunk, elsősorban nem azt jelenti, hogy magát a telefon funkciót szorítjuk a háttérbe más egyéb szolgáltatások miatt. Arról már nem is beszélve, hogy nem mindenki van konnektor közelbe egész nap, tehát a reggeli töltőről való lehúzással kell átvészelnie a napot, ezért kutya kötelességük lenne a mobilgyártóknak az aksi technológiába is már végre valami újat felmutatni. Jelen állapotban ott tart a dolog, hogy a telefonok tudásban túlestek minimum két generáció váltáson, az aksik viszont egy helyben toporognak. Ha magánál az ustream szolgáltatásnál maradunk, képzeld el azt a helyzetet, hogy kissé elfeledkezve magadról csontra meríted a telefont pár órás megosztással, aztán utána annyi szufla sem marad a telefonba, hogy ha bajba kerülsz, segítséget tudjál magadnak hívni. Nekem egyébként egy 3000 mAh-s aksim van az SGS 1-emhez, ami ugyan bírja a strapát, de mivel dupla vastag, ezért kúrva bénán néz ki a telefon, és kikapcsolásig történő lemerítés után dupla annyi idő kell a feltöltéshez.

Gabking 2012.01.22. 15:15:08

Nekem is SGS 1-es telóm volt eddig, és amióta megvolt táskával, töltővel, USB kábellel jártam. Ha beléptem valahova, köszönés után rögtön azt próbáltam felderíteni, hogy merre van a konektor..

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2012.01.22. 15:20:01

@Gabking: Arra viszont kíváncsi lennék, hogy a Note meddig bírja :)

Gabking 2012.01.22. 15:47:32

Egyenlőre szépen muzsikál! Kétszer volt töltve.. Viszont most még az intenzív nyomkodás van, személyre szabás, letöltések, beállítgatások..

Google+
süti beállítások módosítása