Nexus tablet - az ASUS-tól?

2012.03.06. 22:31 Hrobert

 Újabb pletyka látott napvilágot a készülődő Google referencia-tablettel kapcsolatban, aminek a beigazolódása nem kis meglepetést okozna a közelmúlt mobilpiaci mozgásainak fényében. 

 Az Android and Me értesülései szerint ugyanis a "keresőcég" a Transformer szériával arató, és az CES-en a MeMo 370T jelű tablettel is elismerést kivívó ASUSt szemelte ki a régóta pletykált "Nexus tablet" gyártójául. A techblog "két egymástól független, megbízható iparági forrásra" hivatkozik, akiket az MWC-n szólaltattak meg. 

Az oldalon olvasható okfejtés szerint a Google nem gyengén tart az egyre népszerűbb Kindle Fire térnyerésétől, ezért minél hamarabb ők is egy 7 colos táblagéppel szeretnének előállni, méghozzá a bűvös 200 dolláros határ alatt. A híresztelés szerint a Google-tablet technikai részleteiben nagyon hasonlítana a fentebb említett ASUS újdonsághoz, tehát ugyanúgy 1280x800 pixeles felbontású kijelzővel, és Tegra 3-as processzorral támadna, de mivel a taiwaniak "Kindle-ölője" 249 dolláros áron debütál, valahol muszáj lenne faragni a specifikáción.

Mindezt tetézendő, a blog még egy 10 inches variáns készítését is belengeti, amelyet 300 dollár körül dobnának piacra. 

Ez mind szép és jó, és néhány hónapja még logikus lépésnek is tűnt volna, hiszen az ASUS tényleg elismert tablet-gyártóvá vált az elmúlt időszakban, de. Mint ismeretes a Google nemrégiben rátette a kezét a Motorola Mobilityre, akikkel ráadásul még az akvizíció előtt a Honeycomb referenciamodelljét is megépíttették. Mikor vethetnék hát be jobbkor az új szerzeményt, mint most? 


Címkék: google pletyka acer android tablet nexus

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr344294204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2012.03.07. 00:13:28

@tdk.112: Azért azt tudjuk, hogy az ilyesmi mese habbal :) Anno a netbookok is 100 dolcsiról akartak indulni és mostanság is 400-500 kr. lehet megvenni azokat az ipari hulladékokat :)

szabi113 2012.03.07. 01:00:45

"Mikor vethetnék hát be jobbkor az új szerzeményt, mint most?"

Szerintem mostmég korai. Kevesebb mint egy hónapja bólintott rá az unio, és még egy adag nagyobbacska piacnak is rá kell bólintani az ügyletre.

Az Ausus meg most nagyon erős tabletben, az ICS-t is ők kapták meg először táblára tudtommal (bár ebben már nem vagyok biztos).

Google+
süti beállítások módosítása