Oldódj fel a GO Lockerrel!

2012.01.21. 13:48 Gwendir

Bizonyára mindannyian voltunk már úgy, hogy ugyan teljesen meg voltunk elégedve a már a telefonunkon meglévő képernyőzárral, de aztán a buszon* ülve megláttunk valakit, akinek a kütyüjén valami olyasféle feloldórendszert pillantottunk meg, hogy mi is rögtön olyat akartunk.

 
Nos, jó hírem van! Aki nem óhajt mindenféle rootolással és custom ROM-okkal szöszmötölni, azoknak itt egy teljesen legális módszer ahhoz, hogy akár a legkülönfélébb feloldózárakat is a képernyőjére varázsolhassa: a GO Locker.
 
Aki már régebb óta Androiddal él, az biztosan hallotta már a GO Team nevét úton-útfélen. Ők az a csapat, akik - legyen szó akármelyik gyártó akármelyik Androidos felületéről - egy szinte teljes mértékben átszabható launcher alkalmazással kezdték a pályafutásukat, amely azóta igencsak szerteágazóvá nőtte ki magát: témák, widgetek, egyéb alkalmazások (fotózásos, e-könyv olvasós, stb.), és ugye a GO Locker.
 
És itt akkor meg is említeném az első kis csavart a dologban: ha GO Lockert szeretnénk, akkor muszáj, hogy mellé a GO Launcher EX-szel is megbarátkozzunk, mivel az csak azzal együtt fut, kéz a kézben. (Sajnos aktiválni sem lehet, csak a launcheren belül, szóval tényleg elkerülhetetlen.)
 
 
 
Az alkalmazás engedélyezése eleinte kissé trükkös lehet, mivel a már említett GO Team szereti gyakran átszabni és ésszerűsíteni a menürendszerét, csak hát ugye, aki folyamatosan használja a programjaikat, annak épp az lenne az ésszerű, hogy minden ott van, ahol eddig volt... A cikk írása idejében még a menü gomb --> Plugins alatt lehetett elérni, érdemes ott keresgélni.
 
screenshot-1327138837632.png
 
Maga a program - most már - igen jól testre szabható: van itt minden: témák, és a hozzájuk alapértelmezettként kapott hátterek megváltoztatása; biztonságos feloldás; vészfeloldás; beállítható, hogy érzékelje-e lezárt állapotban is a hangerőszabályozó gombokat, kiírja-e a dátumot és időt (és milyen formátumban - anglofilok előnyben); lezáró-, és feloldóhang, és ezekhez rezgés társítás... Ha még ehhez hozzátesszük, hogy az elérhető témáknál tényleg mindenféle van (lehet velük csak a képernyőt feloldani, vagy akár rögtön a lezárt oldalról eljutni a fényképezőgéphez, tárcsázóhoz, SMS-ekhez), akkor elmondhatjuk, hogy ennél sokrétűbb és átszabhatóbb képernyőzárral aligha találkoztunk eddig (és fogunk találkozni a közeljövőben).
 
screenshot-1327138885128.png
screenshot-1327138895798.png
screenshot-1327138914176.png
screenshot-1327138864641.png
 
Azonban - mint nagyon sok még fejlesztés alatt lévő appnál - itt sem minden fenékig tejfel: én például tapasztaltam olyat is, amikor feloldáskor először a Home képernyőm ugrott fel, majd utána a feloldókép, vagy egyszerűen nem akart bekapcsolni az első pár nyomásra a kijelző (ez főleg régebben fordult elő, úgy tűnik, hogy időközben kijavították ezt a bugot), vagy a beállított háttér helyett a legutóbb megnyitott program felülete látszódik a feloldószerkezet mögött... a legaggasztóbb mégis az, hogy láthatóan nem kompatibilis az alkalmazás a repülős üzemmód kikapcsolásával, mivel olyankor nem kínálja fel a rendszer, hogy esetleg beírhassam a PIN kódod, és így tudjam is használni a SIM kártyámat (és mindent, ami azzal járna: telefonálás, SMS, mobilinternet...).
 
Mindent összevetve azonban egy melegen ajánlott kis alkalmazásról van szó, ha az ember ritkán (vagy sosem) szokta a telefonját repülő üzemmódba tenni, akkor tulajdonképpen teljesen kielégítő és élvezhető a program teljesítménye. Arról nem is beszélve, hogy kedvünknek megfelelően, akár naponta változtathatjuk, hogy mi fogadjon minket, amikor megnyomjuk a Power gombot a telefonunkon.
 
screenshot-1327138933531.png
screenshot-1327139111222.png
 
*Tetszőlegesen felcserélhető megállóval, pénztárnál való sorbanállással, mosodával, gyermekmegőrzővel, stb.


Link a GO Locker letöltéséhez:


Címkék: app alkalmazások go android

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr943622990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Darkcomet 2012.01.21. 15:07:54

Az általad is említett hibái miatt nálam kuka lett a cucc annak idején, ráadásul zabálja a memóriát, mint úgy állatába a Go widgetek, kiegészítők ( naptár, üzenet, stb ).

AndroIDguru 2012.01.21. 17:13:19

A jelenlegi telefonokon már vígan fut. Ahol 512MB vagy több memória van, nem lehet probléma futtatni bármelyik launchert. Nálam előnyben vannak a custom romok is pont amiatt, hogy a sok gyári szutykot kigyomlálják belőle, ergo több lesz a felhasználható szabad memória. :D

Gabking 2012.01.22. 00:13:59

Galaxy S telefonomon gyakorlatilag a teljes Go paletta fent van, launcher, locker, SMS alkalmazás, stb.. semmilyen lassulást nem vettem észre rajta, és tökéletes felhasználói élményt tudtam a segítségükkel elérni.. :-)

Darkcomet 2012.01.22. 01:20:23

@Gabking: Nem azt írtam, hogy lassul, hanem, hogy zabálja a memóriát. A kettő nem ugyan az. Az a tény, hogy a Samu TW launchere egy kalap kaki, és ki kell váltani mással, az oké. A GO ebből a szempontból egy nagyon klassz alternatíva. A kiegészítői viszont csak a csicsázás terén számítanak valamit, leszámítva a GO keyboardot, (habár a Swiftkey nekem jobban kézre áll), és mellette a gyári cuccok is ugyanúgy futnak. Persze kinek a pap, kinek a papné.

Mocsár 2012.01.22. 11:11:37

Ha a Lockert nem is, de én is használok pár Go alkalmazást. Nekem a Twitter-hírfal tetszik különösen, meg a naptár. A launcher témái meg megunhatatlanok. :)

Google+
süti beállítások módosítása