A hét (év) sztorija: droid vs. FBI

2012.03.16. 08:00 Hrobert

Trolling is an art. Történt a messzi Egyesült államokban, hogy egy büntetett előéletű fiatalember, nevezett Dante Dears, foglalkozása szerint strici komoly fejtörést okozott a Szövetségi Nyomozóiroda szakképzett informatikus szakembereinek, azok ugyanis képtelenek feltörni a Samsung androidos telefonjának kijelzőzárát. 

Dears nemrég került ki próbaidőre, miután ült egy rövidke intermezzo idejéig, ugyanis életművének legjelentősebb eredménye, hogy - most figyelj - a PHD, avagy Pimpin' Hoes Daily nevű létező (!) szervezet alapító tagja. (A fordítást most inkább nem végezném el :)) És mivel kedves Danténk próbaidőre került, GPS-vevőt kellett viselnie, ez viszont nem akadályozta meg abban, hogy telefonról irányítsa kis birodalmát. 

Midőn a szövetségiek lefülelték a kis hamist, és kérdőre vonták, azonnal tagadta a történteket, azt állította, hogy a telefon a testvére tulajdona, és nem volt hajlandó megadni a feloldómintát, annak ellenére sem, hogy az FBI lefoglalta a telefont. Így hát a számítógépes laborban kötött ki a készülék, ott viszont képtelenek voltak feltörni a zárat, és mivel számtalanszor sikertelenül próbálkoztak, a rendszer végleg letiltott. Így hát az egyetlen lehetőség a feloldásra, ha hozzáférnek Dears Google-fiókjához, amit nyilván megint csak nem lesz hajlandó átadni...

Így hát az FBI kérvényezte a strici gyakorlatilag összes Google által tárolt adatának kiadását a böngésző-előzményektől az emailekig, és a személyes kedvencem: "szóbeli és/vagy írásbeli instrukciókat a telefonra installált zárolóminta feloldására vonatkozóan". Egyelőre itt tart az ügy, de ezekután igazán nem mondhatja senki, hogy nem biztonságos az Android :D


Címkék: vicces poén

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr474319103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Drusantia 2012.03.16. 21:20:41

Mért nem pattintották át a CIA-hez, két perc alatt felnyomták volna a zárat :D
Amúgy elég vicces sztori... néhány amcsi nem is olyan hülye :D (Nah nem a föbi srácokra gondolok)

Kapsz Lokk 2012.03.18. 09:11:28

Ez baromsag. Bulvarosodas alert! Azt hiszem most szedem ki ezt a blogot rss olvasobol.

bioLarzen 2012.03.18. 12:04:21

@Kapsz Lokk: Mi pedig tudjuk, hogy mekkora százalékban szokták az ilyen "ide sem jövök többet/ezt sem olvasom többet" fenyegetéseket betartani ;)

bio

Google+
süti beállítások módosítása