Android Workshop Entertainment

Tegnap délután került megrendezésre a Telenor szervezésében az Android Workshop Entertainment nevű rendezvény. A helyszínt a budapesti Toldi mozi adta.  Mivel közeleg a farsang ezért akik Androidos kiegészítőben vagy jelmezben érkeztek azok Android plüss figurát és egyéb ajándékot kaptak. Aki nem öltözött be azért annak sem kellett üres kézzel hazamennie...
A Workshop témája a farsangi időszak miatt a szórakozás volt. Az előadások is ennek megfelelően kerültek megválasztásra.  A szünetekben lehetett tesztelni a SonyEricsson és a HTC legújabb készülékeit. De akár meg lehetett kóstolni a felszolgált szendvicseket, fánkokat üdítőket is.
 

 

 

 Az első előadást a Samsung képviseletében Szöllősi János a Szórakozás otthon: Smart TV és okostelefon címmel tartotta.
Főként a DLNA technológia és a Smart TV párosában rejlő lehetőségeket mutatta be az érdeklődőknek. A legegyszerűbben úgy érheted meg miről is van szó, ha megnézed az alábbi promo videót.

A második előadás témája a rádiózás volt. Pintér Zsolt a MR2-től és Nagy Henriette a Rádió 1-től közösen tartották előadásukat a Szórakozás útközben címmel. Bemutatták a két rádió megbízásából fejlesztett alkalmazásokat.

Henriette elmondta, hogy Budapesten sajnos a Rádió 1 elvesztette a sugárzás lehetőségét, így mindenképp szükség volt egy gyors megoldásra. A rádióadó leállása napján ki is került a Marketre a Rádió 1 app. Egy teljesen egyszerű alkalmazás ez. A Rádió 1 műsorát lehet online hallgatni. A felhasználói felület is ehhez igazodik csupán egy play/stop gomb található középen és egy sáv amiben az aktuálisan hallgatott szám címe és előadója jelenik meg.

Az előadás második részét Pintér Zsolt tartotta aki az Magyar Rádió alkalmazásait ismertette. Itt is az volt az alapvető koncepció mint a Rádió 1-nél. Egyszerű és gyors alkalmazást kell csinálni amit mindenki tud kezelni és a rádió műsorait lehet vele hallgatni. Az MR hangtárral a Magyar rádió csatornáin leadott adásokat lehet visszahallgatni 3 hétre visszamenőleg.

Az utolsó előadást Huszár Gerzson tartotta aki a Mixgart ismertette. Egy magyar fejlesztésű szoftver ez, amivel szórakozó helyeken, éttermekben tudunk egyedi zenelistát kreálni.

A használata rendkívül egyszerű: bejelentkezünk a web felületen vagy a Facebook kontónkkal ezután a szoftver begyűjti a Facebook-on vagy akár a Last.fm-en sokat hallgatott kedvenceinket, majd listát készít belőlük. Az adott helyre vonatkozóan összesíti a bejelentkezett felhasználók kedvenceit, és máris kész a zenelista. A zeneszámok közötti rangsort szavazással tudjuk befolyásolni. Természetesen lehetett tesztelni a helyszínen ezt a funkciót. Így mi választottuk ki, hogy mi szóljon az előadások után. A szoftver demóváltozatát a Mixgar weboldalán tudod kipróbálni.

Összegezve egy profin megszervezett eseményt hozott össze a Telenor. Az előadások érdekesek voltak. A hangulat pedig kiváló. Ha ott voltál akkor gyere el a következőre is ha meg nem akkor ki ne hagyd az ez utáni Telenor Android Workshopot.

 


Címkék: android alkalmazások

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr594188504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mp3pintyo · http://www.pinterestegiveaway.com 2012.02.24. 11:46:50

Kedves szerkesztő!
Az MR alkalmazásaiban nem az volt az alapvető koncepció mint a Rádió 1 esetén. Nem 3 nap alatt fejlesztettük le és egy már meglévő szolgáltatást ültettünk át a webről mobilra.

Ha lehet kérni erre mutasson a link, mivel itt az összes rádiós alkalmazás elérhető egyből: market.android.com/developer?pub=Pint%C3%A9r+Zsolt

Köszönöm.

Lorybalance 2012.02.24. 11:55:18

Igen azt tudom, hogy egy jóval hosszabb folyamat volt az alkalmazások fejlesztése. És a cél is másabb jellegű volt. Miszerint mindent megtudjon oldani a felhasználó mobilon amit Weben is. A megfogalmazásom arra vonatkozott, hogy a cél mégis csak a rádiózás. A műsorok hallgatása. Természetesen a linket beteszem. :)

bioLarzen 2012.02.24. 21:02:12

"Egy magyar fejlesztésű szoftver ez, amivel szórakozó helyeken, éttermekben tudunk egyedi zenelistát kreálni."

Ezt így, elsőre nem biztos, hogy fogom. Mitől speciális hely playlistek létrehozására egy szórakozóhely vagy étterem? Otthonra, munkahelyre, stb... nem az igazi az alkalmazás?

bio

Lorybalance 2012.02.25. 08:11:04

@bioLarzen: A Mixgar esetében a lényeg a közösségi megoldásokban rejlik. Ahogy a cikkben is írtam szavazni lehet a zenelistában lévő számokra. A szavazatok mennyisége szerint rangsorolja, hogy mi szól. Ezért írtam olyan helyeket ahol ennek van létjogosultsága. Sok ember van. Hiszen egyedül otthon nem nagyon szavazgatnál, hogy melyik szám menjen. Maximum csak akkor ha egy házibuli van.

bioLarzen 2012.02.25. 13:25:43

@Lorybalance: Szia,
ezt nem pontosan értem. Egy vendéglőben, pölö, ki honnan tudja, hogy van egyáltalán egy lista, amire szavazni lehet? Illetve: ez azt jelenti, hogy nem feltétlenül azt hallgatom, amit szeretnék, hanem azt, amit többség? Ez miért lenne nekem vonzó?

bio

Darkcomet 2012.02.25. 13:40:33

A Telenor bekaphatja a fülemet. Számukra csak reklám az Android, ezzel akarnak valamelyest még a köztudatban lenni, miközben az üzleti egyenlegük, az ügyfeleik száma egyre jobban fogy, a nagy büdös hipernetjüket, vagy mi a szart (meg az egész net szolgáltatásukat) a hajukra kenhetik. Szánalmas, amit csinálnak. A legjobb példa erre az, hogy két, Telenor brand alatt megjelentetett appjukhoz (Magyar Alkalmazások, Kétkerék) már hónapok óta hozzá sem nyúlnak, az utolsó frissítések is tavalyiak. Ezzel a hozzáállással k.rva jó példát mutatnak.

A rádiós alkalmazásokhoz.

Aki egy online rádió appba, pl. Xila Live nem tudja betenni a kedvenc rádióadóját, az meg is érdemli, hogy külön progit tukmáljanak rá. Ráadásúl az mr rádiók alkalmazásai meg sem tudnak lenni a nyüves Adobe Air nélkül. Igazi elrettentő példa erre az Mr2 - Most szól nevezetű borzadály, ami ugye csak is annyit csinál, hogy meg lehet nézni vele, aktuálisan mi szól éppen Petőfin. Ehhez képest a 257 KiB-es app igényli még a 8 MiB-es Adobe Airt, miközben egy online rádió progi ugyan úgy megmondja, ha éppen a Petőfit hallgatjuk, hogy éppen milyen nóta szól az adón. Hát mit mondjak. Ez kérem a rohadt nagy innováció. Gratulálok hozzá.

mp3pintyo · http://www.pinterestegiveaway.com 2012.02.27. 07:47:52

Kedves Darkcomet!

Ha esetleg megnézted volna az MR2 Akusztik és az MR Hangtár is elérhető natív változatban.
A hangtár lényege, hogy a már elhangzott anyagokat tudod újra meghallgatni, azaz ez nem live!
Ezek szerint ha felteszed az MR2 appot az kizárja, hogy bármilyen más Adobe AIR-t igénylő appot feltegyél? Hm... gz..

Lorybalance 2012.02.27. 09:38:58

Az MR2 esetében a jogdíjakkal is számolni kell. A többi csatornán "saját gyártású" adások vannak. A Rádió 1 app esetén sincs lehetőség visszahallgatni a zenéket, szintén a jogi kérdések miatt.

Google+
süti beállítások módosítása