900 MHz-es frekvenciaárverés balhé - Buli van Aprajafalván

Az imént érkezett az alábbi T-s sajtóanyag, ami a nemrég lezajlott 900 MHz-et célzó árverés eredményének "korrektségét" kérdőjelezi meg és kérte hivatalosan a végrehajtás felfüggesztését a Fővárosi Törvényszéktől. Hála Istennek vagy a Nagy Kódernek, az elmúlt 2 év alatt sikeresen kimaradtunk a politikából és ezután is szeretnénk kimaradni, úgyhogy nem is kommentálnám ezt az egészet, megjegyzésként csak annyit fűznék hozzá, hogy bármi is lesz, bármilyen ó'csó is lesz, tessék szépen a T-nél a Vodánál és a Telenornál maradni. Eddig is többet tudtak rólunk a kelleténél azok, akiknek semmi közük hozzá, egy Postás, MVM-es vagy Hángöriz logós telefonnal, csak tetézhetjük a bajt. Tomi voltam, sziasztok. És most jöjjön a sajtóközlemény, meg a vihar a biliben.

 

Jogerős a 900 MHz-es frekvenciaárverést lezáró hatósági határozat; a Magyar Telekom bírósághoz fordult

A Magyar Telekom bejelenti, hogy a 900 MHz-es frekvenciasávon nyújtható rádiótávközlési szolgáltatáshoz kapcsolódó frekvenciahasználati jogosultság tárgyában kiírt árverést lezáró hatósági határozat jogerőre emelkedett. A Magyar Telekom a határozat felülvizsgálata iránt bírósághoz fordult.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Hivatala (az „NMHH Hivatala”) 2011. augusztus 4-én árverést hirdetett a 900 MHz-es frekvenciasávon nyújtható rádiótávközlési szolgáltatáshoz kapcsolódó, összesen 10,8 MHz sávszélességű, szabad spektrumra vonatkozó frekvenciahasználati jogosultság tárgyában. A meghirdetett spektrum technológiasemlegesen használható fel, így lehetőség van GSM-, UMTS-, LTE-, valamint WiMAX-rendszerű mobilhálózat telepítésére és üzemeltetésére. Amint azt bejelentettük, 2011. december 8-án a Magyar Telekom jelentkezést adott be az árverésre.

Az NMHH Hivatala 2012. január 31-én kézbesítette a Magyar Telekom részére az árverést lezáró elsőfokú, nem jogerős határozatát. A Magyar Telekom a határozat szerint az árverésen 2 db, egyenként 1 MHz szélességű duplex frekvenciablokk frekvenciahasználati jogosultságát nyerte el 15 évre. A határozat szerint a Magyar Telekom az elnyert frekvenciablokkokért 10,9 milliárd Ft + ÁFA árverési díjat köteles fizetni.

A határozat árverési nyertessé nyilvánította többek között a Magyar Posta Zrt., az MFB Invest Zrt. és a Magyar Villamos Művek Zrt. által alkotott konzorciumot (a „Konzorcium”) is.

A Magyar Telekom az elsőfokú határozatnak a Konzorciumot árverési nyertessé nyilvánító rendelkezése és egyes kapcsolódó rendelkezései vonatkozásában fellebbezést nyújtott be a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Elnökéhez (az „NMHH Elnöke”). A mobiltávközlési piacon jelenlévő más inkumbens szolgáltatók szintén fellebbezést nyújtottak be az NMHH Elnökéhez.
Az NMHH Hivatala 2012. március 9-én kézbesítette a Magyar Telekom részére az NMHH Elnökhelyettesének másodfokú, jogerős határozatát, amelyben a Magyar Telekom fellebbezését elutasította és az elsőfokú határozatot helybenhagyta. Így az árverést lezáró határozat jogerőre emelkedett.

A Magyar Telekom 2012. március 12-én – az árverési eljárásban és a határozatban lévő jogi hibákra tekintettel – keresetet és végrehajtás felfüggesztése iránti kérelmet nyújtott be a Fővárosi Törvényszékhez, amelyben kérte a jogerős határozatnak a Konzorciumot árverési nyertessé nyilvánító rendelkezése és egyes kapcsolódó rendelkezései hatályon kívül helyezését; továbbá kérte ezen rendelkezések végrehajtásának felfüggesztését.

A kereset nem érinti a Magyar Telekom árverési díj megfizetésére vonatkozó kötelezettségét. A Magyar Telekom a 10,9 milliárd Ft + ÁFA összegű árverési díjat a jogerős határozatban megjelölt 15 napos határidőn belül meg fogja fizetni.

 


Címkék: biztonság

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr774311978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

EvilHedgehog 2012.03.12. 14:39:07

Popcorn bekészítve.. ez jó lesz.. Majd Gabi néni megmondja, hogy miért is jobb az ha egy állami cégnek sikerül elsőnek masszívan veszteséges telekom céget üzemeltetnie...

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2012.03.12. 14:41:44

@EvilHedgehog: Hajjajj... De végre sikerült kitalálniuk egy olyan állami bizniszt, amin a pórnép nem tud bliccelni, nem tudja ukrajnából becsempészni és nem tudja ellopni! De igen, ahogy mondtad, ennek is biztos kelleni fog az évi 40-50 milliárdos állami kiegészítés...

taecleau 2012.03.12. 23:05:25

Na persze, a saját maga által elnyert frekvenciát nem kifogásolja, hiszen az rendben van, nade, hogy más is nyerjen és ne csak ő, nohát, olyat meg ki hallott?

taecleau 2012.03.12. 23:08:07

Ja, még annyi, hogy a Magyar Telekomot 22 éve Postának hívták. Nahát!

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2012.03.12. 23:08:53

@taecleau: Ez olyan, hogy megveszel egy ruhakölteményt KisPista Máriától, aki elismert designer, úgy árulja, hogy abból egy van és nem is lesz több. Te a gatyádat ráköltöd, mert üzletileg megéri kitolni másokat belőle, megveszed, a Tiéd, aztán másnap lemész a boltba és az O. Ráhel ott virít benne úgy, hogy egy vasat nem fizetett érte, mert apa csak úgy rámondta, hogy az neki kell. Azért ez egy kicsit dühítő, nem? :) Médiatörvény 2.0. Jah és persze azt nem fogja válságadó sújtani és lesz egy újabb talicska, amin ki lehet tolni a pénzt. Nem, nem 47 ezer forintot.

earlyrat 2012.03.12. 23:17:55

ezer más okból lehet dönteni a maradás mellett, de pont amit a posztoló ír, annak semmi értelme. egyébként nézzük meg, mit tud az új, ne ítéljünk előre.
a szerencsejáték rt. is nyereséges :)

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2012.03.12. 23:19:19

@earlyrat: Látom, Te is annyira vagy jártas a politikában, mint én a magfizikában :D

guni 2012.03.12. 23:52:35

Ó, szegény mobilcégek, majdnem elpityeredtem a nyomorukon. Mocskos szemét banda, kb. kétszeres áron telefonálunk az eu átlaghoz képest. Mondjuk ezen kétlem hogy egy állami mobilcég változtatna, max annyi a különbség, hogy nem egy multi cég, hanem valami névtelen magyar oligarha teszi zsebre a pénzünket...

2012.03.13. 00:22:06

Igaz ugyan, hogy nem magyarországi cég, de hogy én,(és mindenki más) mint felhasználó jobban jártam volna a digivel, az is biztos. Másképp működik, mint a többi. Inkább sok embernek akar olcsón eladni, mint kevésnek drágán. A tré-kom, a vodkafon, a tevepor meg éppen le lett volna szarva. Így viszont biztosan maradnak a legmagasabb percdíjak meg a legdrágább mobilinternet. Amúgy meg ismerve a magyar cégek munkatempóját, az új hálózat majd valamikor 2100 környékén épül ki. Tesztüzemmódban.

Ujjra Gyúrok · http://pixelscroller.com/ 2012.03.13. 06:33:45

Régen sem teljesen egy volt a posta, meg a Matáv. Két külön üzletág. Magyar Telekom (?) = Deutche Telekom AG :)

bertrollnok 2012.03.13. 06:34:07

@kermi: Az MVM-Posta konzorcium nem fizet annyi koncessziós díjat, mint amit a többi szolgáltató felajánlott. Azaz kisebb lét kell neki erre a célra kitermelni.
Felteszem, telekomadót is csak a régiek fizetnek...

Arthur Dent 2012.03.13. 07:06:26

Egy külföldi tulajdonos adózik. De egy államiból lopni lehet. Régen ezt úgy mondták, hogy miénk a gyár, enyém a villanyfúró.

Lesz majd pénz a pártkasszába, lehet tolni, hogy ellenünk a világ. Mi is volt a kommunizmussal? Volt valami permanens forradalom elmélete, meg jól össze is zárt ellene a kapitalista világrend.

Nocsak, a történelem ismétli önmagát?

A munka alapú társadalomban állami cégekre van szükség. Ennyi.

Doktor Gonzo 2012.03.13. 07:13:25

Minden eddigi modellszámítás és elemzés azt mutatta, hogy egy Magyarország méretű piacon háromnál több mobilszolgáltató kell a valódi árverseny beindulásához, míg három, vagy annál kevesebb esetén ezt a szolgáltatók meg tudják akadályozni. Ezért megy most a rinya, nem másért...

baluponthu 2012.03.13. 08:35:50

Az állami szektor (önkormányzatok, minisztériumok, nagyvállalatok + csaladtag) jelenleg több mint másfél millió elofizeto a Tnek. Ezek jövőbeni elvesztése fáj igazán...

vladimir964 2012.03.13. 08:48:13

A kommentek megint a jellemző magyar mentalitást tükrözik. Még el sem indult valami, még egy napot nem működött, máris világmegváltó megállapítások, összeesküvés elméletek özöne zúdul rá. Tessék már hagyni, hadd kezdje meg a működését! Nézzük meg, hogyan működik. akinek nem tetszik, hát ne lépjen bele, maradjon a jelenlegi (általában ugyanúgy ugyanazok által agyonszidott) szolgáltatónál. Nem kötelező átmenni!
Egyébiránt valami vírus került a számítógépbe hölgyeim és uraim! A cég nem állami vállalkozás, hanem ha meg tetszenek figyelni, három részvénytársaságként működő - ennek következtében nyereségorientált - vállalat konzorciuma. Ahogy külön-külön azok a jelen pillanatban is, nem értem miért történne másként az egyesülés folytán? (ha másként lenne, most is veszteségesek lennének)
Egyébként is anélkül, hogy ismernénk valamennyi pályázó ajánlatának részleteit - ami persze mint minden tenderben a világon - üzleti titok, nem lehet ítéletet mondani. A Magyar Telecom pedig "tetszett volna jobb ajánlatot adni".
És még mielőtt lebüdösorbánistáznának: az egész Fidesztől hányingerem van, pusztán józan gondolkodásból írtam a hozzászólást.
Sajnos, ahogy a miniszterelnökünkön, úgy látszik a társadalmunkon is kezd elhatalmasodni a paranoia.

klausztro 2012.03.13. 08:54:27

Míg a telefongyártók haszonkulcsa 4-6% között van, a T-mobil a befektetésein Mo-on 40-50% közötti hasznot realizál. Nincs semmi gond, ha megpróbálja védeni az egyik legjobb piacát, de reméljük nem sok sikerrel.

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2012.03.13. 08:57:15

@vladimir964: Vladimir, engem már csak az érdekel, hogy hogy tudtál ide átjönni egy párhuzamos univerzumból és mikor sikerült ezt megtenned, úgy, hogy az itthoni viszonyokat még nem ismerted ki?

Az MVM tipikus pénznyelő, a Posta szintén, komolyan nem értem, hogy Magyarországon az emberek miért nem tájékozódnak megfelelően és még így is miért formálnak véleményt.

Ott az index.hu, tessék olvasni néha :)

vladimir964 2012.03.13. 08:59:47

@Tomi from Space: Ezek szerint te mindkét cég könnyvizsgálója vagy, és pontosan ismered üzletmeneti eredményeiket.

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2012.03.13. 09:02:58

@vladimir964: Nem. De látom a 4-es metró projektet, belelátok néhány telkós közbeszerzésbe, anno nem álltam messze az államigazgatástól úgyhogy tudom, hogy mibe, hogyan, mennyi pénzt költenek el "fölöslegesen". Gondolom Neked az sem szúrt szemet, hogy itthon, fele olyan szar alapanyagokból, háromszor annyiba kerül 1 km autópálya, mint mondjuk Németországban egy olyan, amihez 20 évig nem kell hozzányúlni.

És igen, ezek nem állami cégek, hanem az unokatesóé, az általános iskolai padtársé, meg a szomszéd hugáé. És igen, a Te meg az én pénzemet fogják beleönteni. Az állam.

vladimir964 2012.03.13. 09:10:14

@Tomi from Space: Ebben igazad van, de változatlanul állítom, hogy ítéletet mondani egy cégről, ami még el sem indult, ostobaság.

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2012.03.13. 09:10:27

@vladimir964: Láttam olyat, hogy egy tőlünk távolabb eső, de még EU országba küldtek ki egy embert, repülőgéppel, kint teljes szállodai ellátással, MALÉV géppel, 4 napra (számolod? én olyan 350 ezer forintnál járok) tudod miért?

Azért, hogy adott országban egy ottani magyar kirendeltségnek feltegyen egy routert. Tudod, internetkapcsolat WAN portba bedug, PC routerbe bedug. Kész. Az senkinek nem jutott eszébe, hogy odakint felhívjon egy szakbarbárt, aki 20 euróért megcsinálja az egészet. Jah, és persze közbeszerzett, háromszoros árú routert vittek, hogy még arra is ki lehessen dobni annyi pénzt, amennyit nem éri meg.

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2012.03.13. 09:12:10

@vladimir964: Igazad van, hogy előre ítélni ostobaság, ezt nem vitatom, de nem egy ismeretlen "emberről" beszélünk, hanem egy jól ismert bagázsról. Ez a baj :(

Darkcomet 2012.03.13. 09:16:24

@vladimir964: Nem is akarom őket megismerni. Az elmúlt húsz év számomra éppen elég példát mutatott arra, hogy ahová az állam beteszi a lábát, ott hamarosan káosz és átláthatatlanság lesz. És ami a legfontosabb, jelen esetben is az adófizetők, tehát a mi pénzünkből fognak egy teljesen veszteséges vállalkozást üzemeltetni. Előbb-utóbb ez az őrület is a MÁV, BKV, Malév, egészségügy, stb. sorsára fog jutni.

tommybravo 2012.03.13. 09:19:16

@vladimir964: A véleményt nem az el sem indult cégről mondják alapvetően, hanem a tulajdonosáról. Egy olyan tulajdonosról, akinek a portfoliójában a MÁV, a BKV és a magyar egészségügy található, hogy a többi rosszul szervezett, pazarló, korrupt cégről ne is beszéljünk.

debreceni.blog 2012.03.13. 09:31:14

Két év múlva már mindegy lesz, ki nyeri a választásokat, addigra a piacot is elfoglalják. Ott meg nincsenek választások.

www.vagy.hu/tartalom/cikk/1677_kie_lesz_magyarorszag

2012.03.13. 09:42:11

@vladimir964: Jó, várjuk meg, mi lesz. Mást úgy sem tudunk. Legyen neked igazad, én csak örülnék neki.

csorsza 2012.03.13. 10:01:53

@vladimir964: Mire fel vagy ilyen PC ezekkel kapcsolatban?
Egyik cégnek sem profilja az iparág, amibe tízmilliárdokat készülnek invesztálni, szakértelem zéró. Az egyiket max. lehet kockázatitőke-befektetőnek hívni. Állami tőke kockáztatójának...
Mindhárom cég tipikus kádertemető, jóelvtársak mindenkori (mindegy, milyen színben) hitbizománya.
Egy telített piacra lépnek be, unortodox módon, arra bazírozva, h majd unortodox módon gyűjtenek maguknak előfizetői bázist.
Vajon milyen szolgáltatást fognak nyújtani, vajon milyen háttérrel, vajon kinek, vajon miből?

Pénzszivattyú az egész, semmi több. Ne legyenek illúzióid...

histar007 2012.03.13. 10:05:01

Szép dolog ez a piaci verseny mi? A bennlévők mindent megtesznek, hogy nehogy valaki a piacra léphessen. Persze, védi az érdekeit. Csak nehogy jöjjön valaki, aki letöri az árakat. Emlékszünk a Digire? Ahogy megjelentek, elkeztek dologokat fele-, harmadannyiért adni. Nyilván nem volt akkora a nyereség...
Amúgy nincs szebb mint amikor ennyire ragaszkodunk a külföldiekhez, hogy még a sajátra is azt mondjuk, hogy sose legyen. Csak tudnám miért ennyivel jobb a külföldi.
Mondjuk a vége az lesz, hogy az Európai Bizottság szól majd be, hogy hogy képzeljük, hogy egy német, egy brit és egy norvég cég érdekeit sértjük...

sterimar 2012.03.13. 10:14:03

@Tomi from Space: ez a hasonlat butasag.
Vagy valaki azt mondta a most piacon levo szolgaltatoknak, hogy nem kell versenyezniuk, akar egy negyedik szolgaltatoval??

Sarkvideken · http://sarkvideken.blog.hu/ 2012.03.13. 10:22:59

igazából két dolgot támadtak a szolgáltatók:
1) jogszerűen pályázhatott-e állami cég? ez jogi hercehurca, betűkről és értelmezésekről. ha kiderülne, hogy mégsem akkor az üzleti szereplők kapják a postának szánt sávot és jobb minőségben lehet megvalósítani 900MHz-en párhuzamosan működő GSM és 3G szolgáltatást.
2) kötelező hazai roaming az NMHH által szabott feltételek lehetőségével. magyarán a posta a hatóság által meghatározott áron használhatja a szolgáltatók hálózatát. pl szélsőséges esetben azt mondja évi 100 forintért használom a hálózatotokat, cserében 1 forintos percdíjat és korlátlan letöltést adok a saját postaelőfizetőknek. lehet tapsolni, hogy végre allambácsi megcibálja a multik tökeit és lesz olcsó mobil, de erre azok meg azt mondják, hogy viszem a lóvét meg az új technológiát inkább Ázsiába vagy Afrikába.

szóval kedves posztoló, tudom hogy fontos, hogy ne zsarolhasson állambácsi a feleségünknél a csajozós sms-einkkel, de azért a dolgok kicsit túlmutatnak ezen.

sterimar 2012.03.13. 10:39:47

@Tomi from Space:
"Az MVM tipikus pénznyelő, a Posta szintén"

Nem tudom tisztában vagy-e teljesen miről beszélsz, mert mindkét cég nyereséges, az MVM több tíz milliárddal évente, de a Posta is csinál pár milliárdot.

sterimar 2012.03.13. 10:52:33

@tommybravo: "portfoliójában a MÁV, a BKV és a magyar egészségügy található"

Ezek rossz példák, a tömegközlekedés mindenhol a világon veszteséges, szinte sehol nincs olyan, ahol ezek ne szorulnának állami szubvencióra.
Az egészségügyről nem is beszélve, az nem is lehet tisztán profit orientáltan működtetni a szolidaritási elem miatt. Illetve lehet, ez értékválasztás kérdése, ez esetben viszont Magyarországon a lakosság 3/4-e biztos kiszorulna az ellátásból. Ez viszont az európai értékrendtől mondhatjuk, hogy távol áll.
Vannak nyereségesen működő állami vállalatok, lásd pont az MVM. Azt a mantrát tehát, hogy ami állami az törvényszerűen veszteséges és rossz, el lehet felejteni. Az, hogy általában az állami jelenlét a magángazdaságban nem jó, nem jelenti azt, hogy ne lenne bizonyos stratégiai iparágakban ez megengedett, sőt egyenesen kívánatos.

tommybravo 2012.03.13. 13:22:30

@sterimar: Valójában nem nyereségességre gondoltam, hanem a felsorolt állami cégek korrupciós üzelmeire, tevékenységük hatékonytalanságára és átláthatatlanságára.

"Az, hogy általában az állami jelenlét a magángazdaságban nem jó, nem jelenti azt, hogy ne lenne bizonyos stratégiai iparágakban ez megengedett, sőt egyenesen kívánatos. "

Ha valami nem jó, akkor hogy lehet kívánatos? De nem akarok a kákán is csomót keresni, legyen ez csak egy elírás. Az én (meglehetősen konzervatív) álláspontom szerint az államnak megrendelőként, felügyelőként kell szerepelnie ezekben az ügyekben: a BKV-tól, MÁV-tól megrendeli a szolgáltatást, majd behajtja a teljesítést. Hasonlóan a kórházaknál, egyetemeknél, stb. Amíg egy magáncég esetében a tulajdonos hosszú távon nem tűrheti meg, hogy a vezetők szétlopják a céget, a magyar állami cégeknél ez tűnik a normál üzletmenetnek. Nyilván lehetne ezt is jól csinálni állami tulajdon menet mellett, de (1) eddig nem sikerült itthon senkinek, (2) nem volna ideje kipróbálni egy másik utat?

És közbevetőleg: Miért stratégiai iparág a mobilszolgáltató???

tommybravo 2012.03.13. 13:32:18

@histar007: A digi egy kicsit gyanús társaság abból a szempontból, hogy amióta bejöttek, masszívan veszteségesek. A cég jogelődje volt nyereséges, utoljára 2005-ben, de maga a digi 2010-ben közel 6 milliárd veszteséget csinált, előtte pedig 7 és felet.

Fikk a Nick 2012.03.15. 00:13:27

Néhány apróság:
A három meglévő szolgáltatótól kb. másfél-két millió előfizetés vándoroltatható át az "állami vállalathoz". Nem a mezei usernek lesz jó, hanem magának az államnak, aki a jobb zsebéből a balba fogja tenni a pénzt, és papíron növeli az adó és egyéb bevételeket. Ráadásul szinte biztos, hogy előbb-utóbb például a Tetra is át fog ide vándorolni, újabb milliárdos bukást okozva a szolgáltatóknak.
A Digiről meg annyit, hogy egyrészt - ahogy fentebb írták is - masszívan veszteséges, és csak a máshol felvett hitelekből tudja fedezni az itteni bukót, egyfajta piramisjátékot játszva, másrészt attól olcsó, hogy a legfosabb minőségű szoláltatást nyújtja. A SAT TV gykorlatilag nézhetetlen, a vezetékes telefonszolgáltatásuk jó ha 50%-os rendelkezésre állást tud, a supportjuk 0.
Szóval lehet álmodozni, de a jelenlegi háromnál jobb, meg szebb, meg barátibb nem fog jönni.

2012.03.15. 14:42:01

@drmotto: Ne beszélj mellé. A sat tv-vel semmi gondunk sincs. A vezetékes telefon eddig minden alkalommal működött, mikor a kagylót felemeltem. Igaz, nincs visszatekerős tv, de az ára sem annyi. Az internet pedig betonstabil. folyamatosan hozza a szerződésben meghatározott sebességet.
És még akkor a support. Miután behúzták a kábelt hozzám, nem tudtam csatlakozni a netre. Telefonhívás után 2, azaz kettő órával hívott a szerelő, hogy jöhet-e most? Ez másnap megismétlődött, ugyanígy. Aztán kiderült, hogy az én routerem a hibás. A telefonos segítségnyújtás is gördülékenyen, pontosan működött, a segítő pontról-pontra vezetett el a probléma megoldásáig. Igaz, nem kellett 20-25 percet várni, mire sikerült emberrel beszélni, mint pl. tré-komnál szokott, de azért nem panaszkodom.
Megjegyezném, hogy a digi Romániában már bizonyított, mint mobilszolgáltató. Jó minőségű és olcsó telefon és mobilinternet. Ennyi.
És végül elmondanám, hogy nem bérelt fel a digi, hogy itt fényezzem, nem vagyok se alkalmazottjuk, se befektetőjük, csak egy közönséges 'mezei' user, aki már ismeri a többi országos szolgáltatót is. És elégedett vagyok a szolgáltatásukkal.

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2012.03.15. 16:47:48

@drmotto: @kermi: Nekem is Digis netem és TV-m van. Sose volt gond egyikkel sem. Jah, de a TV-vel, mert balf*sz voltam és nem bírtam beállítani (vagyis azt hittem, hogy jól állítottam be és nem jön adás). Telefon, aznap kijöttek, megmutatták, hogy hogyan is kell használnom a TV-t, nevettünk egy jót és elmentek. Persze lehetett volna kiszállási díj, meg óradíj, de nem volt. Helyette volt két jó arc szerelő, akik még egy pohár kólát meg kávét sem fogadtak el. A net meg nálam is atomstabil és olcsó. 80 / 25, havi 5000 forintért. Amíg van, addig le sem fogom váltani. Jah és nem 1 giga a havi adatforgalmam, ahol kell, hogy az Elite-ek élmezőnyében vagyok és még sosem szólt rám a Digi, hogy vissza kéne kicsit venni... Úgyhogy bárki bármit mond, a Digi nálam is csillagos ötös.

Fikk a Nick 2012.03.17. 08:04:42

@kermi: @Tomi from Space:

Örülök, használjátok egészséggel.
Anyósoméknál a Digi úgy működik, hhogy ha van telefon, nincs tévé, és fordítva. Budapest közepén. Szóval nem minden szép és jó.
A supportra vonatkozó pedig félreérthetően sikerült, nem is az ilyen "átlagos" ügyekre gondoltam, én ugyanis napi munkakapcsolatban állok velük, és elmondhatom, hogy náluk bénábbak csak az Invitelnél ülnek. De ez már nem ide tartozik.
Mindegy, örüljetek, hogy megy, nem akarok én itt hitvitát csinálni belőle, csak jelezni kívántam, a szép cukormáz alatt igencsak rohad a Digi.
Béke

Google+
süti beállítások módosítása