Okostelefon szubjektíven...

2012.01.24. 10:07 Gabking

Tegnap , miután hazaértünk feleségemmel jó munkavállalóként mindketten dolgoztunk még a laptopjainkon két-két órát, a szellemi kikapcsolódást a háttérben halkan futó Való Világ, a romantikát pedig a laptopok képernyőjének kék derengése adta…


 

 

A kedvenc telefonom egy Galaxy Note ott volt mellettem az asztalon. A kis feleségem a jelenleg független áron 170 000 Ft közeli áron megvehető telefonomat egy könnyed női mozdulattal lesöpörte, miközben felpattant a laptopja mellől. 

Másodpercekig néma csend volt a szobában..



„Ha lett volna bent légy, akkor a zümmögése is óriási hangzavarnak tűnt volna..” 
 

Majd hirtelen, mint a vihar, kitört az asszony, Szun Cu-t biztos nem olvasott, de zsigerből alkalmazta, hogy „a legjobb védekezés a támadás”  közölte, hogy mindez az ÉN hibám, hiszen miért tartom az asztalon a telefonom, miért ilyen sima a felülete, miért csúszik ennyire, és különben is miért… (közben az Ő telóját, ami a nagytestvér árnyékában ugyanazon az asztalon  volt, diszkréten zsebre tette.


Természetesen ez a családi vihar viszonylag hamar elült, mivel megnyugtattam, hogy semmi baja nem lett, Gorilla Glass ennyitől nem törik be.


De mivel a feleségem ízig-vérig nő, még este tett egy kísérletet, hogy a traumámat feldolgozza. A módszer kissé drasztikus, de állítólag hatásos, beszéljük ki…  (a nők szerint mindenre ez a legjobb megoldás)


Az eredménye a következő lett, Orsi ismét eljutott arra a konklúzióra hogy minden az Én hibám, minek nekem nagyzolós okostelefon, amikor neki is elég az övé, hiszen nincsenek nagy igényei, Ő csak a következő dolgokra használja a telefont:


•    Telefonál vele
•    SMS-t ír
•    Emailt ír/olvas
•    Nem netezik, csak néha nézi meg a facebookot
•    Ha olyan a szituáció, akkor fényképeket csinál vele..
•    És youtube-on is csak pár klippet néz néha..


Amikor elült a röhögésem, és elmeséltem neki, hogy nagyjából ezek az okostelefonok ismérvei, kezdtem el azon gondolkodni, hogy vajon mennyien lehetnek azok, akik ugyanígy nincsenek tisztában azzal, hogy mik is az igényei, és azt milyen eszközökkel tudja elérni.

Az operációs rendszert szándékosan nem említettem most, mivel ebben a megközelítésben nem ez a leg lényegesebb pont .  Úgy gondolom, ezzel a témával kellene még foglalkozni..

 
A feleségemnek egy BB Strom telefonja van.

Update:

A lényeget elfelejtettem leírni.. A beszélgetésünket azzal a humoros konklúzióval zártuk, hogy nyílván a feleségemnek más dolgok fontosak, más az értékrendje. Ő teljesen máshogy tesztel.. Pl a másfél éves BB Stom telefonjának kijelzője körülbelül egy éve átlósan egy hajszálrepedéssel működik.. mert az is koppant… így tesztel Ő!

 


 *A kép csak illusztráció, de nagyon közel van a valósághoz


Címkék: facebook okostelefon android note galaxy

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr953743223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GentleSpecter 2012.01.24. 10:56:45

En most csak erre a noi mentalitasra reagalnek. Undorito dolog ez amit levagott az asszony, rengetegen viselkednek igy, amikor eleg lenne egy "bocsi, nagyon sajnalom", de olyan nehez elismerni ugye... Nem az volt a baj, hogy a telefonodat az asztalra tetted -ami egyebkent egyertelmuen erre valo-, hanem az, hogy leverte, ezen nincs mit masra kenni. Jezusom. Bocs ha banto voltam, de kikivankozott, van a csaladban ilyen...

TROLLFORGATÓ!!!!!!!!!44négy | problem? · http://akinemmekintosthasznalazbuzi.blog.hu 2012.01.24. 10:59:55

"a szellemi kikapcsolódást a háttérben halkan futó Való Világ"

Már rosszul kezdődik a történet... :)

Gabking 2012.01.24. 11:07:07

@Biro_Peti: Semmi gond, de azért ezt kezelni kell tudni.. annyira nem zavart az asszony, mivel azért kis humorral lehet ezt kordában tartani.. :-)

helixpomatia 2012.01.24. 11:08:43

Szerintem pont nem ezek az okostelefonok érvei, hiszen mindezt meg tudod tenni például egy Samsung Monté-vel is.
Ami a legfontosabb ismérve szerintem az okostelefonoknak, az alkalmazásbolttal összektött 3rd paprty appok.

Gabking 2012.01.24. 11:09:30

@TROLLFORGATÓ!!!!!!!!!44négy | problem?: Nyilván az iróniát használtam hangulatteremtő eszköznek...
Azt mégsem mondhattam, hogy Hawking metafizikai egyenleteiről, és a tér meggörbítéséről beszélgettünk... nem életszerű. A TV zajláda, arra használtuk, hogy zajt adjon, erre meg a VV is jó volt..

szilardesz 2012.01.24. 15:21:33

@rover45: Nem azert de az E51 az egy okostelefon. :D

a rettegett drótos 2012.01.24. 18:03:45

Szerinted Szun Cu kitől tanulta ezeket? (a nejem is alkalmazza, olyankor ált. másodpercekre megdermedek a döbbenettől)
hajszálrepedés, aham...

Bagameri_ 2012.01.24. 21:17:40

Srácok, arról nem volt szó, hogy a horror felé is nyit a blog.... :)

lMichele 2012.01.25. 11:13:04

Ez a sztori megszólalásig hasonlít az Órám -al történtekre :)
Azt is leverte az asszony , ott is én voltam a hibás :(
Azt leszámítva hogy 10.000.- Ft kár lett benne, mert kitört az üveg
És a ház is megsérült :(
A védekezése szóról szóra egyezik ....

hallari 2012.01.28. 17:11:25

Én magamnak ütögettem le a földre a telómat tavaly, miután megvettem és nem szoktam meg a helyét (praktikussági és energiazabálási okokból nem a régi helyére került). Gsmart 1317. Semmi baja, egyedül az egyik sarka lett kicsit nyitottabb (0,5 mm), gondolom egy belső műanyag pöcök repült le. De a kijelzője tökéletes (meg a funkcionalitása is). Hja kérem, a REZISZTÍV kijelzőnek is vannak előnyei... :DDD

Google+
süti beállítások módosítása