Fotózik a zöld robot!

2012.01.21. 09:29 justStevee

  A 2012-es CES (Consumer Electronics Show) alkalmával egyetlen cégtől láttam, hogy az androidot bevonja a fotózásba! Persze eddig is lehetett fotókat készítteni droidos telefonokkal, de most már a fényképezőgépbe költöztették be a robotot. Pontosabban jelenleg még csak egybe, a Polaroid SC1630 készülékbe.

A fényképezőgép egy androidos telefon és egy kompakt fényképezőgép szerelemgyereke. Szinte mindent tud amit egy androidos mobil! De mégis valamivel többet és mégis kevesebbet. Ezt, hogy is értem. Mivel fényképezőgépről van szó így telefonálni nem tudunk vele, de ebből adódóan komolyabb érzékelő és optika került bele. Sokat nem árultak el róla, ami eddig tudható:
3,2” érintőképernyő, 36-108 mm-es zoomoptika, 16 Mp-es érzékelő, Wi-fi adapter, Market elérés. Pontos megjelenésről és árról még nincs információ

De minél tovább nézegettem ezt a masinát, gyanússá vált, hogy én már láttam ezt valahol. Ekkor jutott eszembe az Altek A14 LEO. Ami egy az egyben így néz ki, csak azzal még 2011 év végén találkoztam és megapixelszámban volt kevesebb. Mivel követhetetlen, hogy ezeknél a távol-keleti gyártóknál ki-kivel van, így nem megyek bele, hogy most a Polaroid koppintott-e. Vagy csak házon belül upgradelt!

 


 

Én egyszerre vagyok android fan és fotós is, így érdeklődve figyelem ezt az egyelőre furcsa házasságot. Amit már most bátran ki merek jelenteni, de ha nem így lesz nyugodtan kövezzetek meg! A közép és felső kategóriás fényképezőgépek piacára sohasem fog betörni az android! A haladó amatőrök és profik nem igénylik azokat a pluszokat amiket az android rendszer nyújthat, mivel a jelenlegi gépek, kiszolgálják az adott kategóriákat használó fotósokat. Ennek létjogosultságát az alsó szegmensben, illetve a kompaktok között látom. Ott ugyanis egyre több érintőkijelzős fotómasina bukkan fel! Biztos lesznek olyan robotos appok és szolgáltatások amik a fotózásra fognak fókuszálni és emiatt van létjogosultsága. De magamból kiindulva, aki már nem csak kattintgat, sose fog elcsábítani, mivel ennek alapfeltétele az érintőkijelző. És arról sokkal macerásabb beállítani a dolgokat fotózásnál, mint a „megszokott” és kézreálló tárcsákkal, gombokkal! Mindenesetre bizakodva varom mit fog fotózás terén villantani az android!


Címkék: fotó android android market

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr953610602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Darkcomet 2012.01.21. 15:04:33

Ha már a kamera és mobilteló kombónál tartunk, akkor ez volt az első:

www.slipperybrick.com/2006/10/samsung-sch-b600/

Ezen is egy speckó linux futott, amit a SCH-B6000ből emelt át a Samsung. Az előbbi csak kínai piacra szánták (de nekem sikerült szerezni egyet anno), a b600 pedig csak távol-keleti forgalmazásba került.

justStevee 2012.01.21. 17:02:59

@Darkcomet: Szerintem te elsiklottál a post mondanivalója, lényege felett! Itt az android és fotózás összekapcsolásáról van szó, ezzel a kütyüvel egyáltalán nem lehet telefonálni! Tehát a linked a tartalom szempontjából irreleváns, de köszönöm az észrevételt!

milu vagyok:) 2012.01.21. 22:13:27

Pont ezen gondolkodom egy ideje, hogy milyen fasza lenne, ha lenne egy normális kompakt gépem, normális objektívvel, és android támogatta szoftverekkel, wifivel, feltöltéssel, stb...
Ez eddig hogy nem jött ki??

Darkcomet 2012.01.22. 01:13:26

@justStevee: Szerintem meg te siklottál el afölött, hogy mit írtál. Idézlek:

"De minél tovább nézegettem ezt a masinát, gyanússá vált, hogy én már láttam ezt valahol. Ekkor jutott eszembe az Altek A14 LEO. Ami egy az egyben így néz ki, csak azzal még 2011 év végén találkoztam és megapixelszámban volt kevesebb."

Tehát te keverted bele már rögtön az elején a mondanivalódba ezt a bizonyos kütyüt, ami bizony egy telefon és egy profibb kamera öszvére. Nos, én erre reagáltam csak.

justStevee 2012.01.22. 08:25:20

@milu vagyok:): Majd talán az idei évben rááll pár gyártó! Az alsó szegmensben. Ott nagyon látom értelmét! Én is várom a fejleményeket :D

@Darkcomet: Értem, így érthető a reakció :D Semmi gond csak én nem az elsőbbség témakörére mentem rá, csak hogy már láttam ilyet valahol! :D

Google+
süti beállítások módosítása