Sketch Book Mobile, avagy rajzolj a droidon!

2012.02.04. 13:51 Való

Nemrégiben ünnepelte az Android market, a tízmilliomodik letöltését. Ennek tiszteletére a Google 23ft-ért kínált naponta, különböző alkalmazásokat. Ekkor vásároltam meg ezt Sketch Book-ot. Nem vagyok egy nagy művész, nincs is igazán tehetségem a rajzhoz, de gondoltam 23ft-ot megér és unalmas perceimben majd firkálgatok egy kicsit.


A kezelő felület nagyon felhasználóbarát, bár szokni kell, mert kialakításában nem találkoztam hasonló applikációval. Ebben segíthet a QuicTour amely egyből megmutatja a lényeges funkciók elérési módját. Az alsó kis gomb megnyomásával jön elő az eszköztárunk, amelyben válogathatunk a különböző művészeszközeink között. Van itt ceruza, radír, tus, ecset, „maszatoló”, toll. Illetve szöveget is beilleszthetünk. Akinek ennél többre van szüksége, az választhat még más ecsetformát is, a lehetőségek tárháza igen bő. Elég sok alap szín is van, de „keverhetünk” magunknak is.

A hozzám hasonlóan, gyenge kézügyességgel rendelkezőknek, sokat fog segíteni a szimmetria vonal funkció. Ezzel, ha rajzolsz valamit, megjelenik a vele szimmetrikus vonalpár. Rétegeket is készíthetünk, amivel még profibbá varázsolhatjuk grafikáinkat.

Lássuk a negatívumokat, mert ilyenekkel is találkoztam. Betűtípusból elég kevés van sajnos és mind nagyon hasonló, tehát ha írni akarsz valamit a műved mellé azt gépen érdemes kiegészíteni.
A visszavonás gomb csak 5-6 lépésig tud visszamenni szóval, ha csak később veszel észre egy hibát, akkor kezdhetsz radírozni, ami sajnos elég körülményes lehet.
 
Normálisan csak nagy képernyőn kezelhető a program én egy Galaxy S 2-őn használom, tehát nem vagyok olyan rossz helyzetben, de aki komolyan rajzolgat és van rá lehetősége az tableten jobban fogja élvezni. Valamint jól jön egy stylus a kezeléshez, hiszen ujjal nehéz precíz vonalakat festeni.

Persze, ha valaki csak el szeretné ütni az időt néha és nincs kedve játszani, hanem inkább művészkedne, az is nagyon jól jár ezzel az alkalmazással. Létezik ingyenes és pro változat és ezekből is külön van tabletre és telefonra optimalizált változat.
Jó szórakozást a használathoz mindenkinek!


 

 

 


Címkék: rajz android sbm stetch book

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr864065460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Google+
süti beállítások módosítása