Az űrmacska leküzdi a gravitációt

2012.02.28. 13:01 Yarner

A SpaceCat egy remek kis játék, nagyon jó példa arra, hogyan lehet egy borzasztó egyszerű ötletet remek tálalással eladni. Mert hát mit is látunk, ha hátrébb lépve, összehúzott szemekkel nézzük? Az egyik legrégebbi videojáték, a Lunar Lander feldolgozása, holdfelszín helyett akadálypályával. De mit látunk, ha magát a játékot nézzük? "Egy cuki macska repülő csészealjban repked egy űrállomáson! megalol!"

spacecat1.jpgEz persze, bármekkora vonzerőt jelentenek is a 3D-s macskák, magában még édeskevés lenne - viszont az a helyzet, hogy a játékot (a szintén remek Chalk Ball 3D-t is jegyző) The Pill Tree csapata kiváló minőségben rakta össze. A játékbeli grafikától, az apró, ötletes animációktól és a kidolgozott textúráktól kezdve a futurisztikus hangulatot árasztó főmenüig minden nagyon elegáns, professzionális hatást kelt.

spacecat3.jpgA játékmenetről nem érdemes sok szót ejteni, ahogy már leírtam, az alapot az 1979-es Lunar Lander adja: kis járművünket a gravitáció és a tehetetlenség ellenében kell jobbra-balra dőléssel és a hajtómű be-be indításával (az üzemanyag is korlátozott) irányítani, a cél az akadályokkal teli alagutakon végigjutva összeszedni minden gumiegeret. Kétféle módon játszhatunk: a békés, két megálló közötti játékélményre vágyók arcade módban játszhatnak, a hardcore arcok pedig idegtépően valós fizikával nyomulhatnak a realistic módban - kipróbáltam, tényleg durva.

spacecat2.jpgA játék alapvetően ingyenes - így a gyakorlószint 24 pályáját verekedhetjük végig magunkat. Aki hajlandó még rááldozni a játékra - vagy valódi pénzt, vagy fáradságot azzal, hogy mindenféle hülyeséget letölt pár piruláért
(a Pill Tree játékain belüli fizetőeszköz), az megnyithat még egy teljes szintet, valamint lecserélheti a főhős cicát, járművét, vagy át is festheti a verdát. Még egy lehetőség van némi pirula beszerzésére: egy másik játékos kódját megadva mi magunk is kapunk 2-300 pontot, míg az illető maga 500-at - elég jó üzlet mindenkinek (apropó: tdnuiPd6 a kódom, csak mondom... nagyon megnézném a második szintet, de elvertem a piruláimat egy menő katonai csészealjra ;-) ).

Összegzésként: a SpaceCat igazi mobiljáték - nem egy örök darab, de remek kikapcsolódást jelent, és mindezt minden casual-sége ellenére is kiváló színvonalon teszi.

Market link_1.jpg

Egy kérdés: használ még valaki Appbraint? Ha senki nem jelentkezik a kommentekben, akinek jó, ha ez is itt van, befejezem az abbprain widgetek beépítését, fölöslegesen nem akarok fáradni...


Címkék: játék

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr794217994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZS0LT 2012.02.28. 18:13:26

Első.
És használok AppBraint

Darkcomet 2012.02.29. 06:46:17

Én ejtettem az Appbraint és áttértem a Bestappsra.

Yarner · http://androlib.blog.hu 2012.02.29. 09:34:15

@ZS0LT: Jó, akkor megtartom. E
gyébként jól is néz ki az oldalon, csak mióta a Marketen is van webről telóra azonnali letöltés, kicsit okafogyottnak éreztem külön app letöltését erre a célra, de tudom, hogy sokan szerették régen.

Ocel0t 2012.02.29. 19:01:56

Tényleg két csillagos a játék

Google+
süti beállítások módosítása