Élet a Folioval

2012.01.21. 23:37 Gabking

A kezdetek

Az életemben sok kütyüm volt, és amikor kirobbant a tablet őrület, én is rögtön vettem egyet. Nem sokat teketóriáztam, megnéztem mit lehet kapni, és mivel 2010 decembere volt azért nem volt egy nagy választék. Egy dologban biztos voltam, nem almás terméket fogok venni.  A nagyon olcsón megkapható kínai megoldások sem érdekeltek, mert féltem, a csalódástól.


"Összességében végül majdnem annyit fizettem érte, mint egy iPadért.. "

 

Mivel szűkültek a lehetőségek, egy felettébb szokatlan döntést hoztam. Ugyan a Mobilaréna, és más fórumok is lehúzták, mégis egy Toshiba Folio mellett döntöttem. Megvettem, használtam, használom már több mint egy éve!
 

Egy dolgot le kell szögezni: amiket negatívumként leírtak róla, sajnos igazak, HA az ember a gyári, elrontott szoftvert használja.  Nekem is talán egy hét után világos lett, hogy ezzel kezdeni kell valamit. Le is cseréltem a rajta lévőt egy Folio mod 1.4-re. Ez 2011 februárjában jött ki, és az óta is tökéletesen használom. (Ez volt az az első eszköz, amin kipróbáltam a ROM cserét.)

 

Együttélés alatt ismered meg


És itt is van a lényeg. Mire is lehet használni egy tabletet? A tegnap SG.hu-n megjelent cikk is azt elemzi, milyen vásárlóerőt jelent, és milyen nemű, korú az átlagos tabletet használó. 

Az én alapkoncepcióm pont az volt, hogy ha hazaértem, ne kelljen bekapcsolni a laptopom (mivel akkor óhatatlanul dolgozni is kezdek)  ha meg akarom nézni mi megy a TV-ben, vagy egy–egy cikket elolvasni.

Persze ez ettől sokkal több lett. Szép fokozatosan átvett olyan funkciókat is amikre nem is gondoltam.  Szép lassan bekerült még a hálószobába is… 

  • Olvasok rajta (sokat)
  • Filmeket nézek (sorozatokat darálok)
  • Internetezek (főleg facebook, de bármit kényelmesen lehet)
  • Játszunk (a feleségem is rákattant egy játékra)

Mivel a Toshiba DLNA képes ezért bármikor  tudok rajta filmet nézni, köszönhetően az otthoni hálózatban működő Zyxel NSA210-nek. Itt nem zavar az, hogy valóban kicsit problémás a betekintési szöge, de mivel egyedül használja az ember, ez tényleges gondot nem okoz!

A Marketről gyorsan letölti az ember amire szüksége van, itthon úgyis van wifi. Aztán szép lassan észrevettem, hogy már néha játszom is rajta. A Tegra chipkészletnek köszönhetően ez nem jelent gondot. Olyan játékokkal is találkozom, amikkel nem is reméltem. Játékok nagy előnye, hogy gyorsan elindulnak, és amikor 10-15 perc után megunja az ember, csak kikapcsolja, és leteszi maga mellé. 

A Gmail kapcsolat miatt azért becsúsznak levelek is... válaszolni azért még macerás, de legalább olvasom. Apropó olvasás. Ez az igazi húzóerő, és főleg nálam emiatt is generálódik a vásárlások nagy része. A galaktika online boltjában szoktam novellákat vásárolni, amiket gond nélkül lehet e-book formában olvasni, de a mérete miatt nem okoz gondot a pdf alapú dokumentumok olvasása sem, hiszen pont egy A4-es oldal méretűek..  és mivel mint említettem a feltett MOD is Market kompatibilis, így is sok vásárlás generálódik.
 

Mindezt csak azért írtam le, hogy bizonyítsam, egy nem éppen jó kritikát kapott vas is tökéletes felhasználói élményt tud nyújtani, ha a megfelelő körültekintéssel választja meg az ember mit is telepítsen rá. Jó használni, kiváló szórakoztató eszköz, tartalomfogyasztásra termett, és például a PDA fun club (regisztráció után) közösségének hála igazán jó teljesítményt lehet kihozni belőle.
 


Címkék: toshiba tegra2

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr823651004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AndroIDguru 2012.01.22. 07:58:02

Nagyon jó cikk lett. Nekem is vannak hasonló tapasztalataim okostelefon témakörben. Ezért tartom előbbre a fórumok olvassátok a tesztekkel szemben. Valaki saját véleménye alapján lehúz egy terméket holott az jóval többre képes.

justStevee 2012.01.22. 08:21:20

Jó cikk lett :D Eddig is tudtam, hogy kell nekem tablet, de most már biztos! :D

a rettegett drótos 2012.01.22. 15:36:02

"ha hazaértem, ne kelljen bekapcsolni a laptopom (mivel akkor óhatatlanul dolgozni is kezdek)" ez a lényeg. Ugyan okosteló és asztali gép, de kábé ez az elsődlegesen észlelt előnye: fb, google reader, időkép, tv műsor, mail váltás stb. kedvéért nem bököm be azt az áramzabáló szörnyeteget, és nem megy aztán órákat kvázi fölöslegesen, hanem pár perc alatt lerendezem a családom körében, és nem nekik háttal, egy asztalnál.
Ebből a perspektívából tudnék szinte kizárólag elképzelni magamnak egy tabletet, hogy a tartalomfogyasztás ugyanolyan "közösségi" szinten tudjon maradni mint a magazinok olvasása, vagy a tévében valami sorozat, vetélkedő nézése.

meglivorn 2012.01.23. 11:06:32

Javasoljatok egy jó, és használható TVműsor Appot. Port.hu-nak sajna nincs, PCn azt szoktam nézni.

Gabking 2012.01.23. 12:03:04

Szia! Én a Marketen a TV24 alkalmazást találtam, ez a Sanoma hivatalos app-ja, 4.4 az értékelése. Elég jókat olvastam róla, amit ígér azt tudja... A linkje:
market.android.com/details?id=hu.sanomamedia.tv24&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImh1LnNhbm9tYW1lZGlhLnR2MjQiXQ..

Drusantia 2012.01.23. 12:56:31

Nekem egy TF101-esem van (Asus Transformer), én is sokat olvasok rajta :) Sok-sok pdf olvasó program után még talán egy éve akadtam rá az ezPDF Reader ( market.android.com/details?id=udk.android.reader )-re. Ennél jobbat kitalálni sem lehet :) Próbáld ki a lite verzióját, nem tudom mivel olvasod a könyveket de ennél biztos nem jobb! :)
Egyébként a tablet tényleg eszméletlen kényelmes dolog. Minden a kezedben, és azért nem egy telefon méretű képernyőt bámulsz..

Google+
süti beállítások módosítása