Apple Vs. Samsung - A Samsung Tab újra értékesíthető

Tegnap, azaz január 24-én a Hágai Bíróság kimondta, hogy a Samsung táblagépe nem annyira hasonlít az Apple iPad 2-jéhez, hogy ne lehessen árusítani, úgyhogy az eddigiekben vért kiáltott embargó véget ér és újra beindulhat a Samsung sales gépezete. Mindemellett nyilvánvaló volt a bírák számára is, hogy a piac és a felhasználók igényei megkövetelik a sokrétűséget így ha tényleges koppintott termékek lennének a Samsung táblagépei, akkor is létjogosultságuk lenne a piacon.

 

 

Én azért nagyon várom azt a bírót, aki egyszer majd egy olyan ítéletet hoz, hogy a Samsung nem lehet a továbbiakban az Apple beszállítója, mert az Apple sokat kekeckedik. Ez persze utópia és soha nem fog megtörténni, mégis érdekes és vicces fordulat lenne és a Hágai Bíróság is elmondhatná, hogy van egy tökös legény a háznál.


Címkék: apple samsung

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr23753249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Amőbandita 2012.01.25. 15:26:53

A hír örvendetes, de arra sokáig várhatsz, hogy bíró letiltsa a Samsungot az Apple beszállítói státuszból. Mivelhogy. Ez ugyebár egy önként vállalt polgári jogi kapcsolat, ami a két fél szabad elhatározásából született. Amit te kívánsz, az olyan szinten jogi nonszensz (mármint, hogy egy bíróság megtiltsa két félnek, hogy beszállítói szerződést kössön), amire nem is tudok mit mondani. Suszter maradjon a kaptafánál inkább.

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2012.01.25. 15:29:20

@Amőbandita: Nyilván nem lesz ilyen, de annyiból fordulatos lenne, hogy az Apple végre leülne a seggére és Jobs sem basztatná tovább a népet a síron túlról...

Amőbandita 2012.01.25. 15:45:11

Fordulatosnak fordulatos lenne, csak arra szerettem volna rávilágítani, hogy (i) bíróság Európában nem hozhat olyan döntést, ami megtiltja egy cégnek, hogy beszállítói szerződést kössön egy másikkal, és (ii) ez az üzleti kapcsolat vélhetően mindkét fél érdekeit szolgálja, különben nem jött volna létre, és nem maradt volna fenn mind a mai napig. Abban egyetértek, hogy a perek fényében pikáns a beszállítói kapcsolat, de ne legyen kétségünk afelől, hogy ez megszűnne, ha valamelyik fél érdekeit sértené.

hallari 2012.01.28. 17:01:41

@Amőbandita: (iii) a bíróság betiltja az apple fanboi-jelenséget. Kihágás esetén elveszik az Iphone-t a tulajdonostól és az ügy súlyosságától függő ideig Nokia 3210 készülék használatára kötelezik a szabálysértőt. :D
Problem solved.

Google+
süti beállítások módosítása