Cerberus az örző védő

2012.03.04. 10:36 Való

A mai okostelefonok igen nagy értéket képviselnek, hiszen egy középkategóriás modellért is 50-60 ezer forintot kérnek manapság. Nem is beszélve a felső kategóriáról, ahol határ a csillagos ég. Éppen ezért főhet annyira a feje annak, akitől ellopják vagy egyszerűen elhagyja a drága játékszerét. Némelyik szolgáltatónál illetve biztosítónál már biztosítást is köthetünk készülékünkre, de találhatunk szoftveres megoldást is arra, hogy biztonságban tudhassuk mobilunkat. Ilyen célra készült például a Cerberus. 

 

A program egy része root jogosultságot kér sajnos, de cserébe tényleg nagy védelmet kapunk.
A program magyar nyelven is működik, ez megkönnyíti a szerteágazó beállítások elvégzését. Először is létre kell hoznunk egy saját fiókot és csak ezzel érhetjük el a program beállításait, illetve ezzel jelentkezhetünk majd be az alkalmazás holnapjára, ahol bármikor lekérhetjük telefonunk pontos koordinátáit és más parancsokat is adhatunk készülékünknek.


Pl.: Folyamatos követés, zárolás kóddal, sziréna beindítás, híváslista lekérdezés, SMS lista lekérdezés, hangfelvétel készítés, fotókészítés, videó rögzítés és akár mobilunk teljes belső memóriáját is törölhetjük, ha nem akarjuk, hogy adataink illetéktelen kezekbe kerüljenek.
A Cerberus egyébként teljesen rejtetté tehető, senki nem láthatja, hogy telepítve van a telefonon, amíg ez a funkció aktív. Lehetőség van még e-mailértesítést kérni, ha készülékünkbe új SIM kártyát helyez valaki, vagy akkor is, ha repülőgép módban esetleg SIM nélkül indítja valaki. Mellé megkapjuk még mobilunk pontos földrajzi helyét, és a benne lévő SIM információit is.
Ezek elég erős biztonsági érzetet adhatnak számunkra. A program egyébként fizetős, körülbelül 900 forintért vásárolhatunk licensz jogot magunknak, de ez az egyszeri költség azt hiszem, eltörpül bármilyen okostelefon ára mellett.
 

Akinek van kedve kipróbálni 7 napig ingyenesen tesztelheti a programot.


A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr144287673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ElPadre 2012.03.04. 18:49:11

ti használjátok már? sok ideje? milyenek a tapasztalatok?

Való 2012.03.04. 18:51:53

@ElPadre: 2 hete használom. Mire vagy pontosan kíváncsi? Amit a program ígér azt tudja. El még nem lopták a készülékem, de ha lenémítva elhagyod valahol a házban akkor is elkezd például sípolni, ha bekapcsolod a riasztás gombot. :D

pajav8 2012.03.04. 22:09:27

hát ha 1 héttel hamarabb kerül ki ez a post lehet most meglenne a telóm:S

Való 2012.03.04. 22:15:21

@pajav8: Hűűű! :S Azért kívánom, hogy megtaláld. 900ft-ot bőven megér még, ha nem is 100%-os védelem.

Ginibeka MD 2012.03.04. 22:46:40

én kipróbáltam és kb 5 perc után tudtam, hogy úgyis megvenném.. szval meg is vettem.. :D mondjuk úgy jó, ha a 3G végig be van kapcsolva, mert egyébként csak sms-ben lehet lekérdezni a pontos helyet.. de a riasztó funkció nagyon tetszik.. nézegeteted, hogy miért fehér a képernyő és miért vinnyog a teló és közben csinál egy rejtett képet, ami 5 mp alatt már az email címemem van..:)ha rabló lennék igencsak meglepődnék..:)

Való 2012.03.04. 23:19:18

@Ginibeka MD:
Örülök neki, hogy tetszett! A honlapon jelentkezz be egyébként ott találsz még rengeteg beállítást és funkciót.

www.cerberusapp.com/

Még egy dolog amit nem írtam, a GPS-t érdemes bekapcsolva tartani a készülékeiteken, hiszen csak ha használja valami akkor nő az akkumulátor fogyasztás, viszont program ezt is használja a pontos helyzetmeghatározáshoz. Azt nem vettem észre, hogy automatikusan bekapcsolja-e ha le akarod kérdezni az adatokat, de root jogosultság miatt elképzelhető.

Ginibeka MD 2012.03.05. 00:51:29

@Való: azt már megoldottam..:) igen root kell hozzá, factory resetben egy zip-et instalállni és akkor az atyaúristen sem fogja tudni a gps-t kikapcsolni, ha a progi úgy akarja:) (átrakja az appot a rendszer alkalmazások közé) , nagyon jót szórakoztam vele.., ráadásul ha megveszed, akkor 5 telón lehet használni a felhaszn. nevedet.. csak egy kérdésem van még:

azt tudom, hogy ha kiveszik az akksit, nem ér semmit az egész, de úgy vettem észre, hogy ha kikapcsolják a telót, akkor sem műkszik.. tudtok erről vmit?

Való 2012.03.05. 01:00:33

Ha kikapcsolják akkor sem ér semmit, ez nyilvánvaló, de nem azért lopnak el egy ilyen telefont, hogy kikapcsolva tartsák és nincs is annyira profi "telefon rabló szervezetbűnözés" szerintem, hogy egy ilyenre fel legyenek készülve. Viszont ha hozzáértő ember lopja el akkor könnyen kiiktathatja, egy egyszerű ROM cserével az egészet. Erre viszont valljuk be elég kevés esély van. Ha csak egy átlagember lovasítja meg akkor jól megszívja.

Kapsz Lokk 2012.03.05. 10:25:12

En ezt hasznalom: www.androidlost.com
Ingyenes, tudja amit kell.

törvényenkívüli 2012.03.08. 08:47:02

bármilyen telót találnék, biztos hogy új rommal kezdeném.
Szóval vegyétek csak nyugodtan, pörögjön az a biznisz. :)

bioLarzen 2012.03.08. 11:28:07

@törvényenkívüli: OK, értjük, te nagyon májer vagy, az élet királya.

Az emberek többsége azonban nem.

bio

Manyy 2012.03.08. 17:12:56

Nálunk a hiperpigmentált rohadékok lopkodnak folyton telefonokat, szinte napi rendszerességgel itt az iskolában, de eddig még nem tudták elkapni őket. Általában repülő módba rakják, ez az app akkor is működik? Sajnos nincs hitelkártyám, nem tudom megvenni, pedig szeretném :S

Mocsár 2012.03.10. 01:11:18

Én erre a Lookoutot használom. Ugyanezeket tudja (mínusz a híváslistás dolog...), és nem kell hozzá rootolni a telót.

Bolond Kistörpe 2013.05.29. 09:41:25

Sziasztok.Olyan kérdésem lenne, hogy ez az egész csak jelszóval működik.Szóval ha én cserélem ki benne a kártyát, akkor nem fog lezáródni vagy kitörlődni belőle minden, ugye? Előre is köszi a választ/válaszokat! :)

Google+
süti beállítások módosítása